06 / 05 / 2024

Bahria Town Karaçi projesi

Bahria Town Karaçi projesi

Pakistan Karaçi'de topraklarına el konulduğunu iddia eden bir grup protesto gösterisi gerçekleştirdi...

Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı: Düşük faizli TL kredi için gereken şart...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutarak yüzde 50 seviyesinde bırakmasına rağmen tüketici, konut ve taşıt kredisinde faizler çok yüksek. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara TL krediye düşük koşullarda erişmek için formülü verdi.

Gebze'de afetlerde hızlı müdahale için Kara Kutu hazır: Bina bilgileri, kadastro planları kurtarma için kullanılabilecek

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde olası afetlere hazırlıklı olunması için hazırlanan "Kara Kutu" isimli veri depolama sistemi sayesinde vatandaşlar, belediye ve haberleşme hizmetlerinden 48 saat boyunca kesintisiz faydalanacak ve yıkım anında hızlı müdahale ve yönlendirme yapılabilecek. İşte detaylar...

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.

Doların geleceği seviye açık açık paylaşıldı! Doları olanlar kaçacak yer arayacak! Kara gün geliyor, hemen bakın

Dolar endeksindeki düşüş tüm hızıyla devam ederken, doların geleceği seviye açık açık paylaşıldı. Bu rakam ilk kez açıklandı! Doları olanlar kaçacak yer arayacak! Kara gün geliyor, hemen bakın...

Ayçiçek yağı buğday ve şekerden sonra bir yasak daha! Pirinç de kara listeye girdi

Market raflarında eksildikçe fiyatları artan ve stoklarda tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan gıda ürünlerine bir bir yasaklama kararı geliyor. Ayçiçek yağı, buğday ve şekerden sonra pirinç de kara listeye alındı. İşte detaylar...

Kara para aklamak için yeni yöntem: Bitcoin! 

Kripto para biriminin atası olan Bitcoin'e yönelik araştırma yapan ekonomistler, Bitcoin'in kara para aklamak için kullanıldığını belirledi. 

Pakistan Karaçi'de kaçak yapı savaşı!

Pakistan Karaçi'deki kaçak binaların yıkılmasını istemeyen bir grup polisle çatıştı. Çıkan arbede sonucunda polis ve göstericilerden yaralananlar oldu.

Pakistan'da topraklarına el konulduğunu iddia eden bir gruptan protesto gösterisi!

Pakistan Karaçi'de topraklarına el konulduğunu iddia eden bir grup protesto gösterisi gerçekleştirdi...

Kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre; kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için "Geçiş Yolu İzin Belgesi" alınması zorunluluğu getirildi.

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 

Pakistan'ın Karaçi Belediye Başkanı Esenler'deki kentsel dönüşüme hayran kaldı!

Pakistan'ın en kalabalık ve en önemli şehri Karaçi'nin Belediye Başkanı Iftikhar Ali Shallwani, Esenler Belediyesi'ni ziyaret etti.

Pakistan'da 5 katlı bina çöktü: 2 ölü, 8 yaralı!

Pakistan'ın Karaçi şehrinde 5 katlı binanın çökmesi sonucunda 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Pakistan'da 5 katlı bina çöktü!

Pakistan Karaçi'de çok sayıda kişinin oturduğu 5 katlı bina çöktü. Çökme sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi ise yaralandı...

Bahria Town Karaçi projesi Haberi

Bahria Town Karaçi projesi

Pakistan Karaçi'de topraklarına yasa dışı biçimde el konulduğunu öne süren bir grup tarafından gerçekleştirilen eylemde çok sayıda bina ve iş yeri ateşe verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  Sindh Eylem Komitesi'nin gerçekleştirdiği eylemde protestocular, 46 bin dönüm arazi üzerinde inşaat çalışmaları süren "Bahria Town Karaçi” projesi dahilinde kendilerine ait topraklara yasa dışı biçimde el konulduğunu öne sürdü.

Gerçekleştirilen eyleme çevrede bulunan köylerden ve farklı bölgelerden de katılım sağlandı.

Eylemciler topraklarının kendilerine verilmesiyle ilgili olarak yetkililere eyleme geçme çağrısı yaptı.

- Bazı bina ve iş yeri ateşe verildi

Gerçekleştirilen protestolar esnasında bası binalar ve iş yerleri ateşe verildi. Diğer bir yandan da protesto gösterini gerçekleştirenlere yönelikolarak herhangi bir polis müdahalesi rapor edilmedi.

Pakistan'da her yıl 700 bin konuta ihtiyaç...