04 / 05 / 2024

Bakanlar Kurulu Ankara Boğazı projesi kentsel dönüşüm alanı

Bakanlar Kurulu Ankara Boğazı projesi kentsel dönüşüm alanı

30 Mart yerel seçimlerinden önce Melih Gökçek'in açıkladığı 'Ankara Boğazı' projesi ile ilgili ilk adım atıldı. Bakanlar Kurulu, projenin uygulanacağı bölgeleri kentsel dönüşüm alanı ilan etti.

Yeni Bakanlar Kurulu bugün açıklanıyor! Yeni kabinede hangi sürpriz isimler var? İşte kulis bilgileri…

Herkesin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak yeni Bakanlar Kurulu’nda. Kulislerde dolaşanlara göre yeni kabineye sürpriz isimlerin gelmesi beklenirken, Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olacağı konuşuluyor.

Kiracı esnafın gözü, Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak kararda!

İki milyon esnaf, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanacak kararı bekliyor. Esnaf, kira desteği, kredi borçlarının faizinin kaldırılarak 1 yıl ertelenmesi ve çalışanlara asgari ücret gibi taleplerde bulunmuştu.

İmar barışı Bakanlar Kurulu’nda kabul edildi!

Başbakan Binali Yıldırım, kamuoyunda açıklandığı günden bu yana ilgiyle karşılanan ve Bakanlar Kurulu’nda dün kabul edilen İmar Barışı düzenlemesinin detaylarını anlattı.

Ankara Gölbaşı'nda kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Ankara Gölbaşı'ndaki bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi..

Ankara, Konya ve Kayseri için Bakanlar Kurulu'ndan flaş karar!

Bakanlar Kurulu tarafından Ankara, Konya ve Kayseri için flaş kararlar alındı. Kararlar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Ankara Büyükşehir'den Etimesgut'a yeni proje!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Ankara Etimesgut Erler Mahallesi'ndeki mülkiyeti Hazineye ait arsalar üzerinde inşaat yapacak..

Ankara ve Malatya'da riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki bazı alanları riskli alan, Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki bazı alanları ise kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak belirledi.

Bakanlar Kurulu'ndan konutta KDV düzenlemesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mobiliyum AVM ve Mobilya Vadisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalar yapan Müezzinoğlu, Bakanlar Kurulu'nun konutta KDV oranlarında düzenleme yaptığını söyledi ve indirimleri açıkladı.

Tapu harcı binde 15'e indirildi! İşte Bakanlar Kurulu Kararı!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemeyle tapu harcı yetkisi Bakanlar Kurulu'na verilmişti. Kurul tapu harcını binde 15'e indirdi. İşte Bakanlar Kurulu Kararı..

Tapu harcı Bakanlar Kurulu kararı 2017!

Bakanlar Kurulu yetkisini kullanarak tapu harcında binde 5 oranında indirim yaptı. İşte tapu harcı Bakanlar Kurulu kararı tam metni..

Ankara Nallıhan'da enerji üretim alanı özelleştiriliyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Ankara ili, Nallıhan ilçesi, Çayırhan mevkiinde bulunan Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Kömür Rezerv Alanı ile Enerji Üretim Alanını özelleştiriyor.

Ankara Yamaçevler Kentsel Dönüşüm projesine darbe rötarı!

CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Külliye’de görüştüğü Yamaçevler Dönüşüm Projesi’nin Bakanlar Kurulu gündemine getirildiğini ancak FETÖ’nün darbe girişimi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini ifade etti.

Nurettin Canikli, Giresun Gümrük Müdürlüğü binasının inşaatını inceledi!

Ankara'daki Bakanlar Kurulu'nun ardından uçakla geldiği Ordu-Giresun Havalimanı'ndan Giresun şehir merkezine giden Canikli, burada yapımına devam edilen, Giresun Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatında incelemede bulundu.

Bakanlar Kurulu Ankara Boğazı projesi kentsel dönüşüm alanı Haberi

Bakanlar Kurulu Ankara Boğazı projesi kentsel dönüşüm alanı

Bakanlar Kurulu, projenin uygulanacağı bölgeleri kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in çılgın projesi "Ankara Boğazı" ile ilgili önemli bir adım daha atıldı. Boğazın yapılacağı Çankaya Mühye ve Karataş mahalleleri ile Mamak îmrahor arasındaki bölgenin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Kararla, Ankara Boğazı'nın yapılacağı Hazine'ye ait taşınmazlar Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak. 



"GÜNEY AYAĞA KALKACAK" 

Belediye yetkilileri, fizibilite çalışmalarında sona gelinen kanal projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalara kısa süre içinde başlayacaklarını söyledi. Yetkililer, "Bir yandan çalışmalarımız sürüyordu. Projenin Bakanlar Kurulu'nda tasdik edilmesini bekliyorduk. Kısa süre içinde, îmrahor Vadisi'ni de kapsayacak şekilde ihaleye çıkaracağız. Ankara'nın güneyini...