28 / 04 / 2024

Ayvalık imar planı

Ayvalık imar planı

Ayvalıklılar, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın SİT irdelemesiyle Tabiat Parkı ve zeytinlik alanların imara açılmasından endişe duydu. Vatandaşlar, farkındalık yaratmak için doğa yürüyüşü yaptı.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara mı açılıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ayvalık genelinde 2 yıl önce başlattığı SİT çalışmaları sonuçlandı. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın büyük bölümüyle Cennet Tepesi sırtlarının imara açılmasını öngörüldü.

Ayvalık Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı!

Olağan toplantıya Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer başkanlık yaparken; DSP'li Belediye Meclis Üyesi özge Toygar ile CHP'li Meclis Üyesi Nusret Kantarcı Taşan mazeretleri nedeniyle katılamadı.

Ayvalık Belediye Meclisi toplandı!

Ayvalık Belediye Meclisi toplandı. Ayvalık Belediye Meclisi toplandı. Çalışmalar Edremit, Güre Termal Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği'ne üye seçimi ve meclis imar Komisyonundan gelen konular değerlendirilerek karara bağlandı.

Ayvalık'ta talana hukuk freni!

Danıştay Üst Kurulu, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı 2009 Revizyon Planı'nı iptal etti.Cuııda'daki RES zaferinden sonra gelen ikinci kazanım da talan ve rant endişesi yaşayan Ayvalıklılara çifte sevinç yaşattı.

Ayvalık'ta 22 adayla ilgili plan raporu hazırladı!

TÜRKİYE 'nin en güzel doğal koruma alanları arasında yer alan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı için tehlike çanları çalıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ayvalık'ta bulunan koruma altındaki 22 adayla ilgili plan raporu hazırladı...

40 yıllık imar planındaki kör düğüm çözüldü! Avcılar Yeşilkent muradına erdi! Hiç kimse hak kaybına uğramayacak!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli İmar Planı IBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi ve mahallelinin 40 yıllık imar sorunu çözülmüş oldu.

Avcılar'ın 100 yıllık imar planı hazır!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Avcılar'ın 100 yıllık imar planını yaptıklarını söyledi.

Kartal Yakacık imar planı değişikliği askıda!

Kartal İlçesi, Yakacık Mahallesi sınırlarındaki bazı parsellerin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uyguma imar planı değişikliği askıya çıktı..

Çekmeköy Ayvalı Deresi imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy Ayvalı Deresi Islah projeleri ve taşkın alanlarının imar planlarına işlenmesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı. 

Maltepe Başıbüyük imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Maltepe İlçesi Başıbüyük Mahallesi 8984 adanın kuzeyindeki tescil dışı alana ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Düzce'de 21 imar plan tadilatı karara bağlanacak!

Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarında 21adet imar planı tadilat taleplerini karara bağlayacak. Toplantılarda ayrıca 5 Yıllık imar planı programına alınan dosyalar da görüşülecek.

Kartal Soğanlık imar planı değişikiği askıda!

Kartal Soğanlık Mahallesi'nde belirtilen alanların imar planı değişikliği askıya çıkarıldı..

Kartal Yakacık imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Kartal İlçesi, Yakacık Mahallesi, 12455 ( Eski: 6008 ) ada, 309 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı...

Kartal Yakacık imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Kartal İlçesi, Yakacık Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, 10057 Ada 7-8 No’lu Parseller, 10090 Ada 1 No’lu Parsel, 8049 Ada 1-2-3-4-5 Parsellere İlişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Kartal Soğanlık imar planı değişikliği yeniden askıda!

Kartal'da E-5 üzerinde yer alan 174 bin 601 metrekarelik alanın imar planı değişikliği yeniden askıya çıkarıldı...

İzmir Kınık Poyracık imar planı askıda!

İzmir Kınık İlçesi, Poyracık Mahallesi'nde Sağlık Alanı, Spor Tesis Alanı, Park ve Yeşil Alan amaçlı imar planı askıya çıkarıldı...

Çatalca Aydınlar ve Yaylacık imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Çatalca Aydınlar ve Yaylacık köylerine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Sinop Ayancık imar planı revize ediliyor!

Ayancık Belediye Başkanlığı, mevcut imar planı revize ederek güncellenmesi için İLBANK A.Ş. .'ye müracaat etti.

Ayvalık imar planı Haberi

Ayvalık imar planı

İnsan zinciri oluşturan yaşam savunucuları, “Ayvalık, Cunda cennet kalsın”, “Kuşlar için, zeytin için betonlaşmaya hayır” ve “Tabiat parkını vermeyeceğiz” yazılı pankartlarla yürüdüler. Çok sayıda sivil toplum kuruluşundan oluşan  Ayvalık Tabiat Platformu, Tabiat Parkında bir araya gelerek,Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın Ayvalık'taki SİT çalışmasını protesto ettiler. Burhaniye Çevre Platformu,Yenifoça Forum, Bergama Çevre Platformu ve TEMA üyelerinin  destek verdiği eyleme, Ayvalık Belediyesi de,araç temini ile katkı sundu.


Tabiat parkına göz diktiler. Hürses gazetesinden Oya Uğral'ın haberine göre Pateriça Koyu'nda  toplanan katılımcılara seslenen Ayvalık Tabiat Platformu Sözcüsü Şükrü Kaygısız şunları söyledi: “Bu gün niye buradayız. Yaşam alanlarımıza bir saldırı var. Doğaya bir saldırı var. Kuşların hayat bulduğu yerlere saldırı var. Bitkilerin böceklerin, kelebeklerin yaşam bulduğu bu alanlara bir saldırı var. Burası Türkiye'nin en büyük ve...