06 / 05 / 2024

balkanlar büyük hidroelektrik santrali

balkanlar büyük hidroelektrik santrali

Arnavutlukta 435, Makedonya’da 400, Bulgaristan’da 400, Sırbıstan’da 700, Bosna’da 100, Macaristan’da 100; Karadağ’da 70 ve Slovenya’da 50 baraj inşaatı planlanıyor...

Hıdırlık Tabyası Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak!

Hıdırlık Tabyası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmayla Türkiye'nin ve Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak...

Balkanlar'da Türk turizm yatırımcısına büyük fırsat var!

Limak Turizm Grubu Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, “Balkanlar’da Türk turizm yatırımcısı için büyük fırsatlar var. Grup olarak eğer bir turizm yatırımı yapılacaksa havalimanı inşa etmeye de, otel işletmeye de talibiz” dedi.

Balkanlar'ın en büyük camisinin temeli yarın atılacak!

Diyanet Vakfı tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılacak Balkanlar'ın en büyük camisinin temeli yarın atılacak. Bilgin, Balkanlar'ın en büyük camisinin inşasıyla Arnavutluk Müslümanlarının yüzyıllık cami hasretinin sona ereceğini ifade etti.

Balkanların en büyük camisinin temeli 13 Mayıs'ta atılacak!

Türkiye Diyanet Vakfınca Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılacak Balkanların en büyük camisinin temeli, 13 Mayıs'ta atılacak.

Balkanların en büyük camisinin inşaatı başlıyor!

Arnavutluk’un başkenti Tiran merkezinde Balkanların en büyük Namazgah Camii’nin yapımının bu ay içerisinde inşasına başlanması bekleniyor...

1971 yılında Atatürk Havalimanı, Ortadoğu ve Balkanların en büyük Havalimanı olacakmış!

1971 yılında Atatürk Havalimanı, Ortadoğu ve Balkanların en büyük havalimanı olacak şekilde planlanarak inşa ediliyormuş. 340 bin metrekarelik saha üzerinde, iki üniteden meydana gelecekmiş ve bir buçuk milyara mal olacakmış.

1970 yılında Balkanların en büyük hastanesi hizmete girecekmiş!

1970 yılında Balkanların en büyük hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırması Hastanesi hizmete girecekmiş. 100 dönümlük bir saha üzerine kurulan hastane 70 milyon liraya mal olmuş.

Tiran'ın en büyük camisinin ilk harcı atılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, 20 yıl önce yeri hazırlanan ancak bürokratik işlemler nedeniyle yapımına başlanamayan Balkanlar'ın en büyük camisinin harcını Ocak ayında atacak

GAP büyük ölçüde tamamlandı!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,"Klasik anlamda GAP büyük ölçüde tamamlanmıştır, GAP ile 1,8 milyon hektar alanın sulamaya açılması ve yılda 27 milyar kilovat-saat hidroelektrik enerjisi üretimi hedeflenmiştir" dedi

TDV Tiran'a Balkanların en büyük camisini yapacak!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Arnavutluk'un başkenti Tiran'a Balkanların en büyük camisini yapmaya hazırlanıyor. TDV Genel Müdürü İsmail PaI lakoğlu, yaptığı açıklamada, camiyi Tiran'da 10 dönümlük araziye inşa edeceklerini söyledi.

Diyanet, Arnavutluk'ta Balkanların en büyük camisini yapacak!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Arnavutluk'un başkenti Tiran'a Balkanların en büyük camisini yapmaya hazırlanıyor. TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, camiyi Tiran'da 10 dönümlük araziye inşa edeceklerini söyledi.

Balkanların en büyük camisi yapılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı' nın girişimleri sonucu Arnavutluk'un başkenti Tiran' da Balkanlar'ın en büyük camisi inşa edilecek. Osmanlı mimarisinde inşa edilecek caminin 2 yılda tamamlanması planlanıyor...

Diyanet Balkanların en büyük camisini Tiran'a yapacak!

Türkiye Diyanet Vakfı, Arnavutluk'un başkenti Tiran'a Balkanların en büyük camisini yapmaya hazırlanıyor. TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu camiyi Tiran'da 10 dönümlük araziye inşa edeceklerini söyledi.

balkanlar büyük hidroelektrik santrali Haberi

balkanlar büyük hidroelektrik santrali

Arnavutlukta 435, Makedonya’da 400, Bulgaristan’da 400, Sırbıstan’da 700, Bosna’da 100, Macaristan’da 100; Karadağ’da 70 ve Slovenya’da 50 baraj inşaatı planlanıyor. 646 büyük hidroelektrik santralinin dörtte birinin milli parklara kurulması planlanıyor.


Balkan ülkelerinde gündemde olan 2 bin baraj inşaatı, Avrupa’nın nehirlerini ve ekosistemini tehdit ediyor. Hidroenerji santrallerinin fakir ülkelere enerji güvenliği sağlayacağını savunan birçok finans kurumu bölgede gerçekleştirilmesi planlanan hidroelektrik santralleri için milyonlarca dolar finansman sağlıyor. 


Avusturya merkezli sivil toplum kuruluşu RiverWatch’ın direktörü Ulrich Eichelmann, Balkan nehirlerinde bir tür “altına hücum” vakası yaşandığına dikkat çekiyor. Eichelmann, “Batı ülkeleri baraj inşaatlarına finansal destek sağlayarak yarattıkları yıkımın farkındalar mı?” sorusunu yöneltiyor. 


Hidroelektrik santralleri açısından batının en fazla ilgilendiği ülkelerin başında Arnavutluk geliyor. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, The Guardian’a yaptığı açıklamada, Avrupa veya ABD’li şirketlerden her...