02 / 05 / 2024

Bakanlık binaları deprem riski

Bakanlık binaları deprem riski

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Bakanlık'tan resmi açıklama! Tam 100 milyar lira!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem felaketinin ardından Bakanlık tarafından sağlanan destekler ile bu alanda alınan tedbirleri 46 başlık altında açıkladı.

Deprem sebebiyle prefabrik satışları arttı! Bakanlık tam 200 bin TL destek veriyor

Yaşamış olduğumuz deprem felaketi sonrası prefabrik ev sektöründe hareketlenmeler oluştur. Bu evlerden almak isteyen vatandaşlara Bakanlık 200.000 TL’ye kadar destek verecek!

Bakanlık peş peşe duyurdu! Vergi ödemelerine deprem güncellemesi geldi! İşte ertelenen vergiler...

Bakanlık peş peşe duyurdu! Vergi ödemelerine deprem güncellemesi geldi! İşte ertelenen vergiler...

Bakanlık yakalarına yapıştı! Deprem haberinden dakikalar sonra fırsat bilip fiyat artıran vicdansızlara soruşturma!

Bu sabah yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bazı otobüs firmalarının bilet ücretlerini artırdığı iddia edildi. Duruma tepki gösteren vatandaşların artan şikayetleri üzerine harekete geçen bakanlık, konuyla ilgili inceleme başlattı.

Bakanlık ve bağlı birimlerince kullanılan hizmet binaları TBMM'de!

Bakanlık ve bağlı birimlerince kullanılan hizmet binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Muğlalıların, Akyaka Revizyon İmar Planına karşı 15 Ekim’den bu yana sürdürdükleri mücadelede yeni bir gelişme oldu. Doğal güzellikleri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka bölgesindeki planın iptali için çevrecilerin açtığı davayı onaylayan mahkeme, Bakanlık'tan savunma istedi.

Bakanlık bünyesine inşaat işçisi alımlarının yapılması istemi mecliste!

Bakanlık bünyesine çevre, inşaat, jeoloji, harita, makine, maden ve endüstri mühendisi ile şehir plancısı alımlarının yapılması istemi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Bakanlık tarafından kiralanan binalar ve yurt binaları TBMM'de!

Teknik şartnamedeki standartları taşımadığı halde Bakanlık tarafından kiralanan binalar ve yurt binalarının Deprem Yönetmeliği'ne uygunluğu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

CHP çürük binalar için TBMM'yi acil toplantıya çağırdı!

İzmir Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan çürük binaların onlarca kişiye mezar olması, gözleri İstanbul başta olmak üzere diğer riskli bölgelere çevirdi. CHP, çürük binalar konusunda sonuç alıcı adımlar için Meclis’i acil toplantıya davet etti.

Depremin baş suçlusu yine 'çürük binalar' oldu!

Her deprem olduğu gibi İzmir'deki felakette baş suçlu 'çürük binalar, kesilen taşıyıcı kolonlar' oldu. Zemin katında lağım borusunun geçebilmesi için kesilmiş bir taşıyıcı kolon bir felekate yol açabiliyor.

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası mecliste!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası meclis gündeminde!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlık binaları deprem riski Haberi

Bakanlık binaları deprem riski

Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP'li Arslan, sorularının Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmasını talep etti. Arslan, "Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim" dedi. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye Deprem Yönetmeliği 18 Mart 2018 Tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak, 1/1/2019 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeyle 1996 yılında beri yürürlükte olan Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası değişti. Bu tarihten sonra binaların deprem yükü hesaplamaları, güçlendirme çalışmaları ve riskli yapıların belirlenmesi bu haritaya göre yapılacak. 

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü yaptığı son çalışmaya göre ülkemizde 5.5 şiddeti ve üzeri deprem...