02 / 05 / 2024

Bakanlar kurulunun Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi imarı

Bakanlar kurulunun Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi imarı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, 21 Haziran Pazar günü yaptığı "olağanüstü" toplantıda kabul ettiği, 'Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi' projesiyle ilgili aldığı yeni imar planı, dün yürürlüğe girdi.

Aziz Kocaoğlu'ndan Ankara çıkarması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in onay bekleyen projeleri için gittiği Ankara'da bakanlar, bakan yardımcıları ve genel müdürlerle toplantılar yaptı.

Ankara Gölbaşı'nda kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Ankara Gölbaşı'ndaki bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi..

Ankara, Konya ve Kayseri için Bakanlar Kurulu'ndan flaş karar!

Bakanlar Kurulu tarafından Ankara, Konya ve Kayseri için flaş kararlar alındı. Kararlar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Ankara Büyükşehir'den Etimesgut'a yeni proje!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Ankara Etimesgut Erler Mahallesi'ndeki mülkiyeti Hazineye ait arsalar üzerinde inşaat yapacak..

Ankara ve Malatya'da riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki bazı alanları riskli alan, Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki bazı alanları ise kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak belirledi.

Newjoy'da yüzde 10 + yüzde 8 indirim!

Bebek ve genç mobilyasının uzman markası Newjoy, bakanlar kurulunun yüzde 10 KDV indirimine ek olarak yüzde 8 oranında indirim uyguluyor. Kampanya Şubat sonuna kadar tüm Newjoy konsept mağazalarında geçerli.

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm zamanı!

İzmir'in Çiğli, Kayseri'nin Kocasinan, Malatya'nın Yeşilyurt ilçelerine bağlı bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Bakanlar Kurulunun kentsel dönüşüm ve riskli alan ilanı ile acele kamulaştırma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Osman Avcıl: Kentsel dönüşümde yatırımcının önü açıldı!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği (ELMÜTDER) Başkanı Osman Avcıl, kentsel dönüşümde Bakanlar Kurulunun devreye girerek yatırımcının önünü açtığını, projelerin hızlanmasının önünde bir engel kalmadığını söyledi.

Naci Ağbal: Sur'da süratle inşaata başlanacak!

Maliye Bakanı Ağbal 'torba kanun' ile Sur'un yeniden inşa edilmesiyle ilgili düzenlemenin onanması üzerine, " Bu düzenlemeyle Bakanlar Kurulunun Sur ile ilgili riskli alan kararı üzerine, süratle inşaata başlanacak" dedi.

BMC'ye Sakarya Karasu'da yatırım yeri tahsis edildi!

Sakarya Karasu'da bulunan sınırları belirlenmiş alan, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'ye münferit yatırım yeri olarak tahsis edildi. Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ankara Güneypark kentsel dönüşümünde son karar Danıştay'ın!

Danıştay, Ankara Yeni Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili hazırlanan 6 plan değişikliği ile 1 Bakanlar Kurulu kararı hakkında açılmış 16 dava dosyasını birleştirerek bilirkişi incelemesi istedi.

Sultangazi'deki riskli alan kararı Danıştay'dan döndü!

İstanbul Sultangazi’de 6 bin kişinin yaşadığı bir site için Bakanlar Kurulunun verdiği ‘riskli alan’ kararı Danıştay’dan döndü. Danıştay Ondördüncü Daire, 18 hektarlık alan için verilen kararının yürütmesini durdurdu.

Gaziosmanpaşa dönüşümünde imar planı süreci!

Avukat Mehmet Ali Keser Gaziosmanpaşa da yapılması planlanan Kentsel dönüşüme ilişkin olarak; Gaziosmapaşa'da 13 bölgede Bakanlar Kurulunun 24.12.2012 tarih ve 2012/4099 Sayılı kararıyla Riskli Alan ilan edilmiştir.

Bakanlar kurulunun Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi imarı Haberi

Bakanlar kurulunun Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi imarı

Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan imar planı değişikliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni imar planında, kolaylık sağlanması amacıyla, sit alanı kapsamında hazırlanan yaklaşık 149 hektarlık yenileme alanının 4 etaba ayrılmasına karar Tarihi bölge 4 etaba ayrılmasına karar verildi. Bakanlar Kurulu, etaplar ve sınırları belirlenen bölgeyi, 'Yenileme Alanı' olarak, ilan etti. Olağanüstü toplantında Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu'nda, 'Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi' projesiyle ilgili, "Restorasyon maliyetlerinin yüksekliği, yoksulluk, yapılardaki işlevler ve mülkiyetin çok parçalı olması nedenleriyle yıkılmaya, yıpranmaya yüz tutmuş, korunamamış ve bakımsızlığa terk edilmiş niteliktedir" dedi.





'Yenileme Alanı' ilan edilen etaplar ve sınırları şöyle: 


1. ETAP: Anafartalar Caddesi, Kevgirli Sokak, Hıdırlıktepe, Atıfbey, İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Proje Alanı güney sınırları ve Çankırı Caddesi ile çevrili, Hacıbayram Cami, Sümerbank, YİBA Çarşısı...