16 / 05 / 2024

Azerbaycan inşaat

Azerbaycan inşaat

Tekfen Holding'in amiral gemisi Tekfen Taahhüt Grubu, Rusya ve Katar'daki stat projelerine de talip olmayı planlayan Tekfen, Kanada'daki yeni boru hattı projesini de takip ediyor.

İlham Aliyev'den Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kardeş şehri olarak nitelendirilen Azerbaycan Şuşa'ya gitti. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. İlham Aliyev Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama yaptı.

Horadiz ve Ermenistan arasındaki demiryolu inşaatı 2.5 yılda tamamlanacak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kurtarılan topraklarda Horadiz'den Ermenistan sınırına kadar demir yolu inşaatına çoktan start verdiklerini, bu hattın en geç 2,5 senede içinde faaliyete alınacağını belirtti. 

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

Azerbaycan inşaat ihalelerine Türkiye modeli!

Azerbaycan Bakanlar Kurulu İnşaat, Şehircilik ve Kamu Hizmetleri Daire Başkanı Feyruz Mustafayev, ülkede yapılacak olan inşaat ihalelerinde Türkiye'ye öncelik tanınacağını söyledi. 

Aras Ağalarov: Rusya inşaat sektörüyle kalkınıyor!

Azerbaycan asıllı ünlü Rus işadamı Aras Ağalarov, inşaat sektörünün ülke ekonomisinin kalkınmasında önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.

Türk inşaat şirketleri yeni adres olarak Azerbaycan’ı seçti!

Yabancıya gayrimenkul satışını arttırmak isteyen Türk inşaat şirketleri yeni pazar arıyor. Müteahhitlerin Ortadoğu’dan sonraki adresi Azerbaycan oldu. Bu yıl ilk kez Bakü’de düzenlenen Azerbaycan Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na 38 şirket katıldı.

TANAP projesinin inşaatı hızla ilerliyor!

Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) projesinde inşaat işlerinin hızla ilerlediği bildirildi.

TANAP projesinin inşaat çalışmaları hızlandı!

Azerbaycan doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı(TANAP) projesinde inşaat işlerinin hızla ilerlediği bildirildi.

Bakü İnşaat Fuarı'na yoğun ilgi!

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 21. Uluslararası 'Baku Build-2015' inşaat fuarı büyük ilgi gördü. İlk günden ziyaretçi akınına uğrayan fuarda, bu sene 30 ülkeden katılan 535 firma stant açtı.

Bakü İnşaat Fuarı'na büyük ilgi!

Bakü İnşaat Fuarı büyük ilgi gördü AZERBAYCAN'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 21. Uluslararası 'Baku Build-2015'inşaat fuarı büyük ilgi gördü.

Bakü Uluslararası İnşaat Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı!

Bakü Uluslararası İnşaat Fuarı sektör mensuplarını bir araya getirdi. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 21. Uluslararası 'Baku Build-2015' inşaat fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Tekfen İnşaat TANAP Projesi'nde boruları bağlayacak!

Azerbaycan'da 2015 Avrupa Oyunları'nın açılış törenin gerçekleştiği olimpiyat stadını en kısa zamanda inşa eden Tekfen inşaat şimdi de TANAP Projesi'nde boruları bağlamaya başlayacak.

Azerbaycan'da yeni spor merkezlerinin inşaatı tamamlandı!

AZERBAYCAN Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov, 12-28 Haziran 2015'te ev sahipliği yapacakları 1. Avrupa Oyunları için Bakü'de yapılan yeni stadyum ve spor merkezlerinin inşaat işlerinin tamamlandığını bildirdi.

Azerbaycan inşaat Haberi

Azerbaycan inşaat

Tekfen Holding'in amiral gemisi Tekfen Taahhüt Grubu, son dönemde Azerbaycan'daki projeleriyle dikkat çekiyor. Şirket, Temmuz 2010'da inşaatına başladığı SOCAR Tower'i Şubat 2015'te teslim edecek. İnşaatı süren Bakü Olimpiyat Stadı da bu tarihte bitecek. Rusya ve Katardaki stat projelerine de talip olmayı planlayan Tekfen, Kanada'daki yeni boru hattı projesini de takip ediyor. 


Halen beş ülkede inşaat projeleri devam eden Tekfen Taahhüt Grubu, Tekfen Holding'in amiral gemisini oluşturuyor. Grubun 30 Eylül itibariyle devam eden projelerinde kalan işlerin parasal toplamı 2,2 milyar dolara yaklaşıyor. Şirketin projelerinin yüzde 88'i yurt dışında bulunuyor. 


Tekfen'in Azerbaycan'da 14'ü tamamlanan ve dördü devam eden projelerinin toplam değeri 2 milyar dolara ulaştı. Şirket, bu ülkedeki devam eden projelerinden ikisinde sona 8-0 yaklaştı. Tekfen Taahhüt Grubu, Bakü'deki Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi...