09 / 05 / 2024

Balçovalı arsa mağdurları noel babalı eylem

Balçovalı arsa mağdurları noel babalı eylem

İzmir'in Balçova İlçesi'nde yaşayan 45 yıl önce ilçe belediyesinden aldıkları arsalara imar isteyen ve kendilerini "Balçova arsa mağdurları" diye adlandıranlar, avukatları Mustafa Kemal Turan öncülüğünde yılın son gününde ilginç bir eyleme imza attı.

İzmir'deki arsa mağdurlarının sorunu çözülüyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Balçova ilçesinde 1980 yılından bu yana çözülemeyen ve kamuoyunda "arsa mağdurları" şeklinde bilinen konuya ilişkin bir toplantı yapıldığını söyledi ve sorunun çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Konut mağdurlarından tabutlu eylem!

Esenyurt'ta 3200 dairelik siteden 10 yıl önce daire alan vatandaşlar şirket TMSF yönetimine geçince dairelerini teslim alamadılar. Mağdurlar siteye tabutla gelip seslerini duyurmak istedi. 

Konut mağdurları İBB önünde eylem yaptı!

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları bugün saat 12:00'de Saraçhane'de toplandı.

Konut mağdurları yarın Saraçhane'de toplanıyor!

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları yarın saat 12:00'de Saraçhane'de toplanıyor.

Ener Liva mağdurları mücadelelerine devam ediyor!

Kocaeli’de inşaatına başlanan ancak yapımı tamamlanamayan Ener Liva konut projesinin mağdurları, mağduriyetlerinin giderilmesi için proje sahasında bekliyor.

Fikirtepeli dönüşüm mağdurları seslerini duyurmak istiyor!

Fikirtepeli kentsel dönüşüm mağdurları seslerini duyurmak için ‘Lekeye çivi çak’ kampanyası başlattı. Arsa ve konut sahibi 65 bin mağdur sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Ener Liva mağdurlarından suç duyurusu!

Kocaeli’de hayata geçirilen Ener Liva konut projesinin mağdurları, Kocaeli Cumhuriyet Savcısı ile neler yapabileceklerine dair görüş almak için bir araya geldi.

Nilüfer'de dönüşüm mağdurlarının sorunları çözülecek!

CHP'nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, Nilüfer'de kentsel dönüşüm mağdurlarının sorunlarının çözüleceğini açıkladı. 

Kocaeli'de Ener Liva konut projesi mağdurları eylem yaptı!

İflas eden ve tamamlayan Enver Liva projesi mağdurları: ''biz cefa çekerken sizler sefa sürün diye bu projelere para yatırmadık'' dediler. 

Terör mağdurlarının evleri teslim ediliyor!

Diyarbakır Sur, Şırnak Cizre ve Mardin Nusaybin’de büyük bir değişim yaşanıyor. Terör mağdurları için yapılan sosyal olanaklarla dolu konut projeleri birer birer tamamlanarak ailelere teslim ediliyor. 

Nusaybin'de terör mağdurları, konut ve iş yerlerine kavuştu!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör mağdurları için yapımı tamamlanan 342 konut ve 36 ticari iş yeri için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Fikirtepe dönüşüm mağdurlarından sanatsal kampanya!

Seslerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na duyurabilmek için 2019'a sanatsal bir kampanya ile giren Fikirtepe Kentsel Dönüşüm mağdurları, Kadıköy Süreyya Operası önünde ‘Leke Fikirtepe’ isimli enstalasyon ile etkinliği başlattı.

Bulut İnşaat mağdurları eylem yaptı!

Esenyurt’taki Bulut İnşaat mağduru yüzlerce vatandaş seslerini duyurmak için eylem yaptı. Yıllardır evlerinin teslim edilmesini bekleyen Bulut İnşaat mağdurları seslerini duyurmak istiyorlar. 

Balçovalı arsa mağdurları noel babalı eylem Haberi

Balçovalı arsa mağdurları noel babalı eylem

İzmir'in Balçova İlçesi'nde yaşayan 45 yıl önce ilçe belediyesinden aldıkları arsalara imar isteyen ve kendilerini " Balçova arsa mağdurları" diye adlandıranlar, avukatları Mustafa Kemal Turan öncülüğünde yılın son gününde ilginç bir eyleme imza attı. Noel baba kostümü giyen mağdurlar, ironi yapıp belediye hizmet binası önünde "1. Uluslararası İzmir Noel Baba Konsey Toplantısı" düzenlendi. Grup adına konuşan avukat Turan temsili noel babadan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na gelen ve arsa mağdurlarının sıkıntılarını anlatan mektubu okudu. Eylemciler ardından, Leonardo da Vinci'nin "Son akşam yemeği" tablosunun fotoğrafını belediye binası önüne bıraktı. Balçovalı arsa mağdurları, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yılın son gününde farklı bir eylem düzenledi. Avukat Mustafa Kemal Turan öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi hizmet binası toplanan mağdurlar, "1. Uluslararası İzmir Noel Baba...