14 / 05 / 2024

Balıkesirde mesire alanları yapılıyor

Balıkesirde mesire alanları yapılıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediye, bahar aylarının gelmesiyle birlikte park bahçe bakımlarının yanı sıra yeni park alanları da oluşturmaya başladı. Yeni mesire alanları da yapmaya başlayan belediye 4 yeni alanda mesire alanı planladı.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Balıkesir’deki Zeytinli Ada, arkeopark projesiyle turizme kazandırılıyor!

Balıkesir’in Erdek ilçesindeki Zeytinli Ada’da Meryem Ana Manastırı'ndaki M.S. 4’üncü yüzyıldan kalan vaftizhane, 2 hamam, seramik pişirme fırınları gibi alanların ziyaretçilere açılması için ören yeri çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki tatil sezonunda kültür turizmine açılacak!

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı mecliste!

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

6 ildeki bazı alanlar doğal sit alanı ilan edildi!

Balıkesir, Kocaeli, Giresun, Edirne, Bayburt ve Sivas'ta bazı alanların, "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak tescili ilanları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğal sit alanlarına bungalov ve balık çiftliği yasağı getirildi!

Doğal sitlerin ‘nitelikli doğal koruma alanlarında’ belirli kriterlerin yerine getirilmesi amacıyla bungalov ve balık çiftliği yapımına izin verilmişti. Ancak son karar ile hem bungalov yapımı hem de balık çiftliklerinin yapımı yasaklandı.

Marmara Adası sakinleri mera alanlarının kiralanmasına isyan etti!

Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nın Çınarlı Köyü’nde yaklaşık 65 yıldır hayvancılık yapan Hacı Remzi Kavran mera alanlarının kiralanmasına isyan etti...

Mesire yerleri 1 Haziran'da açılıyor!

Koronavirüs salgınıyle gerçekleşen mücadelede uzun zamandır kapalı olan mesire alanları, sosyal hayatta normalleşmenin kademeli olarak başlamasıyler beraber 1 Haziran'da yeniden kapılarını açılıyor.

Mesire alanlarına 'bungalov' ayarı!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmeliğe göre, konaklama amaçlı mesire yerlerindeki tesislerin niteliğine ilişkin düzenleme yapıldı.

Balıkesir’e doğal sit alanı müjdesi!

Balıkesir Üniversitesi’nin akademisyenleri, bölgede bulunan potansiyel doğal sit alanlarını açıkladı. Bu kapsamda Balıkesir’de yer alan 5 mevki, doğal sit alanı ilan edilecek.

Balçova'daki riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Balçova ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kiralık mesire alanları!

Orman İşletme Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin her ilinde bulunan mesire alanları girişimcilere kiraya veriliyor. Bu mesire alanlarında restoranlar, kır lokantaları ve spor tesisleri bulunuyor...

Balıkesir'de mera alanlarının azalmasının nedenleri meclis gündeminde!

Balıkesir ilindeki tarım, çayır ve mera arazilerine yönelik veriler arasındaki farklılıklar ve mera, yaylak ve otlak alanlarının azalmasının nedenleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Balıkesirde mesire alanları yapılıyor Haberi

Balıkesirde mesire alanları yapılıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediye, bahar aylarının gelmesiyle birlikte park bahçe bakımlarının yanı sıra yeni park alanları da oluşturmaya başladı. Yeni mesire alanları da yapmaya başlayan belediye 4 yeni alanda mesire alanı planladı. Burhaniye’nin doğal güzelliğinden faydalanmak amacı ile yapım çalışmalarının başladığı mesire alanları doğal güzelliğini bozmadan ve özüne yakışır bir şekilde yapılıyor. Kızıklı, Sübeylidere ve Dutluca Mahalleleri yanı sıra Ören Ayaklı kır bahçesi de yeni bir düzenlenene mesire alanları arasında yerini alacak. Yıllardır kullanılmayan ve bakımsız olan Ayaklı kır bahçesi yeniden düzenlemeye alınarak insanların tekrar piknik alanı olarak kullanabileceği bir mekân haline getiriliyor. Ayrıca, Kızıklı ve Sübeylidere Mahallelerinde de yeni baştan oluşturulmaya başlanan mesire alanları vatandaşların piknik yapabilecekleri duraklar olacak. Dutluca Mahallesi Delikli Taş mevki de, yeni bir düzenleme...