05 / 05 / 2024

Bahariye Olimpiyat Metro Hattı açılış

Bahariye Olimpiyat Metro Hattı açılış

12 istasyondan oluşacak M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın 1. etabında yer alan Bahariye ve Masko istasyonları M9 Bahariye-Olimpiyat işletmesi olarak hizmete açılıyor.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 2. etabı 2022'de açılacak!

12 istasyondan oluşacak M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın ilk etabı geçtiğimiz günlerde açılmıştı. Çalışmaları devam eden 2. etabın 2022 yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 1. etabı açıldı!

12 istasyonun yer aldığı M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın 1. etabında bulunan Bahariye ve Masko istasyonları hizmete açıldı.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 1. etabı bugün açılıyor!

12 istasyondan oluşacak M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın 1. etabında yer alan Bahariye ve Masko istasyonları M9 Bahariye-Olimpiyat işletmesi olarak hizmete açılıyor.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın iki istasyonu yarın açılıyor!

12 istasyonu bulunan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın Bahariye ve Masko istasyonları yarın açılıyor. Ataköy-İkitelli Metro Hattı, Ataköy - İkitelli arasındaki mesafeyi 21.5 dakikaya düşürecek.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu açılıyor!

Yapımı devam eden Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor. Metro hattının Olimpiyat Başakşehir ve Kirazlı istasyonları açılışa hazırlanıyor.

İkitelli-Ataköy metro hattı 2021'de açılacak!

İkitelli-Ataköy Metro hattının tünel kazısının tamamlanma töreni yapıldı. Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, hattın 2021 yılının ilk çeyreğinde İkitelli Sanayi İstasyonu – Bahariye İstasyonu arasının hizmete alınacağını açıkladı.

Otogar-Başakşehir Konutları Metro Hattı imar planı askıda!

İstanbul Bağcılar ilçesi, Otogar - İkitelli - Olimpiyat Köyü - Başakşehir Konutları Metro Hattı Revizesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Otogar-Başakşehir Metro Hattı imar planı askıdan iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya alınan Otogar - Bağcılar - Olimpiyat Köyü - Başak Konutları 4 Metro Hattı'na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı yarın askıdan iniyor.

Esenler Otogar-Başakşehir Metro Hattı imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Otogar - Bağcılar - Olimpiyat Köyü - Başak Konutları 4 Metro Hattı'na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı bugün askıya çıktı...

Beşiktaş - Arsenal maçı için metro saatlerine yeni ayar!

İstanbul Ulaşım A.Ş., bu akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Beşiktaş - Arsenal UEFA Şampiyonlar Ligi Play Off mücadelesi için metro saatlerinin düzenlendiğini açıkladı. İşte Beşiktaş - Arsenal maçı için ayarlanan metro saatleri...

Kayaşehir metro ve tramvay hattı ihalesi 30 Haziran'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında tamamlanacak olan Metrokent - Kayaşehir Metro hattı ile Başakşehir - Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattının ihalesi 30 Haziran 2014 Pazartesi günü gerçekleştiriyor.

Kayaşehir’e metro gelecek mi?

3.Havalimanı, Yeni Şehir, Olimpiyat Stadı ve Bio İstanbul gibi dev projelerle bir anda yatırımcıların cazibe merkezi haline gelen Kayaşehir’e metro gelecek mi merak konusu. Sorunun cevabı haberimizde…

Kirazlı metro hattı!

Büyük bir yatırımla hizmete alınan Kirazlı metro hattı ile bugüne kadar ulaşımda zaman zaman sıkıntı çekilen Olimpiyat Stadı’na, proje kapsamında yapılan Olimpiyat istasyonu ile erişim sorun olmaktan çıkıyor....

Bahariye Olimpiyat Metro Hattı açılış Haberi

Bahariye Olimpiyat Metro Hattı açılış

Temeli 2016 yılında atılan ancak durdurulan 2019 yılında İBB tarafından ödenek sağlanıp yapımın yeniden başlanan M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın 1. etabında yer alan Bahariye ve Masko istasyonları bugün açılıyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı törenle İstanbululların hizmetine açılacak 2 istasyon ve şuan kullanılmakta olan İkitelli Sanayi, Ziya Gökalp Mahallesi ve Olimpiyat istasyonları ile sinyalizasyon entegrasyonu yapılarak birleştiriliyor. 

2. etabı 2022'de açılacak

Toplam 12 istasyondan oluşan hattın 2. etabının da 2022 yılında tamamlanması planlanıyor. Seferlerin 10 dakika aralıklar yapılacağı metro hattı ile İkitelli Sanayi istasyonunda M3 Kirazlı-Başakşehir/Metrokent hattına aktarma yapılabilecek. 

7 ayrı noktadan entegrasyon

Toplam uzunluğu 13.4 kilometre olacak metro hattı 7 ayrı noktadan entegrasyon sağlayacak. Metro hattı, İstanbul'un doğu-batı ekseninde bulunan ana hatlarını kuzey-güneyinden kesip şehrin...