16 / 05 / 2024

Bakanlık taşınmaz tahsisi

Bakanlık taşınmaz tahsisi

2013-2019 yıllarında vakıf ve derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ABD'nin omzundaki dolar yükü artık taşınmaz halde! Fatura ağır olacak

Batı ülkeleri, ABD’nin enflasyonu düşürmek için izlediği agresif faiz politikasının ağır sonuçlarını masaya yatırdı. ABD'nin omzundaki dolar yükünün artık taşınmaz hale geldiği belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Özen Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Özen Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Bahçelievler’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kadir Özen, Oğuz Özen ve Okan Özen tarafından kuruldu.

Arz Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Arz Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ayhan Yıldız tarafından kuruldu.

Kale Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Kale Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Kaçar ve Levent Özkülekçi tarafından kuruldu.

Demax Taşınmaz Alım Ve Satım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Demax Taşınmaz Alım Ve Satım Danışmanlık Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Demirdöven tarafından kuruldu.

D Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

D Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Kartal'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Şevki tolan ve Özgür Akdoğan Bulut ortaklığında kuruldu.

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31055 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vatan Taşınmaz Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Vatan Taşınmaz Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Arslan ve Nizametten Sözkan tarafından kuruldu.

Bakanlık tarafından kiralanan taşınmazlar meclis gündeminde!

Bakanlık tarafından kiralanan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

6 yılda derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazları mecliste!

2013-2019 yıllarında vakıf ve derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Belediyeler dernek ve vakıflara taşınmaz tahsis edebilir mi?

Sayıştay’ın hazırladığı bir raporda, “Belediyeler dernek ve vakıflara doğrudan parasal kaynak aktaramaz, taşınmaz tahsisi yapamaz” ifadelerini kullandı. 

Güngören Belediyesi 88 milyon liralık 11 taşınmazını sattı! 

Güngören Belediyesi, 11 adet taşınmazını Maliye Hazinesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretti. Belediyeye ait olan taşınmazların toplam değerinin 88 milyon lira olduğu satışların belediyenin vergi borcuna karşılık yapıldığı öğrenildi. 

Bakanlık taşınmaz tahsisi Haberi

Bakanlık taşınmaz tahsisi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2013-2019 yıllarında vakıf ve derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- 2013-2019 yılları arasında ve yıllar itibariyle ülkemiz gelinde Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, vakıf ve derneklere tahsis edilen veya devredilen taşınmaz sayısı kaçtır?
2- Söz konusu taşınmazlar ne kadar süre için, hangi bedel karşılığında hangi vakıf ve derneklere tahsis edilmiş veya devredilmiştir?
3- Ülkemiz genelinde ve Niğde ilimizde anılan yıllar itibariyle Türkiye Gençlik Vakfı'na Kültür ve Turizm Bakanlığınca devir veya tahsis olunan taşınmaz sayısı kaçtır? Söz konusu taşınmazlar hangileridir?
4- Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşkilat ve görevleri Hakkında Kanun'un...