04 / 05 / 2024

bağımsız bölümler ile arsa payı ve ortak alanlar bağlantısı

bağımsız bölümler ile arsa payı ve ortak alanlar bağlantısı

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "23 maddede bağımsız bölümler ile arsa payı ve ortak alanlar bağlantısı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Nurol GYO, Nurol Tower'daki 12 adet bağımsız bölümü 139.8 milyon TL'ye sattı! 

Nurol Tower projesindeki ofis katlarından, 1 tam ofis katının yani 12 adet bağımsız bölümün satışı Yönetim Kurulu'nun 19 Ekim 2022 tarihli kararı ile gerçekleştirildi.  İşte ayrıntılar...

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

İdealist GYO Şile'deki 9 bağımsız bölümü kiraya verecek!

İdealist GYO, portföyünde yer alan İstanbul ili, Şile ilçesi, Çavuş Mahallesi, 91 ada 205 parselde yer alan 9 adet bağımsız bölümün kiralanması için kurumsal yatırımcılarla görüşmelerini sürdürüyor. 

Doğuş Center Etiler'deki 47 adet bağımsız bölümün Getir'e satışı için görüşmeler sonlandı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine başlanmıştı, mutabakata varılamaması sebebiyle görüşmeler

Deniz GYO, Başakşehir Hoşdere'deki 1 bağımsız bölümü 967.6 milyon TL'ye sattı!

Deniz GYO, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Hoşdere Mahallesi, 268 ada 1 parselde konumlanan, G Blok içerisinde yer alan 34 no.'lu 1 adet bağımsız bölümü 2 Aralık 2021 tarihinde KDV dahil 967 bin 600 TL bedel ile sattı.

Doğuş GYO, Doğuş Center'daki 47 bağımsız bölümü Getir'e satıyor!

Doğuş GYO, Doğuş Center Etiler binasındaki 47 adet bağımsız bölümün satışı hususunda Getir ile görüşmelere başlanmasına karar verildi.

Körfezkent 4. Etap'taki 1 adet bağımsız bölümün değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut GYO Körfezkent 4. Etap projesinde konumlanan 1 adet bağımsız bölüm ile ilgili olarak hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporunu yayınladı. 

Bahçekent Flora projesindeki 1 bağımsız bölümün değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut GYO, "İstanbul Başakşehir Hoşdere 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" kapsamında "Bahçekent Flora" projesinde konumlu 1 adet bağımsız bölüm ile ilgili olarak hazırlatılan "Gayrimenkul Değerleme Raporu"nu yayınladı. 

Körfezkent Çarşı'daki 1 adet bağımsız bölümün değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut GYO "Kocaeli Körfezkent Ticaret ve Kur'an Kursu İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" kapsamında "Körfezkent Çarşı" projesinde konumlu 1 adet bağımsız bölüm ile ilgili olarak hazırlatılan "Gayrimenkul Değerleme Raporu"nu yayınladı. 

Nuvo Dragos'taki 17 bağımsız bölümün satışı için protokol imzalandı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nuvo Dragos projesindeki yer alan 17 adet bağımsız bölümün Ali Uğur Özderici ve Ahmet Özderici'nin satın alması ile ilgili protokol imzaladı.

Deniz GYO'dan 6.3 milyon TL'lik bağımsız bölüm satışı!

Deniz GYO'nun Başakşehir Hoşdere'de bulunan projede toplam 5 milyon 180 bin 200 TL ekspertiz değeri olan E Blok içerisinde yer alan 1 nolu bağımsız bölüm 6 milyon 372 bin TL tutarında bedel ile satıldı.

Turizm tesislerindeki bağımsız bölümler tesis kapasitesine dahil edilebilecek!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde değişiklik yapıldı. Yeni düzenlemeyle, üzerinde irtifak hakkı veya kat mülkiyeti tesis edilmiş bağımsız bölümlerin, tesis kapasitesine dahil edilmesi" imkanı sunuldu.

Deniz GYO Bahçeşehir AVM'de 2 bağımsız bölüm 6 milyon TL'ye satıldı!

Deniz GYO'nun Başakşehir'de bulunan ana gayrimenkulde konumlu, toplam KDV dahil 5 milyon 156 bin TL ekspertiz değeri olan E Blok içerisinde yer alan 4 ve 5 nolu bağımsız bölümler KDV dahil 6 milyon 18 bin TL tutarında bedel ile satışı yapıldı. 

bağımsız bölümler ile arsa payı ve ortak alanlar bağlantısı Haberi

bağımsız bölümler ile arsa payı ve ortak alanlar bağlantısı

1. Kat irtifakında ve kat mülkiyetinde bağımsız bölüm ile arsa payı arasında ayrılmaz bir ilişki vardır.

2. Arsa payı, bağımsız bölümün ayrılmaz bir parçasıdır.

3. Anagayrimenkulde, kat mülkiyetine bağlanmamış veya lehine kat irtifakı kurulmamış arsa payı bırakılamaz. 

4. Kat irtifaklı veya mülkiyetli bir anataşınmazda, sonradan ilave edilen bağımsız bölüme bu kanunun 44. Maddesi hükmünce arsa payı tahsis edilebilecekken, önceden arsa payı saklanmış olan bağımsız bölümün sonradan ilavesi mümkün değildir.

5. Bağımsız bölümü kayıtlayan haklar, kendiliğinden, doğrudan, resen arsa payını da kayıtlar.

6. Arsa payı tek başına bir mülkiyet değildir, bağımsız bölüme özgüldür, bağımsız bölümden ayrı olarak satılamaz, devredilemez, rehin verilemez.

7. Ortak alanlar, yerlere arsa payı özgülenemez.

8. Kat irtifakından, mülkiyetinden önce anagayrimenkulü kayıtlayan haklar, arsa payı üzerinden tüm bağımsız bölümleri kayıtlar.

9. Anagayrimenkul kiraya verilmiş ve...