02 / 05 / 2024

bakanlık kentsel tasarım rehberi

bakanlık kentsel tasarım rehberi

Kentlerin düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Türkiye'de şehirlerin mimari, çevre ve sosyal yaşam alanlarının dünya standartlarında olması için kentsel tasarım rehberi hazırlanıyor.

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi bugün Maltepe'de Mustafa Batu Kepekcioğlu tarafından kuruldu.

Super Space Mimarlık Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Super Space Mimarlık Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi Beşiktaş'ta Nurhayat Öz ve Sinan Günay ortaklığında kuruldu.

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel tasarım projesi TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç, İstanbul ili Beyoğlu ilçesi Fetihtepe Mahallesi'nde başlatılan kentsel tasarım projesiyle ilgili soru önergesi verdi.

Trabzon Ganita-Faroz Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi için imzalar atıldı! 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi için imza töreni düzenlendi.

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Bursa Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi görücüye çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon çalışmalarından biri olarak hayata geçirilecek ‘Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ yarışmasına katılan 35 proje, uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Bakırköy Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kamusal alanların erişilebilir ve güvenli yerler olması amacıyla Mart ayında gerçekleştirdiği “Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Kars’ın koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapılacak!

Kars Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Kars merkezde koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapım işi için danışmanlık hizmeti alınacak.

Sakarya Taraklı Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve MARKA işbirliğiyle hayata geçirilen “Kentsel Tasarım Rehberi” projesi için çalışmalar tamamlandı. MARKA yetkilileri, Taraklı’daki sokakları iyileştirecek.

bakanlık kentsel tasarım rehberi Haberi

bakanlık kentsel tasarım rehberi

Kentlerin düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Türkiye'de şehirlerin mimari, çevre ve sosyal yaşam alanlarının dünya standartlarında olması için kentsel tasarım rehberi hazırlanıyor. 


Rehberde, dünyanın gelişmiş şehirlerindeki örneklerin yanı sıra, Anadolu'ya özgü mimari tarz esas alınacak. 


Mimar, mühendis, tasarımcı ve sosyal bilimcilerin hazırlayacağı rehber, kentsel tasarıma katkı sağlayabilecek kişilerin girişimiyle ortaya çıkarılacak. Uygulamalarda yapılan yanlışlıklara vurgu yapılacak. Kamu binaları ve kullanım alanlarının estetik ve fonksiyonel olarak daha çekici olabilmesi için kullanılacak malzeme, detay ve peyzaj öğelerinin nasıl uygulanacağı da anlatılacak. 


Ticari...