05 / 05 / 2024

bacıyanı meram kooperatif

bacıyanı meram kooperatif

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, kadınların ekonomik alanda daha aktif olmaları düşüncesinin yanı sıra kültürel ve sosyal hayata da katkı sağlamalarına öncülük edebilmek amacıyla "Bacıyan-ı Meram" adlı kadın girişimcilik kooperatifi kurdu.

Nef Meram satışta! 157 villalık yeni proje Eylül 2025'te teslim!

İstanbul'daki projelerinin yanı sıra arsa satışlarına da devam eden Nef'in Konya'da hayata geçirdiği Nef Meram satışa çıktı. 157 villanın yer aldığı projenin teslimlerinin 2025 yılının Eylül ayında yapılması planlanıyor. 

Tarım Kredi Kooperatif’ten indirimli ürün almak isteyen vatandaşlara müjdeli haber! Bu habere çok sevineceksiniz!

Tarım Kredi Kooperatif’ten bakkallara büyük destek geliyor. Tarım Kredi Kooperatif’e ait marketler, pek çok ürünün insanlara daha uygun şekilde ulaşmasını sağlıyor. Marketlerin yanı sıra, bakkal projelerini de hayata geçiyor. İşte detaylar...

Nef Meram nerede? Nef Konya Meram fiyat listesi!

İstanbul'daki projelerinin yanı sıra arsa satışlarına da devam eden Nef, Konya projesi için de ön talep topluyor. Peki Nef Meram nerede? Nef Konya Meram fiyat listesi...

Tarım Kredi Marketleri yeni indirimli ürünlerini yayınladı! Tarım Kooperatif marketlerinde hangi ürünler indirimde?

Tarım Kooperatif marketlerinde hangi ürünler indirimde? vatandaşlar merakla araştırıyor. İşte yanıtlar!

TOKİ Konya Meram kura çekilişi ne zaman? İşte merak edilen o tarih!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Konya Meram projesinde yer alan 179 adet konutun kura tarihi merak ediliyor. İşte TOKİ Konya Meram kura çekilişi ne zaman? sorusunun yanıtı...

Konya Meram'daki toplu konut kooperatiflerine rekor başvuru!

Konya Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram'da yeni toplu konut kooperatifi projesinin olup olmadığını Meram Belediyesi'nin 2022 yılının ilk meclis toplantısında yanıtladı.

Meram Fahrünnisa Evleri nerede? 

Meram Fahrünnisa Evleri nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Meram Fahrünnisa Evleri nerede sorusunun yanıtı hakkında bilgi vermeden önce proje detayları hakkında bilgi verelim.

Kooperatif daireleri sahiplerinden alınabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir kooperatif müteahhitle anlaşarak, birkaç bina yaptırmış. Müteahhit kendine ait daireleri sattı. Sattığı kişilerden biri de benim. 22 yıl sonra kooperatif aleyhimize tapu iptali talepli dava açtı. Böyle bir davada dairelerimiz elimizden alınır mı?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İş yerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir?İş yerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif dairesini satan kişi giderlerden sorumlu mudur? 

Posta yazarı Tamer Heper, "Bir kooperatife üyeydim. Kooperatif binayı yaptı, tapuları verdi, 120 bin TL ödemiştim. Daireyi noterde birine sattım. Genel kurullara katılmadım, bana 14 bin TL borç çıkarmışlar, bu borçtan nasıl kurtulurum?" sorusunu yanıtladı...

TOKİ 100 bin konut Konya Meram Beybes 2020 başvuruları!

TOKİ 100 bin konut Konya Meram Beybes 2020 başvuruları haberimizde yer alıyor. TOKİ 100 bin konut Konya Meram Beybes 2020 fiyatları ne kadar? TOKİ 100 bin konut Konya Meram Beybes başvuru tarihleri ne zaman 2020? İşte yanıtları...

Kooperatif ne zamana kadar aidat alır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir kooperatifin inşa ettiği sitede tapudan daire aldım. Kooperatif beni ortağı yapmak istedi ama ben olmadım.Bugüne kadar masrafa iştirak ettim ama şimdi su kesildi, hizmet bitti, ben de ödemeyi kestim. Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.

bacıyanı meram kooperatif Haberi

bacıyanı meram kooperatif

Başkan Toru, Ahilik teşkilatından esinlenerek kurdukları kooperatife kayıtların 2-13 Mart tarihleri arasında yapılacağını açıkladı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, kadınlara yönelik olarak kurdukları kooperatif hakkında bilgi vererek, "30 Mart seçimleri öncesinde yaptığımız ziyaretlerde alt ve orta gelir grubundaki hanımlanmız, aile ekonomisine katkıda bulunabilmek amacıyla bizden proje desteği istemişlerdi. Biz de seçimlerden sonra bu konuda bir çalışma yaptık ve Konya'daki ilk kadın girişimci kooperatifini kurmuş olduk. 


Kooperatifimizin amacı; kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlamalan, girişimcilik kabiliyetinin artırılması ve ekonomide bir aktör olarak yer almalarının sağlanması için kooperatif çatısı altında öğütlenmeleri yönünde çalışmalarda bulunmaktır. 


Anadolu...