01 / 05 / 2024

Deniz Karataş: Antalya'nın kalbi Balbey turizme açılmalı!

Deniz Karataş: Antalya'nın kalbi Balbey turizme açılmalı!

Antalya'nın kalbi Balbey mahallesinin turizme açılması gerektiği vurgulayan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Şehrimizin önemli değeri olan Balbey'in örtülü kalmıştı, bu örtü açıldığında Antalya kazanacaktır" dedi.



 Antalya'nın kalbi olan Balbey mahallesinin turizme açılması gerektiği vurgulayan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Şehrimizin çok önemli bir değeri olan Balbey'in üstü örtülü kalmıştı, bu örtü açıldığında Antalya kazanacaktır" dedi. 

Balbey mahallesinin tarihi dokusunun ön plana çıkartılması gerektiğim ifade eden Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Demeği Başkanı Deniz Karataş, "Antalya'nın kalbinde ve merkezinde yer alan Balbey Mahallesi şehrimizin ikinci Kaleiçi yeridir. Kentimizin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Balbey, tarihi bir dokusuyla ön plana çıkmaktadır. Tarihi doku binaların yapısı karakteri o şehirdeki yaşanmışlıkların bir ifadesidir. Muhakkakki tarihi yerler korunması gerekir" diye konuştu. 


"YAPILAR CANLI VARLIKLARDIR"

 Kentsel dönüşüm gerçekleştirilirken tarihi yerlerin dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Demeği Başkanı Deniz Karataş, "Kentsel dönüşümden bahsederken ikamet ettiğimiz yapıların sağlamlaştırılması veya yeniden yapılmasını istiyoruz. Balbey mahallesi bu durumlardan biraz farklıdır. Kentsel dönüşüm için bu bölgenin yıkılması söz konusu olamaz. öneme sahip olduğu için yapılaşmayı ve dönüşümü o kentin kimliği olarak görürüz. Bu yapılar canlı varlıklardır. Yem yapılacak olan yerlerin eski mimari usul ve esaslarına uygun olarak yapılmalıdır. Eski mimarimizde kı cumbalar balkonlar Kaleiçi'nde korunduğu gibi Balbey mahallesinde korunması gerekir" seklinde konuştu. 


"TURİZM YOKSA SÂCAYAĞI EKSİK 

Balbey'in turizm bölgesine dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Karataş, " Mahalle içerisindeki bazı yollar trafiğe kapatılacaktır, oraya ziyaret edecek kişilerin otopark ihtiyacı karşılanmalıdır. Sosyal donatı alanları inşa edilmelidir. Yapılacak çalışmanın Antalya'nın mevcut nüfusuna hitap edebilecek şekilde düzenlenmelidir. 

Çok yüksek katlı olmayan bu binaların %100 dokusuna uygun olması gerekiyor. 

Mahallenin dokusunu muhafaza etmek zorundayız daha sonra ise şehrin turizm bölgeleri olan yerleri ile burayı entegre etmeliyiz. Buraya turist çekmek gerekiyor. Turizme açılmamış bir bölgenin sacın bir ayağı eksik demektir. Yıkılan İl Özel İdare binasının turizme açılıyor olması ve kent meydanı ile birlikte yat limanın entegre olması bütün bu turizm bölgesine Balbey'inde dahil edilmelidir" dedi. 


"ANTALYA KAZANACAK" 

Bölge için artık icraata geçileceğim belirten Karataş, "Balbey mahallesinin turizm bölgesine bağlanması Antalya için bir kazanım olacaktır. Turizm 12 ay'a yayılmış olacak hem de tarihi mirasımızı korumak adına çok önemsiyoruz. Umarım Balbey mahallesi uygun bir biçimde düşünülerek dizayn edilmelidir. Zaten planlaması yapıldı artık icraata geçiliyor. Balbey şehrimizin çok önemli bir değendir ancak üstü örtülü kalmıştı bu örtü açıldığında turizme dönüldüğünde Antalya kazanacaktır" şeklinde konuştu. 


"DAHA ÇOK YOLUMUZ VAR" 

Antalya'mıı turizm olarak daha da gelişmesi gerektiğini ifade eden Başkan Deniz Karataş, "İtalya'nın sadece bir şehri olan Venedik'e 7 kilometrekareye yılda 20 milyon turist gelmektedir. İtalya'nın tamamından bahsetmiyorum sadece bir şehri olan Venedik'ten bahsediyoruz. 20 milyon turisti Avrupa'nın bir selin alıyorsa küçük kasabalara büyük gemiler geliyorsa turizm konusunu iyi anlamışlar demektir. 


Ülkemizin bu durumunu dikkate alarak turizm konusunda daha kat etmesi gereken yolu olduğunu düşünüyorum. 

Cazibe merkezlerimiz olan turistik bölgelerimizi daha da geliştirmeliyiz. 

Kentin meydanlarım, dokusunu ve yaşayan insanlarını karakterini ortaya koyacak olan Balbey mahallesini ıyı bir şekilde dizayn etmeliyiz. Neden Antalya bir Venedik olmasın kı bu çok zor olmamalı turizmimizi geliştirmeınız gerekiyor'' dedi. 


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön