08 / 07 / 2024

Baca standartları

Baca standartları

Yapılarda olması gereken baca standardı nedir? TSE baca standartları nasıldır? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Draft Baca Sistemleri Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Draft Baca Sistemleri Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Tarkan Şahin ve Uğur Gökmen Yücedağ ortaklığıyla kuruldu.

As Baca Sistemleri İnşaat Ve Gıda Limited Şirketi kuruldu!

As Baca Sistemleri İnşaat Ve Gıda Limited Şirketi Kadıköy'de Asim Yılmaz tarafından kuruldu.

Gamze İlgezdi'den AKM'nin dünya standartlarına göre yapılmadığı iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeni yapılan AKM'deki opera çukurunun dünya standartlarına göre yapılmadığını iddia etti. 

İSTEB-BEZE iş birliği ile emlakçılık standartları geliştirilecek!

İSTEB-BEZE işbirliği kapsamında, tüketicinin bilinçlendirilmesi; çağdaş, şeffaf ve güvenilir emlakçılık standartlarının geliştirilmesi ve bu konularda kamuoyu oluşturulmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecek.

Emlakta standartları yükselten yasa çıktı!

Gayrimenkul danışmanlığında standartları belirlemek üzere uzun yıllardan bu yana beklenen yasa sonunda çıktı...

AVM'ler açılışa hazır! İşte yeni standartlar!

Normalleşme sürecinin hem gündelik hem de profesyonel yaşam açısından farklılıklar getirmesi beklenirken, bu süreçte AVM'lerde oluşacak yeni standartlar herkes tarafından merak ediliyor.

Gayrimenkul sektöründe standartlar artırılmalı!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, "Yüzyıllardır dört aşamalı döngüyle çalışan ekonomik döngünün iyileşme kısmına girdiğimizi düşünüyorum. Eğer sektörde standartları artırırsak bir daha ki döngüye daha kuvvetli gireriz" dedi...

Konut kredilerinde sıkı standartlar uygulanıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Banka Kredileri Eğilim Anketinde konut kredileri için uygulanan standartların aynı kaldığı, taşıt ve bireysel krediler için uygulanan standartlarda ise çok sıkı davranılmadığı sonucuna ulaşıldı…

Han Baca Sistemleri İnşaat Tesisat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Han Baca Sistemleri İnşaat Tesisat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 30 bin TL sermaye bedeli ile Mahfuz Özel, Zafer Koçhan ve Bayram Ergün ortaklığında kuruldu. 

Karaman'a UEFA standartlarında stat!

Karaman’da inşa edilen UEFA standartlarındaki stadyumun yüzde 50’si bitti. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yeni stadyumun Karaman’ın en büyük yatırımlarından biri olduğunu söyledi.

UEFA standartlarında 20 yeni stat inşa ediliyor!

Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, Euro 2024 adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. UEFA standartlarına sahip yaklaşık 20 stadın inşa edildiğini veya inşa edilme sürecinde olduğunu söyledi.

Yenişehir'de köylere Avrupa standartlarında modern binalar yapılıyor!

Yenişehir Belediyesi, tarafından köylere yapılan Avrupa standartlarında çok amaçlı binalar açılıyor...

Bursa'ya Avrupa standartlarında sanayi sitesi!

Bursa Yenişehir'de Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan Yenişehir Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Bursa'ya Avrupa standartlarında sanayi sitesi inşa ediyor.

Baca standartları Haberi

Baca standartları

Baca standardı nedir?

Bacalar ile ilgili uyulması gereken hükümlere Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer veriliyor. 30. madde de yer aldığı gibi bacaların Türk Standartları Enstitüsü standartlarına uygun olarak yapılması zorunlulu aranıyor.


Söz konusu Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği 30. madde ile TSE baca standardı haberimizin içinde yer alıyor.


Bacalar

Madde 30-Kaloriferli binaların konut olarak kullanılan bağımsız bölümlerinin sıcak su tesisatı bulunmayan banyo ve mutfakları ile oturma ve yatma hacimlerinin en az birinde, sobalı binalarda ise hela, koridor hariç tüm piyeslerde duman bacası yapılması zorunludur.


Kalorifer bacaları projesine göre yapılır.Kaloriferli umumi binaların her katında en az 1 adet duman bacası yapılması gereklidir.


Konut olarak kullanılan sobalı binaların ticari kullanışlı bağımsız bölümlerinde birer adet duman bacası yapılması zorunludur.Bacaların Türk Standartları Enstitüsü standartlarına uygun olarak yapılması zorunludur.Şönt baca yapılamaz.


Şofben,...