17 / 05 / 2024

Bakanlığın yenilenebilir enerji kaynaklarını binalarda kullanımı

Bakanlığın yenilenebilir enerji kaynaklarını binalarda kullanımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, yenilenebilir enerji kaynaklarının binalarda kullanımı için çalışmalar yürütülüyor. Bu enerjinin yüzde 80'inin ısıtma ve soğutma amaçlı kullanıldığı bildirildi.

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengizhan Günaydın tarafından kuruldu.

Goldsteın Renewable Enerji Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Goldsteın Renewable Enerji Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Eren Öztürk ve Goldstein Yenilenebilir Enerji Hizmetleri ortaklığında kuruldu.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığının Şubat 2023 müjdeleri peş peşe geldi! Hesaplara tam 4 bin 336 TL yatırıldı! Almayı aman unutmayın

Aile Bakanlığının Şubat 2023 müjdeleri peş peşe geldi... Hesaplara tam 4 bin 336 TL yatırıldı... Almayı aman unutmayın...

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Fahiş site aidatlarında bu kez iyi haber! Bakanlığın rüzgarı yetti!

Son günlerde çoğu yerde kira fiyatlarını aşmaya başlayan site aidatlarında yeni bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Buna göre, yaşanan fahiş artışlara bakanlığın devreye gireceğini açıklamasının ardından aidatlarda geri çekilmeler yaşandığı bildirildi.

Aile Bakanlığı'ndan sonra bir adım da Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan! Sakın parayı kaçırmayın Aile Bakanlığı'nın destek

Aile Bakanlığı'nın destek ödemelerinin ardından bir destek ödemesi de Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık gençlere yönelik önemli bir ödeme gerçekleştirecek.

Sağlık Bakanlığı'nın 42 bin 500 işçi ve personel alım detayları belli oldu! İşte branş ve unvan dağılımları...

Sağlık Bakanlığınca toplam 42 bin 500 işçi ve personel alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bakanlığının 42 bin 500 işçi ve personel alım detayları belli oldu! İşte branş ve unvan dağılımları...

Ms Suphan Group Lastik Dönüşüm Enerji Lojistik Madencilik Petrol Tekstil İthalat İhracat A.Ş. kuruldu!

Ms Suphan Group Lastik Dönüşüm Enerji Lojistik Madencilik Petrol Tekstil İthalat İhracat A.Ş. Beylikdüzü'nde 20 milyon TL sermaye bedeli ile Sedat Aygün ve Muhebullah Abzul Azız ortaklığında kuruldu.

Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Can Soyak ve Erkut Soyak ortaklığında kuruldu.

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. Zeytinburnu'nda Ali Sait Gazioğlu, Gökçe Gazioğlu, Metin Aytekin Gazioğlu, Nuran Gazioğlu ve Tuğrulhan Gazioğlu ortaklığında kuruldu.

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi Kuruldu!

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de Mehmet İzolluoğlu tarafından kuruldu.

Dizel Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dizel Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Necdet Elmas tarafından kuruldu.

Bakanlığın yenilenebilir enerji kaynaklarını binalarda kullanımı Haberi

Bakanlığın yenilenebilir enerji kaynaklarını binalarda kullanımı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülkede kullanılan toplam enerjinin üçte birinin binalarda tüketildiği, bu enerjinin yüzde 80'inin ısıtma ve soğutma amaçlı kullanıldığı bildirildi.


Türkiye'nin enerji talebinin yüzde 70'ini ithalatla karşıladığı, enerjinin verimli kullanılmasının önemli olduğu vurgulanan açıklamada, Bakanlığın yaptığı çalışmaların tüm binalara yayılması halinde ülkede toplam enerji ihtiyacının yüzde 15 civarında azaltılabileceği ifade edildi.


Yenilenebilir enerji kaynaklarının binalarda kullanımının hedeflendiği belirtilen açıklamada, "Bakanlık bu hedef doğrultusunda yürüttüğü projeleriyle, Ankara Gölbaşı Laboratuvar Kampüsündeki binaların enerjisini verimli hale getirerek yüzde 40 enerji tasarrufu sağladı. Ayrıca, Gölbaşı Laboratuvar Kampüsünde 200 kilovat, Antalya İl Müdürlüğünde 150 kilovat kapasiteli paneller ile yenilenebilir enerji sistemi kurularak, binaların elektrik ihtiyacının yüzde 55'inin güneşten karşılanmasını sağladı" ifadesine yer...