28 / 07 / 2024

Ayvalıktaki tarihi zeytinyağı fabrikası

Ayvalıktaki tarihi zeytinyağı fabrikası

Ayvalık'ta Ege Denizi'nde meydana gelen depremde zarar gören tarihi zeytinyağı fabrikasının, dünyanın el işçiliği ile yapılan en büyük ve en uzun fabrika bacası olduğu öğrenilen yapısı, çevre güvenliği nedeniyle kısmen yıkıldı.

3 kız kardeş dizisine ev sahipliği yapan tarihi yalı 157 milyon liradan satılıyor!

Kanal D ekranlarında yayınlanan ve geçtiğimiz haftalarda final yapan 3 Kız Kardeşler isimli dizinin çekildiği Balıkesir Ayvalık‘taki tarihi yalı 157 milyon liradan satışa çıkarıldı.

Zeytinyağı fiyatı durmuyor, 10 bin dolarlık tarihi zirve korkusu

Yaşanan kuraklık ve kötü hava koşulları nedeni ile fiyatı çok fazla yükselen zeytinyağı küresel bir sorun haline geliyor. Akdeniz zeytinyağının en büyük alıcısı olan Amerika'da metrik ton ücreti 9 bin doları geçti, fiyatlar seneye 10 bin dolarlık tarihi zirveyi de aşabilir.

ŞOK'ta bayram şekeri tadında indirimli fiyatlar! Kırmızı mercimek 21 TL’ye, zeytinyağı 95 TL’ye, pirinç 34 TL’ye çakıldı

ŞOK Market’in 5 Nisan-23 Nisan tarihi kapsamında indirimli ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlanırken, bu tarihlerde ŞOK’ta kırmızı mercimek 21 TL’ye, zeytinyağı 95 TL’ye, pirinç 34 TL’ye düştü. Peki, ŞOK’ta diğer ürünler ne kadar? İşte detaylar...

Ayçiçek yağını bırak zeytinyağına bak! İşte 2022 Mart zeytinyağı fiyat listesi!

Geçtiğimiz haftalarda Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle Türkiye’nin ayçiçek yağı ihracatının olumsuz etkileneceği haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Yaşanan gelişmelerle ayçiçek fiyatları tarihi zirveye ulaşırken vatandaşlar alternatif olarak zeytinyağına yöneldi.

Mudanya Tirilye’deki tarihi yapılar kamulaştırılacak!

Mudanya Belediyesi tarafından Tirilye’de bulunan tarihi zeytinyağı fabrikası, Perili Ev, Tüccar Evi, Dündar Evi,  yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tirilye’nin simge evi ile açık hava müzesine dönüştürülmek istenen Girit mahallesinde belirlenen sivil mimari örneği konakların kamulaştırılma çal

Ayvalık’ta 19 tarihi bina için 'acil müdahale' talebi!

Balıkesir Ayvalık'ta kent mirasının korunması hedefiyle düzenlenen projede 10 konut, 3 ticari işlevli yapı ve 6 kamu binasına acil müdahale edilerek, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarına başlanması gerektiği açıklandı...

Ayvalık Kadı Camii restore ediliyor!

Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın adımıyla ilçede kamu kurumlarına ait tarihi ve kültürel mekanların restorasyonları başladı.

Balıkesir'deki tarihi fabrika yaşam merkezine dönüştürülüyor!

Balıkesir Ayvalık'ta bulunan 5 bin 400'ü kapalı 20 bin 336 metrekare alana sahip tarihi zeytinyağı fabrikası yaşam merkezine dönüştürülüyor. Proje kapsamında yıkım çalışmaları başladı.

Ayvalık Kırlangıç Fabrikası Kültür Merkezi oluyor!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 19. yüzyılda inşa edilen ancak 2001’de üretimine son verilen atıl durumdaki "Kırlangıç Zeytinyağı ve Sabun Fabrikası" restore edilecek.

Şanlıurfa Germüş'teki tarihi alan için imar izni verildi!

Şanlıurfa il merkezine 10 kilometre uzaklıktaki eski Ermeni yerleşimi Germüş köyünde bulunan tarihi alan için imar izni verildi.

Ayvalık Gümrük Müdürlüğü binası restore edildi!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, restorasyonu tamamlanan Gümrük Müdürlüğü’nün tarihi hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Davetliler yenilenen binada incelemelerde bulundu...

Haluk Dinçer Ayvalık'taki Ayışığı Manastırı'nı satın aldı!

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer ile eşi Suzan Sabancı, Ayvalık'taki Ayışığı Manastırı'nı müze yapmak için satın aldı. Ancak tarihi binayı vatandaşa açmak yerine mahkeme kararına rağmen kendilerine malikane yaptı..

Ayvalık'taki tarihi fabrikanın bacası 6.5'lik depremde zarar gördü!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki tarihi bir fabrikanın bacası zarar gördü. Dünyanın el işçiliği ile yapılan en büyük ve en uzun fabrika bacası olduğu öğrenilen 40 metrelik yapı, çevre güvenliği nedeniyle kısmen yıkıldı...

Ayvalıktaki tarihi zeytinyağı fabrikası Haberi

Ayvalıktaki tarihi zeytinyağı fabrikası


Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ege Denizi'nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde zarar gören tarihi zeytinyağı fabrikasının, dünyanın el işçiliği ile yapılan en büyük ve en uzun fabrika bacası olduğu öğrenilen yapısı, çevre güvenliği nedeniyle kısmen yıkıldı. 


Hasarlı olan yaklaşık 40 metre boyundaki tarihi bacanın yıkım işlemi, Ayvalık Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerince gerçekleştirildi. 


Zabıta, polis ve itfaiye ekiplerinin sıkı güvenlik tedbirleri aldığı çalışma sırasında, dev bir vince bağlanan çelik sepet içine giren itfaiye erleri, yıkım çalışmasını tamamladı. Çalışmalar boyunca olası bir kazaya karşı, bir ambulans da hazır bekletildi.


Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ufuk Ova ile başkan yardımcısı Gökay Bacan da yıkım çalışmasını takip...