15 / 05 / 2024

Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi son durum

Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi son durum

İstanbul'da mübarek gün ve aylarda vatandaşların en sık ziyaret ettiği mekanların başında gelen Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi, yaklaşık iki yıl süren restorasyonun ardından törenle açıldı.

Fhd İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Fhd İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Hüdayi Doğan tarafından kuruldu.

Vakıflardan Üsküdar'da kat karşılığı kira ve işletme ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına ait olan arsa vasıflı taşınmaz için yapım karşılığı kira ve işletme ihalesine çıkıyor.

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik asgari ücret için rakam verdi!

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik, asgari ücrete yapılması beklenen zammı yorumladı ve AK Parti hükümetine eleştiri yöneltti.

Acıbadem'de ruhsatsız yurda direnen muhtarlığın tahliyesi istendi!

İstanbul Acıbadem'de Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na tahsis edilen araziye inşa edilen kaçak yurt inşaatı için muhtarlık ve mahalle sakinleri senelerdir direniyor. Üsküdar Belediyesi'nden muhtarlığa gelen son tebligatla yeni bir yer gösterilmeden muhtarlık binasının tahliyesi talep edildi.

İBB Üsküdar'daki kaçak yapıyı mühürledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Acıbadem'de bulunan, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına tahsisli alandaki inşaatı, İmar Planı'na aykırı olduğu gerekçesiyle mühürledi. 

Aziz Kocaoğlu'ndan 19 ilçeye yakın markaj!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, merkez dışındaki ilçelere daha hızlı hizmet götürülmesi amacıyla oluşturdukları Yerel Hizmet birimlerini ziyaret edip sorumlularıyla toplantılar yapıyor.

Kanada'da Mevlana Camisi ibadete açıldı!

Yapımı Aziz Mahmud Hüdayi Vakfının desteğiyle tamamlanan camide her gün yaklaşık 80 kişiye iftar veriliyor. Dereci, yaşadıkları bölgede Müslümanların cami sıkıntısı çektiğini söyledi.

Aziz Ayyıldız: Önce yaşlı binalar dönüştürülmeli!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, Kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ayyıldız, Kentsel Dönüşümün son dönemde çok fazla hızlandığına dikkat çekti.

İBB kiraladığı taşınmazları TÜRGEV'e mi tahsis ediyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve bağlı ilçe belediyeleri kiraladığı taşınmazları TÜRGEV, ENSAR ve Aziz Mahmut Hüdai gibi vakıflara tahsis etmeye başladı.

Mürünler Yapı Malzemeleri İnşaat Harfiyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mürünler Yapı Malzemeleri İnşaat Harfiyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hüdayi Yıldız tarafından 40 bin TL sermaye ile 5 Nisan'da Esenyurt, Akçaburgaz Mahallesi, Akçaburgaz Caddesi'nde kuruldu.

Aziz Kocaoğlu: Ege Mahallesi'ne dönüşüm için bir daha gelmem!

Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşümü anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, Roman vatandaşların hışmına uğradı. Kocaoğlu, “Buraya dönüşüm için bir daha gelmem” dedi

Yıldırım kentsel dönüşümle şantiyeye dönecek!

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım ilçe olarak ekibi olarak yaptıkları proje ve kentsel dönüşüm çalışmalarına vurgu yaparak, 'Allah nasip ederse Yıldırım önümüzdeki süreçte şantiyeye dönecek' dedi.

Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi'nde çalışmalar sürüyor!

Mimarisi, sosyal tesisleri ve ismi ile Türkiye'nin en özel okullarından biri olan Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi'nde (İHL) çalışmalar hız kazanıyor.

Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi son durum Haberi

Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi son durum

İstanbul'da mübarek gün ve aylarda vatandaşların en sık ziyaret ettiği mekanların başında gelen Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi, yaklaşık iki yıl süren restorasyonun ardından törenle açıldı.


Üsküdar Belediyesinin öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu yapılan Türbenin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ramazan ayında bu tür bir açılışı yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,  "Açılışlar, İstanbul'un Mekke ve Medine'yle manevi bağını gösteren açılışlardır. Bunların bu şekilde korunuyor ve restore ediliyor olması milletimizin buna olan ihtimamını gösteriyor. Hem Eyüp Sultan Hazretleri hem de Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri,İstanbul'un Hz. Peygamber'le olan bağını gösteriyor. Bu mekanlar, İstanbul ile Mekke ve Medine arasındaki sarsılmaz bağı...