12 / 05 / 2024

bakü inşaat sektörü

bakü inşaat sektörü

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Fikri Türkel, bugünkü köşe yazısında Bakü'nün inşaat yatırımlarından bahsetti. Türkel, Bakü'nün kentsel dönüşüm yatırımları ile Dubai gibi olup olamayacağının altını çizdi...

İnşaat sektöründe tehlike çanları çalıyor! Korkutan tablo ortaya çıktı! İnşaat ilk sırada! İşte o veriler...

Tehlike çanları şimdi inşaat sektörü için çalıyor. İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan sosyal medya hesabından inşaat sektörüyle ilgili kritik verilerin yer aldığı tabloyu paylaştı ve gerçekler gün yüzüne çıktı. İşte o tablo...

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

İnşaat sektöründe istihdamın artması bekleniyor!

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, 2021'nin ikinci çeyreğinde istihdamın artması bekleniyor. İstihdamın artacağı sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. 

İnşaat sektörü güven endeksi 83,3 oldu!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Eylül ayında bir önceki aya bakıldığında; hizmet sektöründe yüzde 6,4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,5 ve inşaat sektöründe yüzde 2,0 düştü.

İnşaat sektöründe kadınlara da yer var!

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Beliz Özorhon, inşaat sektörünün farklı alanlara yönelmeye izin veren ve şantiyeyle sınırlı olmayan bir alan olması bakımından, sanıldığı gibi, erkek egemen bir sektör olmadığını belirtiyor...

Gayrimenkul ve inşaat sektörü 2020'ye nasıl bakıyor?

Gayrimenkul ve inşaat sektörü temsilcileri, geçtiğimiz yılda gerçekleşen toplam konut satış adedinin yıllık bazda sınırlı gerilemesine rağmen, konut kredi faizlerinin düşürülmesi ve iç piyasadaki olumlu gelişmelerin 2020 için büyük umut oluşturduğunu dile getirdi...

İnşaat sektörü büyüme potansiyelini koruyor!

KPMG Türkiye, ‘Sektörel Bakış 2020 İnşaat Raporu’nu yayımladı. Hazırlanan rapora göre; Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü, büyüme potansiyelini koruyor ancak ekonomik ve siyasi risklere karşı hassas… 

İnşaat sektörü 2019’a temkinli giriyor!

KPMG Türkiye, İnşaat Sektörel Bakış 2019 raporunu açıkladı. Raporda kırılgan dönem geçiren inşaat sektörünün 2018’de de daralarak ekonomik büyümeyi sınırladığı belirtildi...

İnşaat sektörü her koşulda kazanç sağlıyor!

Bakın inşaat sektörünün bir de ‘dark side’ı var… İşler kötüye giderken kazanç sağlayabiliyor. 

İnşaat sektöründe yatırımlar canlanıyor!

Kamu ve özel sektör yatırımları ve makine ve teçhizat yatırımları değerlendirirken, “inşaat” harcamalarının ayrıntısına bakıldığında da inşaat sektöründe yatırımların canlandığını görüyoruz. 

Türk İnşaat sektörü dünyaya meydan okuyor!

Türkiye'nin yapı stoğuna bakınca, Türk inşaat sektörünün Cumhuriyet tarihi boyunca pek parlak işler çıkarmadığım söylemek mümkün.

Yüzyıl İnşaat'tan inşaat sektörüne yeni soluk!

Kahramanmaraş’ta inşaat sektörüne yeni bir soluk getiren Yüzyıl İnşaat, yüz yıllık projelerle geliyor. Bölgedeki inşaat sektörüne genç bir bakış açısıyla hem modern hem de nostaljik yapılar kazandırmayı amaçlıyor.

ABD'de inşaat sektöründe istihdam 27 bin arttı!

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam analistlerin beklentilerinin üzerinde geldi.Sektör bazında bakıldığında inşaat sektöründe 27 bin artış oldu.

bakü inşaat sektörü Haberi

bakü inşaat sektörü

Bakü deyince aklınıza ne geliyor? Benim ilk aklıma gelenleri sayayım: Hazar Denizi, petrol, doğalgaz... Artık sadece ülkeler değil, şehirler de uluslararası yarış içinde. Turizmden emlak yatırımına, uluslararası spor etkinliklerinden sanata pek çok alanda yatırımcı insan ve yatırımı çekmek konusunda rekabet artıyor.


Bakü'deki kentsel dönüşümden yeni yatırımlara, marka şehir projelerinden uluslararası açılıma bakınca Dubai akla geliyor. Acaba, Dubai'den rol çalabilecek mi, şehir marka değerinde nasıl bir konum sağlayacak? Dubai uluslararası ticaret konusunda Ortadoğu'nun en etkin merkezi oldu, Bakü'nün ise zengin petrol ve doğalgaz kaynakları onun avantajı olarak öne çıkıyor. Her yıl 10 milyar dolara yakın doğalgaz ve petrol geliri ülkenin altyapısı başta olmak üzere farklı alanlarına yatırılıyor.


Artık Azerbaycan'a gitmek için daha fazla sebeplerimiz var. Sadece kardeş ülke olmanın ötesinde yeni sebepler...