28 / 07 / 2024

Fahiş site aidatlarında bu kez iyi haber! Bakanlığın rüzgarı yetti!

Fahiş site aidatlarında bu kez iyi haber! Bakanlığın rüzgarı yetti!

Son günlerde çoğu yerde kira fiyatlarını aşmaya başlayan site aidatlarında yeni bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Buna göre, yaşanan fahiş artışlara bakanlığın devreye gireceğini açıklamasının ardından aidatlarda geri çekilmeler yaşandığı bildirildi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


BAKANLIK AÇIKLAMASINDAN SONRA AİDATLAR GERİ ÇEKİLMEYE BAŞLADI

Ağaoğlu, Bakanlığın bu konudaki yeni düzenlemesine ilişkin duyurusunun ardından sitelerde aidatların hemen geri çekildiğini belirterek, kat maliklerinin site aidatlarına yapacakları itirazlar için mahkemeye başvurmaları gerektiğini ancak dava süreci uzun sürdüğü için mağduriyet oluştuğunu belirtti.

Ağaoğlu, bir tesis yönetim şirketi tarafından yönetilen sitelerde artık, kat maliklerinin şikayetlerini mahkemeye değil de Bakanlığın Konut Politikaları ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Şube Müdürlüğüne yapabileceğini de bildirdi.

Fahiş site aidatlarında bu kez iyi haber! Bakanlığın rüzgarı yetti!

BAKANLIĞIN RÜZGARI YETTİ

Konuyla ilgili bakanlığın yaptığı düzenlemeyle ilgili, "Esen rüzgar yetti" diyen Ağaoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında kurulan birimin, mahkemeye gitmek yerine Bakanlığa şikayette bulunan kat maliklerinin başvurularını süratle inceleyeceğini de sözlerine ekledi.


Geri Dön