16 / 05 / 2024

Balıkesir riskli binalar

Balıkesir riskli binalar

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) düzenlediği 'DASK Anadolu Buluşmalarının ilk durağı Balıkesir oldu. Vali Ahmet Turhan, "Deprem ile yaşamayı öğrenmeliyiz. Deprem sigortasının maliyetini her bütçe karşılayabilir" diye konuştu...

Balıkesir'de depreme dayanıklı itfaiye binaları inşa ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki itfaiye binalarını yeniliyor. Şehir içerisinde bunulan binalar depreme dayanıklı hale getiriliyor. 

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin çevresindeki binalar yıkılıyor!

Balıkesir'de büyük öneme sahip olan Zağnos Paşa Camii’nin siluetinin ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleri caminin etrafındaki yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Balıkesir'de 5 bin 100 riskli yapı yıkıldı! 

Balıkesir'de Zağnos Paşa Camii Meydan projesinde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir'de 5 bin 100 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Balıkesir'de tarihi binalar restore ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan tarihi yapıları restore ederek yeniden ayaklandırıyor. 

Hasan Sözbilir: Balıkesir'deki binalar fay bölgesinden uzaklaştırılmalı!

29 Ağustos'ta Balıkesir'de aynı gün içinde yaşanan üç depreme vurgu yapan Prof. Hasan Sözbilir, "Balıkesir'de 7.2 büyüklüğüne kadar deprem üretme potansiyeline sahip faylar var. Binaları tehlikeli fay bölgesinden uzaklaştırırsak depremden göreceğimiz zararı azaltmış oluruz" diye konuştu.

Balıkesir'deki riskli 51 okul için yıkım kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan kontroller ve değerlendirmelerin ardından Balıkesir'de deprem riski taşıyan 51 eğitim binası için yıkım kararı verildi.

Balıkesir'de 18.02 olarak bilinen bölge imara mı açılıyor?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, 18.02 bölgesi olarak bilinen bölgeyi imara açtığı iddia edildi. Bölgenin fay hattında bulunması ve yumuşak zemine sahip olduğu ve imara açılmasının riskli olduğu belirtiliyor...

Balıkesir'de kırsal kesimlerdeki eski okul binalarının akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir'in kırsal mahallelerinde bulunan eski okul binalarının sosyal tesise dönüştürülmesi önerisini meclis gündemine taşıdı...

Balıkesir'de depreme karşı alınan önlemler TBMM gündeminde!

Balıkesir'de depreme karşı alınan önlemler ile denetlenmeyen ve güvenli olmayan binalar TBMM gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Balıkesir'de gayrimenkul yatırımları hızlandı!

Balıkesir'de turizm ve gayrimenkul yatırımları hız kesmiyor. Edremit bölgesinde yeni binaların metrekare birim değeri 1.500 TL'den başlıyor.

Balıkesir'de deprem yönetmeliğine uygun olmayan binalar meclis gündeminde!

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir'de deprem yönetmeliğine uygun olmayan binalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın hazırladığı soruları Başbakan Yıldırım'a sordu.

Balıkesir Bandırma'da 5.1 milyon TL'lik gayrimenkul satışı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Balıkesir Bandırma İlçesi'nin Edincik Mahallesi'nde bulunan arsa üzerindeki binaları satışa çıkardı. İhaleye en yüksek teklif Organiksa Tarım Madencilik Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş.den geldi.

Balıkesir Bandırma'da eski binalar yok oluyor!

Balıkesir'in eski ve tarihi yerleşim yerlerinden biri olan Haydarçavuş Mahallesi, sivil mimari örneği eski evlerini bir bir kaybediyor. Eski tarihi evler günümüz şartları altında dayanamayıp yıkılıyor.

Balıkesir riskli binalar Haberi

Balıkesir riskli binalar

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) düzenlediği 'DASK Anadolu Buluşmalarının ilk durağı Balıkesir oldu. 


Salih Tozan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda geçtiğimiz Cumartesi günü merkez üssü Gökçeada olan 6.5 şiddetindeki depremin Balıkesir'i de deprem gerçeği ile bir kez daha karşılaştırdığını hatırlatan Turhan, "Balıkesir'de 21 bina hasar gördü. 4 kişi de balkonlardan ve camlardan atlamak suretiyle yaralandı" dedi. 


Vatandaşların deprem sigortası yaptırarak güvenli bir geleceğe adım atacağını kaydeden Vali Turhan, "Bizler çabuk unutuyoruz. Halbuki depreme her an hazır olmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kentsel dönüşüme ağırlık vereceğiz. 


Balıkesir'de tespit edilen yüzde 30 civarındaki riskli binayı ortadan kaldıracağız. Deprem sigortasının maliyetini her bütçe kaldırabilir. Her kurum üzerine düşeni yaptıktan sonra 7, 8, 9 şiddetinde depremler olsa da bir binanın bile yıkılmadığı, bir kişinin...