05 / 05 / 2024

bağışlanan gayrimenkul geri alınır mı

bağışlanan gayrimenkul geri alınır mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bağışlanan gayrimenkullerde mirasçıların hak iddia edip edemeyeceğini kaleme aldı. 

Şişli Belediyesi Muammer Keskin'den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’ne ait olan ve önceki başkan Mustafa Sarıgül döneminde devredilen milyarlık arsalar, otoparklar ve değerinin altında kiralanan taşınmazların geri aldığına dair iddialarda bulundu.

Ba Mans Gayrimenkul Emlak Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ba Mans Gayrimenkul Emlak Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Servet Baykuş tarafından kuruldu.

Başaranlar Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Başaranlar Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Faruk Başaran tarafından kuruldu.

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Tuğba Özl Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuğba Özl Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Tuğba Özel tarafından kuruldu.

Parasını alamayan varsa başvurup anında geri alabilecek! Duyanlar inanmıyor! Resmen açıklandı!

Vatandaşlar artık reddedilen vize başvuru ücretini geri alabilecek. Enuygunsigorta.com Genel Müdürü Çiğdem Özdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada bazı seyahat sağlık sigortası çeşitlerinin vize başvurusunun reddedildiği durumlarda, başvuru ücretini geri ödediğini ifade etti.

Efsane geri dönüyor! 2023 sıfır Tofaş Şahin üretimi başladı! İşte özellikleri ve fiyatı!

Sıfır Tofaş Şahin üretimi 2023 yılında tekrar başladı. Efsane geri dönüyor. Peki fiyatı ve özellikleri neler? İşte haberin detayları…

Fırsatçılar iş başında! Gayrimenkul uzmanları uyardı! 

Yeni Evim Kampanyası ile ev sahibi olmak isteyen pek çok vatandaş umutlanırken, fırsatçılar da ortaya döküldü. Orta gelir grubu için sıfır konut kampanyasında detaylar netleşmeye başlarken, kampanya ile sağlanan düşük faizli kredi olanağını kötüye kullanmaya çalışan fırsatçılar, ev fiyatlarını adeta

Başkentim Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Başkentim Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Vergili tarafından kuruldu.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Başvuranlara faizsiz geri ödemesiz 4500 lira verilecek! Başvurular ne zaman başlayacak?

Geri ödeme yok, faiz yok, başvuranlara 4500 lira destek ödemesi yapılacak. Başvuru tarihleriyle ilgili bilgiler haberimizde.. Eğer ben de 4500 lira destek almak istiyoruz diyorsanız şartlara uygun olup olmadığınızı kontrol edin. İşte detaylar...

Bağışlanan bir evi mirasçılar geri alabilir mi?

Mirasbırakan gayrimenkul sahipleri sağlığında tapusunu bağış yolu ile bir başkasına devredebiliyor. Peki, bağışlanan bir evi mirasçılar geri alabilir mi?

Yeni Tokat Havalimanı için geri sayım başladı!

2018'de yapımına başlanan Yeni Tokat Havalimanı'nın inşaatında son çalışmalar yapılıyor. 

bağışlanan gayrimenkul geri alınır mı Haberi

bağışlanan gayrimenkul geri alınır mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bağışlanan gayrimenkullerde mirasçıların hak iddia edip edemeyeceğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Anneannem bir buçuk yıl önce bana tarlasını bağışladı. ‘Akıl sağlığı yerindedir’ diye aile hekiminden rapor almıştım. Noter onaylı değildi, bu problem mi? Anneannem hâlâ yaşıyor. Anneannem vefat ettiğinde onun çocukları bana dava açarlarsa bağış bozulur mu?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Okuyucumun anneannesinin yaptığı bağış sırasında akıl sağlığının yerinde olduğuna dair alınan doktor raporunun noter tasdikli olması gerekmiyor. Ancak yine de ileride anneannenin akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiası ileri sürülecek olursa bunun, iddia edenler tarafından ispatı şart. Elde bir doktor raporu bulunduğuna göre aksini ispat zor. Ancak böyle bir iddiada bulunanlar; bağışı yapanın hayattayken kullandığı ilaçları, adına yazılı...