29 / 04 / 2024

6 yılda derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazları mecliste!

6 yılda derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazları mecliste!

2013-2019 yıllarında vakıf ve derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2013-2019 yıllarında vakıf ve derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- 2013-2019 yılları arasında ve yıllar itibariyle ülkemiz gelinde Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, vakıf ve derneklere tahsis edilen veya devredilen taşınmaz sayısı kaçtır?
2- Söz konusu taşınmazlar ne kadar süre için, hangi bedel karşılığında hangi vakıf ve derneklere tahsis edilmiş veya devredilmiştir?
3- Ülkemiz genelinde ve Niğde ilimizde anılan yıllar itibariyle Türkiye Gençlik Vakfı'na Kültür ve Turizm Bakanlığınca devir veya tahsis olunan taşınmaz sayısı kaçtır? Söz konusu taşınmazlar hangileridir?
4- Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşkilat ve görevleri Hakkında Kanun'un 2'nci maddesi 1'nci fıkrası bendi kapsamında Türkiye Gençlik Vakfı'na bu güne kadar nakdi yardım miktarı ne kadardır?
5- Bakanlığınızca Türkiye Gençlik Vakfı ile ortak yürütülen proje ya da projeler var mıdır? Var ise bunlar hangi projelerdir ve bu projelere ne kadar kaynak aktarılmıştır?


Geri Dön