05 / 05 / 2024

Badal tüneli kazı çalışmaları

Badal tüneli kazı çalışmaları

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Badal Tüneli 2021'de açılacak!

Amasya Çevre Yolu'nda incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Badal Tüneli'ni de inşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında açmayı planlıyoruz" dedi.

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Giresun Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta yer alan Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 58'i tamam!

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunup Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya açılan yolların en önemli geçit noktasında yer alan Kop Dağı'nda inşaatı devam eden tüneldeki kazı işleminin yüzde 58'lik kısmı tamamlandı.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Zigana Tüneli'nde kazı çalışmalarının yüzde 65'i tamam! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Zigana Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Turhan, "Zigana Tüneli tamamlandığında 22 kilometrelik olan kesim 8 kilometre kısalmasıyla 14 kilometreye düşüyor" dedi ve zaman tasarrufu ile kesintisiz ulaşıma dikkat çekti...

Giresun Eğribel Tüneli’nde son 500 metre!

Yapımı devam eden Ovit ve Yeni Zigana Tüneli'nden sonra çift tüpte toplam 11 bin 900 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun 3. tüneli olacak olan Giresun'daki Eğribel Tüneli’nde kazı işlemlerinin tamamlanmasına toplam 500 metre kaldı.

Kop Tüneli'nde kazı çalışmalarının yüzde 46'sı tamam!

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 46'sı tamamlandı. 13 metre uzunluğa sahip olan tünelin çalışmaları 5 yıl önce başladı.

Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindi!

İzmir ile Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nde kazı işleminin yüzde 97'si tamamlandı. Ekipler, iki şehri birbirine bağlayacak tünelin kalan 264 metresini bitirmek için gece gündüz çalışıyor.

Yeni Zigana Tüneli'nin 6 kilometresi kazıldı!

Yeni Zigana Tüneli'nin inşaatı devam ediyor. Tünelde her iki yönden toplamda yaklaşık 6 kilometre kazıldı.

Haliç Su Altı Karayolu Tüneli'nin detayları belli oldu!

İBB Başkanı Topbaş’ın "ustalık eseri" olarak nitelendirdiği ‘Haliç Su Altı Karayolu Tüneli’nin detayları belli oldu. Haliç’te inşa edilecek tünel köprü, deniz tabanına çakılacak kazıklar üzerine kurulacak.

Tuzla Akfırat Atıksu Tüneli’nin kazı çalışmaları tamamlandı!

Tuzla'daki Akfırat Atıksu Tüneli’nde kazı tamamlandı, ışık göründü. 2017 Ağustos ayında bitirilmesi planlanan tünel, 60 bin metreküp atıksu taşıma kapasitesiyle 90 bin kişiye hizmet edecek.

Yeni Zigana Tüneli ile 1,5 saatlik yol 40 dakikaya düşecek!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun da geçtiği güzergahta 2,7 milyon metreküp kazı yapılarak inşa edilecek Yeni Zigana Tüneli ile Gümüşhane-Trabzon arasındaki yol 40 dakikada katedilebilecek.

Badal tüneli kazı çalışmaları Haberi

Badal tüneli kazı çalışmaları

Türkiye'nin önemli güzergahları arasında bulunan Amasya Merzifon'da, yaklaşık 120 milyon TL'lik yatırımla yapılan Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmaları tamamlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Amasya Valisi Osman Varol, Merzifon-Osmancık kara yolunda yapımı devam eden Badal Tüneli'nde incelemelerde bulundu, yüklenici firma yetkililerinden de çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Varol, kara yolu güvenliğini artırmak, can ve mal güvenliğini temin etmek ve ulaşımda daha konforlu seyahat imkanı sağlamak hedefiyle tüneller inşa edildiğini belirtti.

Badal Tüneli'nin her biri 844 metre uzunluğundaki 2 tüpten oluştuğunu aktaran Vali Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü. Üzücü kazaları yaşamamak için devletimiz çok ciddi kaynaklar ayırdı. Hamdolsun devletimiz bu güce sahip. Burada yaklaşık 120 milyon lira maliyeti olan tünellerimiz, ayrıca yapılacak sanat yapılarımız var. Hepsi tamamlandığında Türkiye'nin en sıcak,...