15 / 05 / 2024

balbey turizme açılacak mı

balbey turizme açılacak mı

Antalya'nın kalbi Balbey mahallesinin turizme açılması gerektiği vurgulayan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Şehrimizin önemli değeri olan Balbey'in örtülü kalmıştı, bu örtü açıldığında Antalya kazanacaktır" dedi.

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

Tekirdağ'dak tarihi beş köy restore edilerek turizme açılacak!

Tekirdağ’daki ‘Miras Yolu’ projesi kapsamında bölgedeki tarihi beş köy restore edilerek turizme açılacak.

Tarihi Vordonisi Adası turizme kazandırılacak!

İstanbul ’un kayıp adası olarak bilinen ve Maltepe sahilinden 700 metre açıkta bulunan 'batık ada Vordonisi Maltepe Belediyesi'nin desteğiyle turizme açılacak.

Tarihi Vordonisi Adası turizme açılacak!

İstanbul ’un kayıp adası olarak bilinen ve Maltepe sahilinden 700 metre açıkta bulunan 'batık ada Vordonisi Maltepe Belediyesi'nin desteğiyle turizme açılacak.

Aydın Efeler Konağı turizme açılacak!

Aydın'ın en değerli tarihi yapılarından Efeler Konağı, belediyenin hazırladığı projeyle turizme açılacak. Açılış Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteleniyor.

Aydın Efeler Konağı turizme kazandırılacak!

Aydın'ın en değerli tarihi yapılarından Efeler Konağı, belediyenin hazırladığı projeyle turizme açılacak.Efeler Konağı ve içinde üretilen el sanatları, Aydın'ın sembollerinin yer aldığı görseller sergilenecek.

2006 yılında Ceneviz Kalesi turizme açılacak!

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde Beykoz sırtlarındaki, mülkiyeti Hazine ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan, tarihi Ceneviz Kalesi 2006 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecekmiş ve restore edilerek turizme açılacakmış.

Bursa Gölyazı doğal sit alanı turizme açılıyor!

Bursa Valiliği ile Nilüfer Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Gölyazı artık bir bütün olarak turizme açılacak. Gölyazı'da bulunan tarihi ve doğal sit alanlarının turizme kazandırılabilmesi için yapılan protokol imza töreni gerçekleşti.

Bursa Gölyazı turizme açılıyor!

Bursa Valiliği ile Nilüfer Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Gölyazı artık bir bütün olarak turizme açılacak.

Turizm amaçlı 33 Sahil Sağlık Denetleme Merkezi açılacak!

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, turizme katkı sağlamak için Türkiye'ye sınır olan sahillerde sağlıkla ilgili denetimleri hızlandırmak için gemi ve yatlara hizmet vermek amacıyla 33 Sahil Sağlık Denetleme Merkezi açılacak.

Deniz Karataş: Antalya'nın kalbi Balbey turizme açılmalı!

Antalya'nın kalbi Balbey mahallesinin turizme açılması gerektiği vurgulayan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Şehrimizin önemli değeri olan Balbey'in örtülü kalmıştı, bu örtü açıldığında Antalya kazanacaktır" dedi.

Tarihi Kerpe Limanı, turizme açılacak!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki antik Kerpe Limanı, rekonstrüksiyon çalışmasıyla turizme kazandırılacak. Osmanlı Devleti tarafından yoğun kullanılan tarihi limanın, rekonstrüksiyon çalışmaları sonucunda turizme açılacağı bildirildi.

Kırklareli Üsküp'teki Rum kilisesi turizme kazandırılacak!

Kırklareli'nin Üsküp beldesindeki Rum kilisesi turizme kazandırılacak. Kırklareli'nin Üsküp beldesinde Rum mimarlarca inşa edilen kilise restore edilecek. Alt katmanı tapınak olan Rum Kilisesi turizme açılacak.

balbey turizme açılacak mı Haberi

balbey turizme açılacak mı

 Antalya'nın kalbi olan Balbey mahallesinin turizme açılması gerektiği vurgulayan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Şehrimizin çok önemli bir değeri olan Balbey'in üstü örtülü kalmıştı, bu örtü açıldığında Antalya kazanacaktır" dedi. 

Balbey mahallesinin tarihi dokusunun ön plana çıkartılması gerektiğim ifade eden Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Demeği Başkanı Deniz Karataş, "Antalya'nın kalbinde ve merkezinde yer alan Balbey Mahallesi şehrimizin ikinci Kaleiçi yeridir. Kentimizin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Balbey, tarihi bir dokusuyla ön plana çıkmaktadır. Tarihi doku binaların yapısı karakteri o şehirdeki yaşanmışlıkların bir ifadesidir. Muhakkakki tarihi yerler korunması gerekir" diye konuştu. 


"YAPILAR CANLI VARLIKLARDIR"

 Kentsel dönüşüm gerçekleştirilirken tarihi yerlerin dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat...