05 / 05 / 2024

Aykut Karasu

Aykut Karasu

Beyşehir Gölü üzerindeki Mada Adası sakinleri, en önemli geçim kaynağı olan hayvanlarını, balıkçı teknelerinin çektiği dubayla, adadan 700 metre uzaklıkta bulunan karaya geçirdikten sonra kurbanlık pazarında satışa sunuyor

Sakarya Karasu'da konut yüzde 27, arsa yüzde 69 kazandırdı!

Endeksa'nın  güncel verilerine göre son yıllarda turistik ilgi gören ve altyapı çalışmaları nedeniyle de değerlenen Sakarya Karasu‘da 3 yılda konut fiyatları yüzde 27, konut imarlı arsa fiyatları ise yüzde 69 artış gösterdi. İlçede ortalama konut metrekare fiyatının 1.666 TL olduğu belirtiliyor.

Karasu yeni yatırımlarla Kanal İstanbul ile yarışıyor!

Sakarya'nın Karasu ilçesi yeni yatırımlarla adeta Kanal İstanbul projesi ile yarışıyor. Proje Bazlı Teşvik Sistemi'yle yaklaşık 5 milyar TL yatırım alan ilçe, iş dünyasının radarına girdi. İlçe yeni yatırımlarla savunma sanayinin başkenti olacak...

Karasu'daki çarşıda ahşap 30 dükkan yandı!

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde ahşap 30 dükkanın bulunduğu, 500 metrekarelik çarşıda saat 04.30 sıralarında yangın çıktı. Dükkanlar kullanılamaz duruma geldii..

Sakarya Karasu yeni yatırımlarla değerleniyor!

Karasu’da balık tutan vatandaşlara rastgele dileklerini ileten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu: “Karasu’ya değer katan yatırımlarımız devam edecek” dedi.

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nin kaba inşaatı bitti!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nde sona gelindi. 4 bloktan oluşan merkezin kaba inşaatı tamamlandı.

Karasu'da yıkım kararına tepki için yakım!

Sakarya'nın Karasu Belediyesi ekipleri 17 kaçak yapıyı yıkmak için bölgeye geldi. Bölgede bulunan vatandaşlar ise yıkım kararına dükkan yakarak tepki gösterdi.

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde devam eden çalışmaları yerinde denetleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Merkezimiz hızla tamamlanıyor." dedi.

Karasu, Kanal İstanbul projesiyle yarışıyor!

Sahip olduğu stratejik konumu, hızla gelişen sanayisi ve doğal güzelliği ile dikkat çeken yatırım bölgelerinden olan Sakarya’nın Karasu ilçesi, yeni yatırımlarla Kanal İstanbul projesiyle yarışıyor...

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi yükseliyor!

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde devam eden çalışmaları yerinde denetleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi yıl içinde açılacak!

Karasu’da inşa çalışmalarının sürdüğü Sosyal Gelişim Merkezi’nin yıl içerisinde vatandaşların hizmetine açılması planlanıyor.

Aykut Dumankaya evlendi!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Dumankaya’nın oğlu Aykut Dumankaya, Serra Ertürk ile Hilton Istanbul Bomonti Hotel’de düzenlenen nikah töreniyle dünya evine girdi. Genç çiftin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.

Kibar Holding'ten Karasu'ya 800 milyon dolarlık yatırım!

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, yatırım ve projelerden bahsetti. Kibar, Karasu'da planladıkları yatırımın toplam tutarının 800 milyon doları bulacağını belirtti.

Bilecik Karasu'ya yeni yatırımlar inşa ediliyor!

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehre yeni yapılan Karasu Gençlik Spor ve Yaşam Alanı ile Şehirlerarası Otobüs Terminali projesinde incelemeler yaptı.

Aykut Karasu Haberi

Aykut Karasu

Beyşehir Gölü üzerindeki Mada Adası sakinleri, en önemli geçim kaynağı olan hayvanlarını, balıkçı teknelerinin çektiği dubayla, adadan 700 metre uzaklıkta bulunan karaya geçirdikten sonra kurbanlık pazarında satışa sunuyor.


Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Mada Adası, Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü'nde bulunan irili ufaklı 32 adadan en büyüğü. Konya ile Isparta arasında kalan göldeki yerleşim yerinin bulunduğu tek ada olma özelliği taşıyan Mada Adası, 700 metre uzaklıktaki kıyıda Gedikli köyünün bir mahallesi konumunda.


36 haneli adada yaşayan 250 kişinin en önemli geçim kaynağı ise büyükbaş hayvancılık. Yıl boyunca 822 hektarlık adada hayvancılık yapan ada sakinleri, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hayvanlarını, adadan 35 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe merkezindeki hayvan pazarına taşımanın telaşı içine giriyor ancak bu o kadar da kolay olmuyor. 


Sabahın ilk...