28 / 04 / 2024

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik asgari ücret için rakam verdi!

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik asgari ücret için rakam verdi!

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik, asgari ücrete yapılması beklenen zammı yorumladı ve AK Parti hükümetine eleştiri yöneltti.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücretle ilgili açıklamasının ardından temmuz ayında yapılması beklenen ara zam için geri sayım başladı.

Konuyla ilgili Halk TV'ye açıklamalarda bulunan Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik, asgari ücrete zam yapılsa da vatandaşın yapılacak zam yetersiz olduğu için rahatlayamayacağını savundu.

Asgari geçim maliyetinin 8 bin 300 TL olduğunu belirten Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu tip bir asgari ücret belirlemesi Türkiye tarihinde pek görülmüş bir olay değil. Asgari ücretin uzun bir zaman önce görüşülmeye başlanması gerekirdi. Tarafların ne istediğini, hükümetin ne önerdiğini, işverenin, işçilerin ne önerdiğini kamuoyunun bilmesi gerekirdi. Bunların hiçbiri yapılmadı.

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik asgari ücret için rakam verdi!

Son dakikada asgari ücret tespit komisyonu toplantıya çağrıldı. Bir takım tevatürler dolaşıyor. Bunların ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu bilmiyoruz. Ancak enflasyon farkı gibi, yani ocak ayında bir zam yapılmıştı sonra enflasyon 75’lere çıktı.   

Aradaki farkın ekleneceği gibi bir beklenti var ortada. Ama esas olan Türkiye’de asgari ücretin tespitinde tek yetkili mercii asgari ücret tespit komisyonudur. Şu anda bu kurum ığdiş edilmiş durumdadır, çalışmaz durumdadır"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön