03 / 05 / 2024

Balıkesir park çalışmaları

Balıkesir park çalışmaları

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Antandros antik kenti ile ilgili bilinci arttırmak, dünya çapında tanıtımını yaparak bölgeye turizm yönünden katkı sağlamak amacı ile hazırladığımız Antandros Kültür Parkı’nı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Balıkesir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Balıkesir Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Balıkesir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Balıkesir'e yeni organize sanayi bölgesi kuruluyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir organize sanayi bölgesi kuruyor.

Balıkesir İvrindil Millet Bahçesi'nin yüzde 99'u tamamlandı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İvrindil Millet Bahçesi'nin yüzde 99'unu tamamladı.

Balıkesir Edremit Kültür Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit'te yapımı devam eden Edremit Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Yazıcı, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Balıkesir Dursunbey OSB'de hafriyat çalışmaları başladı!

Balıkesir Dursunbey’in kaderini değiştirecek olan Organize Sanayi Bölgesi'nde yol açma ve hafriyat çalışmaları başladı.

Balıkesir 2. ALGEM binasının inşaatı yükseliyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Balıkesir Belediyesi, 2. ALGEM binasının inşaatını da hız kesmeden sürdürüyor.

Balıkesir Dursunbey'e dev sağlık merkezi!

Balıkesir Dursunbey Belediyesi yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Eski Dursunbey Devlet Hastanesi karşısında bulunan 3 bin metrekarelik alanda dev sağlık merkezinin inşaat çalışmaları başladı.

Balıkesir'deki tarihi fabrika yaşam merkezine dönüştürülüyor!

Balıkesir Ayvalık'ta bulunan 5 bin 400'ü kapalı 20 bin 336 metrekare alana sahip tarihi zeytinyağı fabrikası yaşam merkezine dönüştürülüyor. Proje kapsamında yıkım çalışmaları başladı.

Balıkesir Sıngırlı'ya 50 yataklı hastane yapılacak!

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 21,8 milyon TL ye İhalesi yapılan 50 yataklı hastane binasında inşaat çalışmaları sona erdi. 

Balıkesir Sarıkız Meydanı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sarıkız Meydanı'nın inşaatını tamamlıyor.

Balıkesir Merkez Havalimanı'nın yüzde 62'si tamamlandı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, inşaat çalışmaları devam eden  Balıkesir Merkez Havalimanı inşasının yüzde 62 seviyesine ulaştığını açıkladı.

TOKİ'den Balıkesir Bigadiç'e 322 konut!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde 322 konut hayata geçirecek.

Balıkesir Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı yeni binasında!

Çalışmalarına hız kesmeden devam edecek olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı yeni hizmet binasına taşındı.

Balıkesir park çalışmaları Haberi

Balıkesir park çalışmaları

Edremit Belediyesi tarafından yapılan anket ile park yapılmasına karar verilen Altınoluk Belediye hizmet binası yanındaki alanda Altınoluk Mahallesi içeresinde yer alan tarihi Antandros antik kenti ile ilişkilendirilerek tematik bir park alanı oluşturuluyor.



Edremit Belediyesi Kentsel Tasarım birimince hazırlanan proje uyarınca Antandros Kenti arkeolojik kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Gürcan Polat’ın katkılarıyla park alanının kurgusal hikayesi belirlenerek,  M.Ö. 1200′lü yıllarda Akhalar ile Troialılar arasında çıkan savaş sonrasında yıkılan Troia kentinden kaçan Aeneas ve yanındakilerin bir Phryg yerleşimi olan ve İda Dağı eteklerinde bulunan Antandros’a gelişi ve oradan İtalya’ya yolculuklarını ve Aeneas’ın soyundan olanların Roma İmparatorluğu’nun kuruluş süreci anlatılacak. Bu kapsamda Truva’dan kaçış, Aeneas’ın babası ve çocuğunu taşıdığı sahnenin heykel çalışması ile Antandros’a gelişi kazı çalışmalarında ortaya çıkan mozaiklerle İtalya’ya gidiş ise...