19 / 05 / 2024

balık yetiştirme müzesi

balık yetiştirme müzesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, Türkiye'de ilk kez Trabzon'daki Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesinde "Su Ürünleri Gen Bankası ve Biyoteknoloji Merkezi" kurma çalışmaları yürütülüyor...

Doğal sit alanlarına bungalov ve balık çiftliği yasağı getirildi!

Doğal sitlerin ‘nitelikli doğal koruma alanlarında’ belirli kriterlerin yerine getirilmesi amacıyla bungalov ve balık çiftliği yapımına izin verilmişti. Ancak son karar ile hem bungalov yapımı hem de balık çiftliklerinin yapımı yasaklandı.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata geçirilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta yaptırılan Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi...

Ekrem İmamoğlu'nun Çanakkale'de balıkçı barınağı mı var?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Çanakkale'de balıkçı barınağınız mı var sizin?" sorusuna bakın ne yanıt verdi...

Trabzon Balık Hali ihalesi 21 Şubat'ta!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Balık Halinin yapım ihalesinin 21 Şubat'ta gerçekleştirileceğini açıkladı.

Topkapı Emlak Müdürlüğü'nden 10 yıllığına kiralık balıkçı barınağı!

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Avrupa Yasası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Topkapı Emlak Müdürlüğü, Yeşilköy'deki balıkçı barınağını kiralıyor...

İzmit Sepetçi Köy Konağı ve Müzesi açıldı!

İzmit Belediyesi tarafından Sepetçiler Mahallesi’nde (Köyü) inşa edilen ilk köy müzesi ve konağı törenle hizmete açıldı.

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Gaziantep Panorama 25 Aralık Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Panorama 25 Aralık Müzesi, iyiden iyiye ortaya çıkıyor.

Balıkesir'e 15 yılda 954 milyon liralık sağlık yatırımı yapıldı!

Sağlık yatırımları ve bölge projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Hasan Demiraslan, “Sağlık yatırımlarıyla tüm ilçeler şantiyeye döndü” diye konuştu. Demiraslan, son 15 yılda Balıkesir’e 954 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti.

İzmit Köy Müzesi'nde sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Sepetçi Mahallesi'nde hayata geçirdiği Köy Müzesi'nin inşaatını tamamlıyor.

Gaziantep Panorama Müzesi 25 Aralık'ta tamamlanacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Panorama 25 Aralık Müzesi'nin inşaatı devam ediyor. Müze'nin 25 Aralık'a yetiştirilmesi planlanıyor...

Karaköy’de Mimarlık Müzesi açıldı!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, ‘Mimarlık Müzesi’ne dönüştürüldü. Bina, hem Mimarlar Odası olarak işlevine devam edecek hem de Mimarlık Müzesi olarak ziyaretçilerle buluşacak.

balık yetiştirme müzesi Haberi

balık yetiştirme müzesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Türkiye'de ilk kez Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak Trabzon'da faaliyet gösteren Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesinde, "Su Ürünleri Gen Bankası ve Biyoteknoloji Merkezi" kurma çalışmaları gerçekleştiriliyor.


Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, hafta sonu Trabzon'da düzenlenen 2013-2014 balık av sezonu açılış törenindeki konuşması sırasında, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesinde Türkiye'de ilk kez Su Ürünleri Gen Bankası ve Biyoteknoloji Merkezi kurma çalışmaları yürütüldüğü bilgisini kamuoyuyla paylaştığını anımsattı.


Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nün, ülkenin su ürünlerindeki genel sorunları ve ileri Ar-Ge merkezleriyle ilgili çalışmalar yaptığını belirten Aydın, "Çalışmalardan biri de Su Ürünleri Gen Bankası ve Biyoteknoloji Merkezi...