06 / 05 / 2024

Aylin İlgen site yönetimi

Aylin İlgen site yönetimi

Aylin İlgen, Lisans eğitimini İktisat alanında tamamladıktan sonra, Nişantaşı Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi Yüksek Lisansını yapmış ve Doktora eğitimine devam etmektedir.

Aylin İlgen kimdir?

Aylin İlgen, Lisans eğitimini İktisat alanında tamamladıktan sonra, Nişantaşı Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi Yüksek Lisansını yapmış ve Doktora eğitimine devam etmektedir.

Profesyonel apartman ve site yönetiminin önemi!

6331 Saylı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun Apartman ve Sitelerde Uygulanması kitabının yazarı Aylin İlgen, www.emlakkulisi.com okurlarına özel yazı hazırladı. İşte İlgen'in yazısı...

Site yönetim kuruluna seçilme şartları!

Birden fazla konut bloğunu içinde barındıran konut sitelerini yöneticiler tarafından yönetiliyor. Yöneticilerin kat malikleri kurulu toplantısı düzenleme yetkisi oluyor. Site yönetim kuruluna seçilme şartları nelerdir?

Nilüfer Belediyesi en güzel fabrika, ev ve site bahçesini seçti!

Bursa Nilüfer’de halkı çevre düzenlemesine özendirmek amacıyla başlatılarak geleneksel hale gelen ‘ en güzel fabrika, ev ve site bahçesi ’ yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Site bina yönetmeliği!

Site bina yönetmeliği, sitenin nasıl yönetilmesi gerektiği; yöneticinin nasıl atanması gerektiği ve kat malikleri ile yöneticinin hak ve sorumluluklarına ilişkin bilgiler yer alıyor. İşte site bina yönetmeliği..

BDDK tüketicilere özel site kuracak!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tüketicileri hem finansal konularda bilgilendirmek hem de karşılaştıkları sorunları çözmelerine yardımcı olmak için özel site kuracak. Site 1.5 ay içinde açılacak...

Site aidatı ne zaman başlar?

Sitenin kapıcısı, kalorifercisi, bahçıvanı ve bekçisi gibi giderleri için tüm kat maliklerinden belirli oranlarda aidatlar toplanıyor. Kat malikleri toplantısında belirlenen bu aidatlar ne kadar oluyor? Peki,site aidatı ne zaman başlar?

Site aidatları neye göre belirlenir?

Kat maliklerinin anagayrimenkul üzerinde yapılan tüm harcamalara eşit olarak katılması gerekiyor. Katınılmadığı durumlarda cezai yaptırımlar uygulanabien site aidatları neye göre belirlenir? İşte Site aidatları neye göre belirlenir sorusunun yanıtı..

Mayıs Ayı Site Müdürler Toplantısı Başakşehir 5. Etap'ta gerçekleşti!

Her ay yönetim hizmeti sunulan sitelerim Mali ve de İdari İşlerinin görüşüldüğü aylık olağan site müdürler toplantısına Haziran ayı yani bu ay Başakşehir ilçesi ev sahipliği yaptı.

Aylin Serter: 360 derece pazarlama yapmak önemli!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 6. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Gayrimenkul Pazarlama Danışmanlığı Aylin Serter konuşmasında, bir projede pazarlamanın önemi nedir konusuna değindi.

Site geçici yönetimi!

Site Yönetim Kurulu her iki yılda bir seçimli olarak yapılacak Site Genel Kurulunda açık veya gizli oyla seçilen, mutlaka daire sahibi olan 5 kişiden teşekkül ediyor. Peki, site geçici yönetimi nasıl oluşturulur?

Site yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Toplu yapı yönetiminin görev, hak, sorumluluk ve yetkilerine Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer veriliyor. Peki, site yönetimi hangi kararları almakla yetkilidir? Site yöneticisinin yetkileri nelerdir?

Site yöneticisine dava nasıl açılır?

Yönetimin; genel yönetim işlerinin görülmesi, defter tutulması ve belgelerin saklanması, işletme projesinin yapılması gibi görevleri bulunuyor. Ancak sorumluluklarını yerine getirmeyen veya görevini kötüye kullanan bir site yöneticisine dava nasıl açılır?

Aylin İlgen site yönetimi Haberi

Aylin İlgen site yönetimi

Lisans eğitimini İktisat alanında tamamladıktan sonra, Nişantaşı Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi Yüksek Lisansını yapmış ve Doktora eğitimine devam etmektedir.


Kariyerine sağlık sektöründeki kurumsal firmalarda satış ve pazarlama alanında başlamıştır. 2010 yılı ve sonrasında İş Sağlığı ve Güvenliği alanında eğitim kurumu yöneticiliği yapmış olup, farklı sektörlerdeki firmaların saha satış ekipleri için eğitim ve çalışma programı hazırlamaya devam etmektedir. Ayrıca 2011'den bu yana Bina ve Tesis Yönetimi alanında sektörel ve akademik çalışmalar yürütmektedir.


Yüksek Lisans tez çalışmasını bir ilke imza atarak Bina ve Tesis Yönetimi üzerine yapmış, sektörel sorunlara değinmiş, çözüm önerilerinde bulunmuştur. Bu alandaki çalışmalarına “Apartman ve Site Yönetimi” adlı kitabını çıkararak apartman ve site yöneticilerine mesleki alanda ihtiyaç duyacakları bilgiler için bir rehber oluşturarak devam etmektedir.


VIII. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nda...