06 / 05 / 2024

Balıklıgöl yenileme çalışmaları

Balıklıgöl yenileme çalışmaları

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi içerisindeki altyapı, drenaj ve su tahliye kanallarını yenilemek için çalışma başlattı.

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi açıldı!

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Büyükbayrak, Hakkı Büyükbayrak ve Fehmi Büyükbayrak ortaklığında kuruldu.

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Bodrum Cape Yalıkavak'taki yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Beşiktaş Kulübü eski başkanı Fikret Orman'ın Bodrum'daki 2. oteli olan Cape Yalıkavak'taki yenileme çalışmaları tamamlanıyor.

Abdi İpekçi Caddesi'ndeki yenileme çalışmalarının ilk etabı 20 Haziran'da bitiyor!

İstanbul’un en gözde caddelerinden birisi olan Abdi İpekçi’nin geçtiğimiz Nisan'da başlayan yenileme ve düzenleme çalışmaları, hız kesmeden sürüyor. 

Trabzon Havalimanı pist yenileme çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında bulunan Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Bitlis'teki 'Sodalı Göl' doğal sit alanı olarak tescil edildi!

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan "Sodalı Göl", doğal sit, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı oldu.

Denizli'deki Işıklı Gölü'ne millet bahçesi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli'de bulunan Işıklı Gölü'ne millet bahçesi yapılacağını açıklamıştı. Denizli Mimarlar Odası Şube Başkanı Mehmet Serdar Alayont, konuyu değerlendirdi...

Konya Obruk Gölü Doğal Sit Alanı korunacak!

Konya İli Karatay İlçesi sınırları içerisinde bulunan Obruk Gölü Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yenileme çalışmaları başladı!

TOKİ, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında, ilk önce arazide arkeolojik kazı yapılacak. 

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda yenileme çalışmaları başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı’nda yenileme çalışmalarının gelecek hafta içerisinde başlayacağını müjdeledi.

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin arazi mecliste!

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin bulunduğu arazinin satışa çıkarıldığı iddiası meclis gündemine taşındı..

Balıklıgöl'deki hissesini 9 milyona satıyor!

Şanlıurfa'da yer alan Balıklıgöl platosundaki Halil-ür Rahman Medresesi'nin mirasçılarından Mustafa Nimetoğlu, yüzde 9'luk hissesini 9 milyon liraya satıyor...

Balıklıgöl yenileme çalışmaları Haberi

Balıklıgöl yenileme çalışmaları


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bölgenin en önemli tarihi ve turistik mekanlarından Balıklıgöl Yerleşkesi'nin altyapısının yenilenmesi için çalışma başlattı.


Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ekipleri, aşırı yağışlar nedeniyle zaman zaman su taşkınlarının yaşandığı yerleşkede oluşan sıkıntıları gidermek için harekete geçti.


Bu kapsamda başlatılan çalışmalarda, yerleşke içerisindeki altyapı drenaj ve su tahliye kanalları yenileniyor.


Etaplar şeklinde sürecek işlemlerde ilk olarak Balıklıgöl'de bulunan amfitiyatro alanı yıkılıp yenilenerek, bu bölgeden tarihi Urfa Kalesi'ne kadar olan güzergaha parke taşı döşemesi yapılacak.


"Yıl sonuna kadar bitecek"

Bölgedeki çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların ziyaretçileri engellemeyeceğini belirtti.


Özellikle geçen yıl Balıklıgöl'e yağmur sularının akması, kanalizasyondaki problemler ve zemini düzeltmek amacıyla kanalizasyon, yağmur suyu drenajı ve çim alanlardaki sızmalardan dolayı hem Balıklıgöl tünelinde hem de...