30 / 04 / 2024

Bafra Ovası Sulama projesi inşaatı sürüyor

Bafra Ovası Sulama projesi inşaatı sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından, Bafra Ovası Sulaması Projesi Bafra Ovası Sol Sahil Sulaması İnşaatı, sürüyor.

Antalya Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandı!

DSİ Genel Müdürü Diniz: "Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandı. Milli ekonomiye 30 milyon 424 bin 920 lira katkı ve 8 bin 570 kişiye istihdam alanı sağlayacak" dedi.

Bafra'da 5 mahalleye tapuları dağıtıldı!

Kuşçular, Adaköy, Karaburç, Kalaycılı ve Kelikler Mahallesindeki hak sahiplerine tapuları törenle verildi. Törene Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de katıldı...

Bafra Medikal OSB'nin ÇED Raporu onaylandı!

Bafra Organize Sanayi Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Bafra Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olumlu raporunu verdi.

Bafra Belediye Meclisi imar komisyon üyeleri belli oldu!

Bafra Belediye Meclisi Nisan Ayı toplantısını gerçekleştirdi. Bafra Belediyesi Ali Kale Turistik Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantının gündemi şu maddelerden oluştu;

Veysel Eroğlu: 1071 baraj göleti ve sulama tesisi inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2019 yılına kadar 1071 baraj göleti ve sulama tesisini yapacağız. Biz bırakın göleti, barajı ve sulaması dahil 4.5 milyon liraya 18 ayda bitiriyoruz." dedi.

Batman Çamlıtepe'de DDY rayları ve sulama kanalı ulaşımı zorlaştırıyor!

Çamlıtepe mahallesi, DDY rayları ile DSİ sulama kanalları arasına sıkışan tek semt. Ulaşımın kolaylaştırılmasını isteyen semt sakinleri; “Etrafımızda raylar ile sulama kanalı var. Kanal ile raylara geçit istiyoruz” dediler.

Bafra Belediyesi Samsun İnşaat Fuarı'nda!

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, yapı, inşaat malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve teknolojilerinin bulunacağı 2. Samsun İnşaat Fuarı'na Bafra Belediyesi de katıldı...

Batman'da DSİ sulama kanalı üzerindeki köprü genişletiliyor!

DSİ sulama kanalı üzerindeki köprü genişletiliyor. Belediye’nin ihaleye verdiği köprünün genişletme çalışmalarına start verilmesi semt sakinlerini sevindirdi.

Bafra Mehmet Akif Camii açıldı!

Bafra Balıklar Mahallesi’nde bin beşyüz kişi kapasiteli Mehmet Akif Camii'ne açılış töreni düzenlendi. Cuma namazının ardından ibadete açılan camiinin açılışa büyük katılım gerçekleşti.

Bafra Belediyesi'nden yeni park!

Bafra Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yaptığı çalışmalar sonucunda, yeni mahalle olan köylerimizle birlikte iki yıl içinde ilçemizde 32 çocuk oyun parkı kurulmuş oluyor.

Bafra Belediyesi yeni yollar açıyor!

Bafra Fatih Mahallesi’nde Meyveli 2. Sokak, 313. ve 314. Sokak ile yeni isim konulacak sokakta yol açma çalışmaları devam ediyor. Yeni açılan yollar, 10 ila 12 metre arasında değişen genişlikte olacak.

Gaziantep Yavuzeli'de Güneş enerjisi ve sulama sistemi kuruldu!

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde kaymakamlık ve tarım müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile 5 çiftçiye, Güneş enerjisi ile sulama sistemi kuruldu.

Antalya Finike kapalı kanal sulama tesisi yüzde 50 tamamlandı!

Finike'de yapımına başladığı kapalı kanal sulama tesisiyle bölge halkının yüzünü güldürdü 7 Haziran seçimleri öncesinde Finike'yi ziyareti sırasında bölge halkının sulama tesisi talebini geri çevirmemiş ve yapma sözünü vermişti.

Bafra Ovası Sulama projesi inşaatı sürüyor Haberi

Bafra Ovası Sulama projesi inşaatı sürüyor

Samsun’da yapımı devam eden Bafra ve Çarşamba Ovaları sulaması projelerinde sona yaklaşıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından, Bafra Ovası Sulaması Projesi Bafra Ovası Sol Sahil Sulaması İnşaatı, Çarşamba Ovası Sulaması ve Drenajı Projesi Sol Sahil Yüzeysel Drenajı İkmal İnşaatı ve Çarşamba Ovası Sulaması ve Drenajı Projesi Sağ Sahil Yüzeysel Drenajı İkmali ile 2 m Koru Altı Arazisinin Pompalı Drenajı İnşaatı çalışmaları yapılıyor.

DSİ Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Bafra Ovası Sulaması Projesi Bafra Ovası Sol Sahil Sulaması İnşaatının ihalesi 27 Eylül 1996 yılında gerçekleşti. 4 Aralık 1996 yılında sözleşmesi yapıldı. 21 Kasım 2015 tarihinde bitirilmesi planlanan projenin fiziksel gerçekleşmesinin yüzde 73’ü tamamlandı. 28 Aralık 2011 tarihinde ihaleye çıkartılan Çarşamba...