06 / 05 / 2024

Başvuranlara faizsiz geri ödemesiz 4500 lira verilecek! Başvurular ne zaman başlayacak?

Başvuranlara faizsiz geri ödemesiz 4500 lira verilecek! Başvurular ne zaman başlayacak?

Geri ödeme yok, faiz yok, başvuranlara 4500 lira destek ödemesi yapılacak. Başvuru tarihleriyle ilgili bilgiler haberimizde.. Eğer ben de 4500 lira destek almak istiyoruz diyorsanız şartlara uygun olup olmadığınızı kontrol edin. İşte detaylar...



Son dakika haberi.. Üniversite öğrencilerinin KYK borçlarının faizlerinin hükümet tarafından silinmesi milyonlarca üniversitelinin e-devlet sistemine girerek borçlarının kaldırılıp kaldırılmadığını kontrol etmesine neden oldu. Üniversite öğrencilerine aylık 850 lira kredi veriliyor. Yılda 10 bin 200 liraya denk gelen krediler 4 öğrenim yılı boyunca 40 bin 800 liraya kadar çıkıyor. Öğrencilere verilen öğrenim kredileriyle mezuniyeti takip eden 2 yıl içinde devlete geri ödenmesine başlıyor.

Üniversiteden mezun olduktan sonra 2 yıl içinde eğer bir iş bulunamazsa öğrenim kredileri e-devlet sistemi üzerinden ertelenebiliyor.

Yüksek enflasyon nedeniyle bu sene beklenenin üzerinde artan öğrenim kredilerindeki aşırı artışlar Twitter'da gündem olduktan sonra muhalefetin çağrısıyla hükümetin gündemine girdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, öğrencilere seslenerek "Faizleri ödemeyin" çağrısı yapmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kılıçdaroğlu'nun çağrısının ardından yapılan kabine toplantısı sonrasında öğrenim kredilerine işleyen faizlerin iptal edildiğini ve sadece anaparanın ödemesinin yapılacağını söyledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön