29 / 04 / 2024

ayvacık Küçükkuyu tünel

ayvacık Küçükkuyu tünel

Küçükkuyu karayolu projesinde Çanakkale'de l.derece arkeolojik ve aynı zamanda 1 .derece doğal sit alanı olan Paleo Gargara Antik Kenti'nin altından tünel yapılmasını öngören proje Meclis'e taşındı.

Ayvacık Küçükkuyu'da imar tartışması!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Küçükkuyu beldesinde, yeni imar planı dijital ortama taşınırken, rant iddiaları da alevlendi.

Çanakkale Ayvacık Tüneli 2023'te tamamlanacak!

Çanakkale'yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan ve 45 dakikada geçilebilen 24 kilometrelik Kazdağları rampaları, yapımı devam eden iki tünelin 2023'te tamamlanıp hizmete açılmasıyla 5 dakika gibi kısa bir sürede geçilebilecek...

TOKİ Çanakkale Ayvacık başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çanakkale Ayvacık projesinde yer alan konutlar için başvurular başladı.

İlyas Terzi'den Ayvacık'ta kaçak yapı inşaatı!

Çanakkale Bağımsız Belediye Başkan Adayı İlyas Terzi'nin Ayvacık'ta devasa bir kaçak yapı yaptırdığı iddia edildi.Terzi "Yapı imar affından faydalandım ve ruhsatlı" sözleriyle kendini savundu.

Ayvacık'taki 12 köyde 85 konut hasar gördü!

Ayvacık ilçesinde hasar tespit çalışmaları yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 12 köyde 85 konutun hasar gördüğünü söyledi.

Ayvacık’ta yıkım yok, çatlayan binalar var!

Çanakkale  Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, meydana gelen deprem sonrasında yıkım olmadığını çatlak binaların giderilebileceğini söyledi.

TOKİ Ayvacık 110 konut kurası çekildi!

TOKİ tarafından Ayvacık'ta yapımı devam eden 110 konut için kura çekim töreni düzenlendi. Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "TOKİ'miz yatay mimariye önem vererek adımlar attığını hepimize gösterdi" dedi...

Ayvacık'ta acele kamulaştırma yapılacak!

Ayvacık için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de açıklandı. Ayvacık'ta acele kamulaştırma Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.

Samsun Ayvacık Arap yatırımcıların popüler adresi oldu!

Türkiye'nin yeni gözde ilçeleri arasında yer alan Samsun Ayvacık, Arapların yatırımcıların popüler adresi oldu...

Ayvacık Yukarıköy Deprem Konutları teslim edildi!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Yukarıköy Deprem Konutları 1. Etap teslimleri düzenlenen törenle gerçekleşti. Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Ayvacık Yukarıköy Deprem Konutları teslim edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2017 tarihinde Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremden sonra yaklaşık bir yıl gibi çok kısa zamanda, bölgenin mimarisine uygun, az katlı, "örnek" denilebilecek 205 konutu halka kazandırdıklarını belirtti.

Çanakkale Ayvacık'a 340 tane yeni bina yapılacak!

Çanakkale Ayvacık'a yeni dönemde 340 tane yeni bina inşaatı yapılacak. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''şuan teslim edilen 200 konut yeni dönemde 340 tane yeni binamızın inşaatına başlayacağız” dedi.

TOKİ’den Çanakkale Ayvacık’a 157 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’nde inşa edeceği 157 konutun ihalesi yapıldı.

ayvacık Küçükkuyu tünel Haberi

ayvacık Küçükkuyu tünel

Küçükkuyu karayolu projesinde Çanakkale'de l.derece arkeolojik ve aynı zamanda 1 .derece doğal sit alanı olan Paleo Gargara Antik Kenti'nin altından tünel yapılmasını öngören proje Meclis'e taşındı. 

BirGün'ün 'Duble yol antik kente çarptı' başlığıyla duyurduğu projeye göre Kalyon-Kolin- Özka ortak girişimi tarafından yapılan duble yol çalışmasında yol hattının antik kentin altından geçmesi planlanıyor. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ömer + Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Tanrıkulu, "Ayvacık-Küçükkuyu karayolu projesinde. Paleo Gargara Antik Kenti için neden yol güzergâhı değiştirilmemiştir? Antik Kentin korunması için hangi tedbirler alınmıştır?" diye sordu. Yol hattının antik kent altından geçmesini öngören proje Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından uygun bulunmuştu. Proje 1993 öncesinde yatırım programına alındığı için ÇED...