08 / 05 / 2024

Aziz Yeniay kanal istanbul

Aziz Yeniay kanal istanbul

Aziz Yeniay, Kanal İstanbul’un güzergâhıyla ilgili, “Yüzde 99 ihtimalle Küçükçekmece” dedi. Küçükçekmece Gölü kenarında yer alan askerlik şubesinden başlayacak, Sazlıbosna Barajı üzerinden Karaburun’a oradan da Karadeniz’e ulaşacak.

Torunlar GYO'dan Kanal İstanbul arazisi açıklaması!

Torunlar GYO, basın yayın organlarında çıkan Aziz Torun'un ve Torunlar GYO'nun Kanal İstanbul güzergahında arazi sahibi olduğu haberlerini yalanladı.

Halkalı Cadde 24 projesinin ruhsatı iptal edildi!

Küçükçekmece Belediyesi’nin eski başkanı Aziz Yeniay’ın şirketi tarafından hayata geçirilen inşaat projesinin ruhsatı, mahkeme tarafından iptal edildi.

Aziz Yeniay hakkında nitelikli dolandırıcılık iddiası!

Eski Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay hakkında nitelikli dolandırıcılık davası açıldı. Ancak İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturmaya onay çıkmadı. 

Halkalı Cadde 24 projesi durduruldu!

Eski Küçükçekmece Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Aziz Yeniay’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu 24 Gayrimenkul tarafından Halkalı Atakent’e inşa edilen Cadde 24 projesi için İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nden yürütmenin durdurulması kararı çıktı.

İnşaat sektörünün durağanlığını Eylül'de telafi edeceğiz!

Türkiye ve Rusya arasındaki normalleşme süreci inşaat sektörünün de yüzünü güldürdü. 24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay normalleşme süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gayrimenkul Yatırım Fonları'nda büyüme devam edecek!

24 GPY’nin Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay “Gayrimenkul Finansmanının Önemi ve Sektöre Olan Katkıları” başlıklı konuşmasında gayrimenkul yatırım fonlarının Türkiye’deki yükselişine dikkat çekti.

Aziz Yeniay: Gayrimenkul değer kaybetmeyecek!

24 Gayrimenkul Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, Türkiye’nin yıllık bazda 20 milyar dolarlık yabancı girdisine ihtiyacı olduğunu ve bunun karşılanmasında gayrimenkul sektörünün önemli bir paya sahip olacağını söyledi.

Gayrimenkul fonlarının büyüklüğü 25 milyar doları bulur!

Türkiye'de gayrimenkul fonları çok yeni bir iş alanı. Konuyla ilgili ilk fonun kuruluşu Kasım'da tamamlandı. 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, fonlardaki büyüklüğünün 10 yılda 20-25 milyar dolara ulaşabileceğini söylüyor.

24 Gayrimenkul Başakşehir'de kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

Eski Küçükçekmece Belediyesi Başkanı olan Aziz Yeniay'ın başkanı olduğu 24 Gayrimenkul, Başakşehir'de dev kentsel dönüşüm projesine hazırlanıyor. Yeni yılda başlaması hedeflenen Başakport projesi yaklaşık 100 bin metrekare alanı kapsıyor.

24 Gayrimenkul'den Başakport ile Başakşehir'e dev proje!

Aziz Yeniay'ın başkanı olduğu 24 Gayrimenkul, Başakşehir'de dev kentsel dönüşüm projesine hazırlanıyor. Yeni yılda başlaması hedeflenen Başakport projesinde rezidans, avm, ofis ve ticari birimler olacak...

Konut fiyatları İstanbul’da 10 yılda 3 kat artacak!

Gayrimenkul yatırımın en kârlı yatırım aracı olduğunu söyleyen 24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay “10 yıl içinde İstanbul’da konut fiyatları 3 kat artacak” dedi.

A Yeniay İnşaat Yapı Taahhüt Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

A Yeniay İnşaat Yapı Taahhüt Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi, Aziz Yeniay Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 29 Mayıs'ta kuruldu.

Aziz Kocaoğlu'ndan Veysel Eroğlu'na ÇED çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kanal 35’te yayınlanan “Gündem Özel Siyaset” programında Özgür Hancıoğlu’nun kent gündemine ilişkin sorularını cevapladı. Kocaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Körfez için çağrıda bulundu

Aziz Yeniay kanal istanbul Haberi

Aziz Yeniay kanal istanbul


Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olacak ‘Kanal İstanbul’un güzergahı netleşmeye başladı. Kanal İstanbul, Küçükçekmece Gölü’nden başlayıp Altınşehir, Sazlıbosna Barajı, Şamlar Köyü ve Tayakadın üzerinden Karadeniz’e ulaşacak. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, söz konusu rotayı, “Yüzde 99 burası olacak’ diyerek doğruladı. Son günlerde en tartışmalı konulardan biri haline gelen Kanal İstanbul için üç ayrı rota öne çıkıyordu. Bunlardan ilki Silivri yakınlarında yer alan Kavaklı’dan başlayıp Durusu Gölü’nün üzerinden Karadenize ulaşıyordu. Bir başka güzergah ise Marmara’da Büyükçekmece Gölü üzerinden, Kestanelik Köyü’ne, oradan da Karadeniz’e dökülüyordu. Ancak gelen son bilgiler bu iki güzergâhın da rafa kaldırıldığı yönünde.


TATLI SUYA DOKUNULMAYACAK


Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a göre Kanal İstanbul, Küçükçekmece sahilinden başlaması yönünde. Projenin başlangıç noktasının Küçükçekmece olacağını söyleyen Aziz Kocaoğlu, kanalın Küçükçekmece Gölü’nün kenarında...