15 / 05 / 2024

bafra metan gazı

bafra metan gazı

Samsun'da Bafra ilçesinde bir çiftçi, kuyu kazarken bulduğu metan gazıyla hem evini ısıtıyor, hem de yemeğini pişiriyor. Mahallede yaklaşık 10 evin, bahçesinden çıkan metan gazıyla ısınıyor..

Bafra Çetinkaya Köprüsü restorasyon çalışmaları tam gaz!

Bafra Çetinkaya Köprüsü’nde Eylül 2018'de başlayan restorasyon çalışması hızla devam ediyor. Çalışmaların yıl sonu tamamlanması bekleniyor.

Kızılırmak Sedde projesinin inşaatı tam gaz!

Yapım çalışmalarının tam gaz devam ettiği Kızılırmak Sedde projesinde; botanik bahçeler, dinlenme alanları, panayır alanı, otel ve çevre alanları, anfi tiyatro, bisiklet ve 2 kademeli yürüyüş yolları, suni göl, Maket Bafra evleri yer alacak.

Atıklardan 10 bin konuta yetecek elektrik!

AMASYA'da Atıksu Arıtma Tesisi ve Katı Atık Bertaraf Tesisinde metan gazının yenilenebilir enerjiye dönüşümü ve 10 bin konuta yetecek .

Ümraniye Hekimbaşı'da modern tesisler inşa edildi!

1993 yılında Ümraniye Hekimbaşı'da bulunan dev çöp alanında metan gazı patlaması sonucunda 39 kişinin öldüğü alanda futbol, tenis, voleybol, basketbol ve her türlü sporun yapılabildiği modern tesisler yükseliyor.

Bafra Karma ve Medikal OSB’de çalışmalar tam gaz!

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, OSB Müdürü Mustafa Reis ile birlikte yatırımcı firmaların Bafra Karma ve Medikal OSB’de devam eden inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundular.

Diyarbakır Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sözleşme bedeli 23 milyon avro olan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin yüzde 97’sini tamamladı, tesisin elektrik enerji ihtiyacının metan gazından elde edilmesi planlanıyor.

Rus gazı anlaşmazlığı Türk Akımı'nı etkilememeli!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Kumbaroğlu "Türkiye ile Rusya arasındaki gaz fiyatı ve indirim konusundaki anlaşmazlık, Türk Akımı projesini olumsuz etkilememeli" dedi.

Samsun Bafra'da 1.7 milyon TL'ye satılık bina!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Samsun Bafra'da bulunan karkas binayı satışa çıkardı. Söz konusu binanın satış bedeli 1 milyon 755 bin 902,76 TL olarak belirlendi.

Bafra Belediye Meclisi Eylül toplantısında imar konuşuldu!

Milliyetçi Hareket Partisi Bafra Belediye Meclis Üyesi Hakan Aytünür, Bafra Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Bafra`nın Süper Market, Otopark, büyükşehir yasası ile mahalle olan köylerin imar sorununu dile getirdi.

Margas Mühendislik Elektronik Araştırma Geliştirme Otomotiv Taah. Mak.ve Gaz Dolum San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Margas Mühendislik Elektronik Araştırma Geliştirme Otomotiv Taah. Mak.ve Gaz Dolum San.Tic.Ltd.Şti. Levent Güney tarafından 500 bin TL sermaye ile 27 Ağustos'ta Sultanbeyli, Akşemsettin Mahallesi'nde kuruldu.

Efendibey Kentsel Dönüşüm projesi tam gaz ilerliyor!

Niğde Belediye Başkanlığının projelerinden olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi TOKİ işbirliğiyle tam gaz ilerlemeye devam ediyor.

Bafra'da metruk binalar yıkılıyor!

"Metruk Binalar Projesi" kapsamında; İlçe Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi ve Bafra Toplum Polisliği Büro Amirliği'nce yürütülen binaların yıkım ve ıslah çalışmaları kapsamında 18’i bina yıkıldı, 15 bina da yıkım bekliyor.

Samsun Bafra'da sit alanı kararı!

Samsun İli, Bafra İlçesi'nde bulunan bölgede yapılan incelemeler sonucunda sit alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

bafra metan gazı Haberi

bafra metan gazı

Samsun'da Bafra ilçesinde bir çiftçi, kuyu kazarken bulduğu metan gazıyla hem evini ısıtıyor, hem de yemeğini pişiriyor.

Bafra ilçesinde su kuyusu açarken metan gazı bulan bir çiftçi, 20 yıldır hem evini ısıtmak için hem de mutfağında ücretsiz gaz kullanıyor. İlçeye bağlı Doğanca Mahallesi'nde çiftçilik yapan 2 çocuk babası 54 yaşındaki Ziya Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıl önce evinin önündeki bahçesini sulamak için su kuyusu açmaya karar verdiğini söyledi.


Kuyuyu kazarken 45 metre derinliğe indiğinde bir anda patlama meydana geldiğini anlatan Yılmaz, yaşadığı şaşkınlığın ardından, su yerine metan gazı bulduğunu öğrendiğini ifade etti. Açtığı kuyuyu genişlettiğini ve içine plastik boru döşeyerek kuyunun yüzeyini kapattığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:


"Metan gazını boruyla evdeki soba ve ocağa kadar getirdim. Gazı soba ve ocakta...