06 / 07 / 2024

Balık Çiftlikleri projesi

Balık Çiftlikleri projesi

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünce balık çiftlikleri konusunda çevresel açıdan uygun yer seçiminin yapılması amacıyla "Çevresel Açıdan Sürdürülebilir Çevre Dostu Balık Çiftlikleri Sisteminin Oluşturulması Projesi" geliştirildi...

TOKİ Balıkesir 2023 projesi için resmen müjde geldi! 160 konutluk yeni proje yarın ihaleye çıkıyor!

TOKİ Balıkesir 2023 projesi için resmen müjde geldi. Bigadiç'te inşa edilecek tam 160 konutluk yeni proje yarın ihaleye çıkıyor...

Seferihisar Akarca Balıkçı Barınağı Projesi'ne onay!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yapılması planlanan ve tartışmalara yol açan Akarca Balıkçı Barınağı Projesi'ne Cumhurbaşkanlığı'nca onay verildi.

İzmir Balıkçılar Meydanı projesi için yeni inceleme!

İzmir Balıkçılar Meydanı projesinde eksik incelemelerde bulunulduğu nedeniyle Büyükşehir’in 3 bürokratına verilen ‘soruşturmaya yer yoktur’ kararı bozuldu.

Kemeraltı Balıkçılar Meydanı'nın hali içler acısı!

CHP’li İzmir Büyükşehir, Kemeraltı’nda bulunan Balıkçılar Meydanı Projesi fiyaskoyla sonuçlandı. Sözde yeni biten imalatlar dikkatleri çekti.

TOKİ Trabzon Pazarkapı Balık Hali ihalesi yarın!

Trabzon İli, Ortahisar İlçesi, Pazarkapı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Balık Hali İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Trabzon Pazarkapı Balık Hali ihalesi 21 Şubat'ta!

Trabzon İli, Ortahisar İlçesi, Pazarkapı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Balık Hali İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 21 Şubat 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Balıkesir BALTOK projesi 2018'de bitecek!

Balıkesir'in en büyük konut projesi olan 1334 konutluk BALTOK projesinin tanıtımı Avlu Balıkesir Salonu'nda yapıldı. Proje inşaatı, bir yılda bitecek..

Kumkapı Balıkçılar Çarşısı yeni çehresine kavuşuyor!

Kumkapı'da 1983 yılından bu yana hizmet veren, Avrasya Tüp Geçidi Projesi'nin bağlantı yolları üzerinde bulunduğu gerekçesiyle yıkılan Balıkçılar Çarşısı yeni çehresine kavuşuyor.

Karamürsel Balık Adası projesinin ihalesi 12 Aralık'ta!

GEBZE Teknik Üniversitesi, Karamürsel'de yapılacak olan Balık Adası Projesi'ni tasarladı. Karamürsel Belediyesi meclisi tarafından onaylanan proje 12 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

Gemlik Balık Pazarı yenilendi!

Gemlik ilçesinde vatandaşların en önemli buluşma noktalarından biri olan Balık Pazarı’nın estetik bir yaşam alanına dönüştürülmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel tasarım projesi tamamlandı.

Hatay Payas'ta Balıkçı Barınağı Projesi hayata geçirilecek!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Payas İlçesinde inşaatına başlanacak Balıkçı Barınağı Projesi’nin gerçekleştirileceği alanda incelemelerde bulundu.

Kastamonu Cide Balıkçı Barınağı Projesi'nin ihale tarihi belli oldu!

Cide’nin Denizkonak köyü sahiline yapılacak olan balıkçı barınağı projesi, Denizcilik ve Ulaştırma Bakanlığı’nın 2014 yılı yatırım programına alınmıştı.

Bursa Balık Pazarı kentsel tasarım projesi tamamlandı!

Gemlik ilçesinde vatandaşların en önemli buluşma noktalarından biri olan Balık Pazarı’nın estetik bir yaşam alanına dönüştürülmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel tasarım projesi tamamlandı.

Balık Çiftlikleri projesi Haberi

Balık Çiftlikleri projesi

Bakanlık uzmanları, projenin hayata geçirilmesi ve etkilerinin tespiti için sektör ve bilim kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.


Proje kapsamında denizde kurulu balık çiftliklerinin yoğun bulunduğu alanların hidro-dinamik, fiziksel ve kimyasal özelllikleri tespit edilecek.


Denizlerde, balık çiftliklerinden kaynaklanan çevresel etkiler belirlenecek. Alınacak önlemlerle denizlere uygun izleme-kontrol programı oluşturulacak ve yönetim sistemi ortaya konulacak. Proje sayesinde balık çiftliklerinin plansız ve denetimsiz yönetimine son verilecek.


-AB kriterlerine göre işletilecek


Balık yetiştiriciliği faaliyetleri için çevresel açıdan uygun olabilecek yer özellikleri belirlenecek. İşletmelerin, başta AB ve Akdeniz ülkelerinde olmak üzere dünyada sürdürülen uygulamalar dikkate alınarak faaliyet göstermesi sağlanacak.


İki yıl içinde bitirilmesi planlanan projenin bütçesi 1 milyon 475 bin lira olarak...