03 / 05 / 2024

Fahiş site aidatlarında bu kez iyi haber! Bakanlığın rüzgarı yetti!

Fahiş site aidatlarında bu kez iyi haber! Bakanlığın rüzgarı yetti!

Son günlerde çoğu yerde kira fiyatlarını aşmaya başlayan site aidatlarında yeni bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Buna göre, yaşanan fahiş artışlara bakanlığın devreye gireceğini açıklamasının ardından aidatlarda geri çekilmeler yaşandığı bildirildi.



Enflasyonla birlikte artan kiraların yanında bir de aidat meselesi vatandaşın canını iyice sıkıyor. Çoğu yerde aidatların kiraları bile aştığı bildirilirken, duruma bakanlığın müdahale edeceğini bildirmesinin ardından aidatlardaki artışların geri çekilmeye başladığı açıklandı.

Konuyla ilgili bir duyuru yapan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle site ve apartman aidatlarındaki fiyat artışlarının geri çekilmeye başlandığını bilirdi. Aidatların daha önce, kira bedelinin yüzde 20'sini aşmadığını hatırlatan Ağaoğlu, şu sıralar neredeyse kiralarla yarıştığını söyledi.

Fahiş site aidatlarında bu kez iyi haber! Bakanlığın rüzgarı yetti!

Ağaoğlu, son dönemde önemli sayıda bağımsız bölümü olan binlerce dairelik sitelerin yönetiminin bir kısım çevreler tarafından rant kapısı olarak görüldüğünü dile getirerek, hatta bazı müteahhit firmaların, yönetim şirketleri kurarak, yaptıkları projelerdeki sitelere 10 yıllığına kendi sahip oldukları şirketi yönetici olarak atayabildiğini hatırlattı.

Bu durumda yönetimin değişmesinin ise 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, kat maliklerinin yüzde 80'inin onayını gerektirdiğini vurgulayan Ağaoğlu, “Ancak bu birlikteliği sağlayabilmek neredeyse imkansız zira 500, 1000, 2000 bağımsız bölümü, kat maliki bulunan sitelerde toplantılar kırk ile altmış, yetmiş kişi arasında yapılmakta" diye konuştu.


Geri Dön