21 / 05 / 2024

Azerbaycan petrol işletme tesisi

Azerbaycan petrol işletme tesisi

Azerbaycan, yeni Petrol ve Doğalgaz İşleme ve Petrokimya Kompleksi inşa ediyor. 4 bin 500 hektar alana inşa edilecek kompleks için 8,5 milyar dolar yatırım yapılacak.

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dev kurumdan 2024 yılı petrol için 90 dolar tahmini! Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? 

Dev kurum,Goldman Sachs, 2024 yılı brent ham petrolü için 90 dolar tahmininde bulundu. Açıklamanın ardından akıllara hemen 'akaryakıta indirim mi gelecek?' sorusu geldi. Peki yeni yılda akaryakıt fiyatları ne olur, indirim gelecek mi?

Akfen Güney Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Akfen Güney Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi Şişli'de 48 milyon 430 bin 348 TL sermaye bedeli ile Hamdi Akın, Pelin Akın Özalp, İrfan Erciyas, Selim Akın ve Sıla Cılız İnanç ortaklığında kuruldu.

Akfen Kuzey Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Akfen Kuzey Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi Şişli'de 34 milyon 331 bin 344 TL sermaye bedeli ile Hamdi Akın, Pelin Akın Özalp, Selim Akın, İrfan Erciyas ve Sıla Cılız İnanç ortaklığında kuruldu.

Petrol için müjdeli haber geliyor! 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan dikkat çeken petrol açıklaması geldi. Bakan Soylu, müjdeli bir haber alınacak diyerek detayları paylaştı.

Yalova’da 10 ticari işletme kiraya veriliyor! Uygun fiyata iş yeri sahibi olmayı kaçırmayın! İhale 25 Ocak 2023’te…

Yalova Belediye Başkanlığından kiralık ticari işletmeler: 10 ticari işletme 3 yıl süre ile kiraya veriliyor. Söz konusu ihale 25 Ocak 2023’te gerçekleştirilecek.

Vakıflardan Üsküdar'da kat karşılığı kira ve işletme ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına ait olan arsa vasıflı taşınmaz için yapım karşılığı kira ve işletme ihalesine çıkıyor.

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! Platformu kullanan işletme sayısında rekor düşüş!

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! E-ticaret platformu kullanan işletme sayılarında rekor düşüş gözlendi. Uzmanlar düşüşün nedenini neye bağlıyor? İşte yanıtı…

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik ve Ahmet Çelik ortaklığında kuruldu.

Avrupa’dan Rus petrolü için gerilimi artıracak hamle

Avrupa Birliği ülkeleri Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren yeni bir yaptırım paketini teklif etti. Yaptırımların kapsamının genişletilmesi Moskova'nın 7 milyar Euro ihracat gelirinden mahrum kalmasına neden olacak.

Rama İşletme Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi Kuruldu!

Rama İşletme Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Şişli'de Ali Murat Korkmaz tarafından kuruldu.

Ankara'da tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğü tarafından Kahramankazan İlçesi Orhaniye Mahallesi'nde tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor...

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü Antalya'da 5 bin metrekarelik arsa satıyor!

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Kumluca'da yer alan 5 bin metrekarelik arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte o ihale ile ilgili merak edilen detaylar...

Azerbaycan petrol işletme tesisi Haberi

Azerbaycan petrol işletme tesisi

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nin (SOCAR) inşa etmeyi planladığı yeni Petrol ve Doğalgaz İşleme ve Petrokimya Kompleksi Bakü'de tanıtıldı.


Yeni kompleksin tanıtımı amacıyla düzenlenen forumda konuşan SOCAR Başkanı Rövnak Abdullayev, yurt içi ve yurt dışında birçok yatırımlarının olduğunu hatırlatarak, inşa edecekleri kompleksin en stratejik yatırımları arasında bulunduğunu söyledi. 


Kompleksin mega bir proje olduğunu ifade eden Abdullayev, inşaatta 15 bin kişinin çalışacağını ve projeye çok sayıda şirketin katılacağını bildirdi.


Proje çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu belirten SOCAR Başkanı, projeye toplam 8,5 milyar dolar yatırım yapılacağını kaydetti.


Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla yapılan kompleks, Bakü'nün 60 kilometre güneyinde, Sangaçal Terminali'nin yanında 4 bin 500 hektarlık alana inşa edilecek. 


Faaliyetlerine 2020-2023 yıllarından itibaren aşamalı olarak başlayacak kompleks, yıllık üretim güçleri 12 milyar metreküp olan doğalgaz imal fabrikası, 8,5-9 milyon ton...