03 / 05 / 2024

Ayvalık amfora yığını

Ayvalık amfora yığını

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ayvalık açıklarındaki Prigos Batığı ve binlerce amforanın oluşturduğu ihtişamlı görüntü, bölgede izinle dalış yapan su altı tutkunlarını büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor.

Nova Arsa Ayvalık'ta peşin ödemelerde yüzde 25 indirim avantajı!

Nova Arsa Ayvalık projesinde yüzde 35 peşin, 24 ay vade ve peşin ödemelerde yüzde 25 indirim fırsatıyla satışlar devam ediyor. İşte Nova Ayvalık projesiyle ilgili ayrıntılar...

Nova Arsa Ayvalık'ta peşin ödemelerde yüzde 5 indirim avantajı!

Nova Arsa Ayvalık projesi ile satın aldığınız arsalara kendi projenizi inşa etme imkanı sunuyor. Nova Arsa Ayvalık projesinde peşin ödemelerde yüzde 5 indirim avantajı devam ediyor. İşte detaylar... 

Burcu Biricik, Ayvalık Küçükköy'den ev aldı!

Camdaki Kız'ın başarılı oyuncusu Burcu Biricik, Ayvalık Küçükköy'den ev aldı..

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Ayvalık sahilleri kıyıları kiralama ihalesi iptal edildi!

Ayvalık Cunda’daki Pınarboğazı ile Dalyan kıyılarının kiralanması amacıyla düzenlenmesi planlanan ve 25 Şubat'a ertelenen ihale iptal edildi...

Ayvalık sahilleri kıyıları kiralama ihalesi 25 Şubat'a ertelendi!

Balıkesir'de, Ayvalık Tabiat Parkı içerisindeki Pınarboğazı ile Dalyan kıyılarının 20 yıllığına kiralanması için gerçekleştirilmesi beklenilen ihale 25 Şubat'a ertelendi...

Ayvalık Küçükköy'de taş evlerin metrekaresi 3 bin TL!

Fatih’in Midilli seferinde Ayvalık’ta kurulan yeniçeri köyü Yeniçarohori, şimdiki adıyla Küçükköy sanatçıların ilgi odağı oldu. Ev fiyatları makul. Turizm sektörü giderek hareketleniyor. Taş evler ise tamir edilmeyi bekliyor. 

Ayvalık Tabiat Parkı'nın revizyon planına iptal!

Türkiye'nin en büyük tabiat parkı olan Ayvalık Tabiat Parkı'nın mutlak koruma alanı statüsünü kaldıran revizyonun planı iptal edildi.

İçerenköy ve Küçükbakkalköy'ün nazım imar planı askıda!

İstanbul Ataşehir İlçesi, İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı....

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılmasına itiraz!

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılması konusunda AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ortak itiraz geldi. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Türkiye'nin en büyük doğal sit alanı olma özelliğine sahip.

Ayvalık Tabiat Parkı'nın imara açılacağı iddiaları TBMM'de!

Ayvalık Tabiat Parkı'nın imara açılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. TBMM toplantısında CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Ayvalık'ta doğal sit alanlarının derecesinin düşürülmesine tepki!

AYVALIKLILAR, Türkiye'nin en büyük tabiat parkının olduğu, adaları ve doğal güzellikleriyle tanınan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin yapılaşmaması, doğal alanlarının bozulmaması için sit derecesinin düşürülmesine karşı olduklarını açıkladı.

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi talebi TBMM gündeminde!

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepler meclis gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Ayvalık amfora yığını Haberi

Ayvalık amfora yığını

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışmalarıyla koruma alanı olarak tescillenen ancak şimdiye kadar herhangi bir arkeolojik çalışma yapılmayan Ayvalık açıklarındaki Prigos batığının yer aldığı bölgede binlerce amfora (iki kulplu, dibi sivri, dar boyunlu, karnı geniş testi) da bulunuyor.


Bölgede, 10'uncu yüzyılda bir geminin bölgedeki Prigos kayalıklarına çarparak battığı tahmin edildiği için bu adın verildiği tarihi mekanda tepe oluşturan amforalar, su altındaki canlılarla renkli görüntüler sergiliyor. Geçmişi yaklaşık bin yıl öncesine kadar gittiği tahmin edilen amforaların sağlam kalması ve ilk günkü özelliklerini koruması da dikkati çekiyor.


Söz konusu tarihi mekandaki ihtişamlı görüntü, izinle dalış yapanları adeta büyülüyor. Testilere ve gemiye zarar gelmemesi için bakanlık tarafından koruma alanı ilan edilen mevkide dalış ve avlanma yapılamıyor.


Amforalar, alınan özel izin sonrası...