06 / 07 / 2024

Babek Zencani idam cezası

Babek Zencani idam cezası

İran'da yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davada idama mahkum edilen İranlı iş adamı Babek Zencani'nin cezası onandı.

Emlak kraliçesi idam cezasına çarptırıldı! 12,5 milyar dolarlık dev vurgun!

Vietnam emlak kraliçesi Truong My Lan 12.5 milyar dolarlık mali dolandırıcılıktan idam cezasına çarptırıldı.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası açılışa hazırlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB, GTİ işbirliğiyle yap-işlet-devret modeliyle, darbeden sonra idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın yargılamasının yapıldığı Yassıada, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası, bugün açılıyor...

Demokrasi ve Özgürlük Adası projesinde sona doğru!

Türk Demokrasi tarihinde kara bir leke olarak görülen Başbakan Adnan Menderes’in ve iki bakanın idam kararının verildiği Yassıada’nın kongre merkezi ve müzeye dönüştürülmesi projesinde inşaat çalışmalarında sona gelimdi. Projede son durum havadan görüntülendi...

Karbach Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Karbach Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Neşvet Aydan Karbach ve Babek Amiri Boostan Abede ortaklığında kuruldu.

Çidam Restorasyon Mimarlık Proje Ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çidam Restorasyon Mimarlık Proje Ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Mehmet Yılmaz Akın Arslan tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Babek Zencani'nin idam cezası onandı!

İran'da yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davada idama mahkum edilen İranlı iş adamı Babek Zencani'nin cezası onandı.

Zeytinlikleri imara açacak yasa 7. kez Meclis'e gelecek!

Zeytinciliğin idam fermanı olarak kabul edilen, Zeytincilik Yasası'nın 20. maddesinin değiştirilmesi 7. kez gündemde. TBMM'de daha önce tüm partilerin oyları ile 6 kez ret edilen, Zeytincilik Yasası'nın 20. maddesine ilişkin değişiklik 7. kez meclise gelecek.

Konut ve imar kanunlarını ihlal eden Adam Ward idam edildi!

Yetkililer, 33 yaşındaki Adam Ward'ın eyalet hapishanesinde ölümcül dozda "pentobarbital" enjekte edildikten 12 dakika sonra öldüğünü açıkladı. Ward, cezası infaz edilmeden önce ailesine olan sevgisini dile getirdi ve "Tanrı hepimizi affetsin" dedi.

Reza Zarrab 'gayrimenkullerini satıyor' iddialarını cevapladı!

İran'da idam cezası alan Babek Zencani ile bağlantısının kurulmaya çalışıldığını söyleyen Zarrab, 'Bunu başaramadılar, şimdi mallarını satıyor yalanıyla altyapı oluşturmaya çalışıyorlar' dedi

1990 yılında Adnan Menderes'e Boğaziçi'nde anıt-mezar yapılması kararlaştırılmış!

1990 yılında, Anayasa'yı ihlal suçundan idam edilen Başvekil Adnan Menderes ve Hasan Polatkan ile Fatih Rüştü Zorlu'nun siyasi itibarlarının iadesinden sonra İstanbul'a nakledilecek mezarları için Boğaziçi'nde ''anıt-mezar'' yapılması kararlaştırılmış.

Babek Zencani şirketlerini Beşiktaş'ta bir binaya taşıdı!

İşadamı Rıza Sarraf’ın şirketlerini taşımasından bir hafta önce, İran’da tutuklu bulunan Babek Zencani’nin de şirketini taşıdığı ortaya çıktı.Babek Zencani şirketlerini Beşiktaş'ta bir binaya taşıdı.

Babek Zencani’nin Türkiye’deki malvarlığı satılacak!

İran Yargı Sözcüsü Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, Zencani’nin İran devletine olan borcunu ödemek için hem İran’da hem de yurtdışında bulunan tüm malvarlığının satılmasını kabul ettiğini söyledi

Babek Zencani'nin İran'daki taşınmazları devlete devrediliyor!

Türkiye'yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun kilit isimlerinden olduğu iddia edilen İranlı Babek Zencani'nin İran'daki taşınmazları devlete devrediliyor. ‘İran Zemin’ adlı dev alışveriş merkezinin de Zencani’den alınacağını kaydedildi...

Babek Zencani idam cezası Haberi

Babek Zencani idam cezası

İran'da yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davada idama mahkum edilen İranlı iş adamı Babek Zencani'nin cezası onandı.


İran Yargı Erki'ne bağlı Mizan Haber Ajansı'na konuşan Yargıtay Başkan  Yardımcısı Gulam Rıza Ensari, Zencani hakkında verilen idam kararının Yüksek  Mahkeme tarafından onandığını açıkladı.


Ensari, aynı davada yargılanan Zencani'nin ortakları hakkındaki idam kararlarının ise bozulduğunu söyledi.


Yolsuzluk ve evrakta sahtecilik yaparak devleti 2,8 milyar dolar  dolandırmak suçlamasıyla 30 Aralık 2013'te gözaltına alınan İranlı iş adamı  Zencani ile iki ortağı Mehdi Şems ve Hamid Fellah Herevi, yargılandıkları davada  suçlu bulunarak, Devrim Mahkemesi tarafından idama mahkum edilmişlerdi.


İran medyasında geçen hafta yer alan haberlerde Zencani hakkındaki  kararın iptal edildiği iddia edilmişti.


Babek Zencani...