27 / 04 / 2024

1970 yılında Balkanların en büyük hastanesi hizmete girecekmiş!

1970 yılında Balkanların en büyük hastanesi hizmete girecekmiş!

1970 yılında Balkanların en büyük hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırması Hastanesi hizmete girecekmiş. 100 dönümlük bir saha üzerine kurulan hastane 70 milyon liraya mal olmuş.



1970 yılında Balkanların en büyük hastanesi hizmete girecekmiş!


1000 yataklı Sigorta Hastanesi tamamlandı


BALKANLARIN EN BÜYÜK HASTANESİ OLAN TESİS, ARALIKTA HİZMETE GİRİYOR


  İSTANBUL, Balkanlar'da bir eşi bulunmayan her türlü teknik cihaza sahip, modern bir hastaneye kavuşuyor.


  Hürriyeti Ebediye Tepesi ile Okmeydanı arasında 100 dönümlük bir saha üzerinde 1 Ekim 1967 tarihinde temeli atılan Beyoğlu Hastanesi aralık ayında tam olarak hizmete girecektir.

   17 blok üzerine inşa edilen, merkez binası 10 katlı olan 1000 yataklı hastane teknik cihazlarla birlikte 70 milyon liraya mal olmuştur.


  HER TÜRLÜ KANSER TEDAVİSİ YAPILACAK


  Hastanenin başlıca özelliği lüks bir otel mefruşatına sahip olması yanında her türlü kanser tedavisinde kullanılacak tıbbın en son cihazlarına sahip olmasıdır. Bu hastanede bugüne kadar daha ziyade Londra'da yapılmakta olan kanserle ilgili Kobalt tedavisi de mümkün olacak bütün servisler yanında Ematoloji ve Gastroantroloji servisleri de bulunacaktır.  

  Bugüne kadar S.S.K Hastanelerinde bulunmayan sari hastalıklar ve çocuk servislerinin de içine alacak tesislere sahip Beyoğlu Hastanesi'nin sadece tıbbi ve cerrahi aletlerine 20 milyon lira sarf edilmiş bunlardan bir kısmı da yolda ve gümrüklerde bulunmaktadır.

  Doktoru, hemşiresi, müstahdemi ile 1100 kişinin çalışacağı Beyoğlu Hastanesi'nin 2,3 ve 6 yataklı odaları bulunmakta kauçuk yatak ve yastıkları kübik komodin ve koltuklar süslemektedir.

  

  BAŞHEKİMLİK SAVAŞI


  Türkiye'nin bu en büyük hastanesini yönetmek isteyen ve Sosyal Sigortalar Kurumu Müdürler Kurulunda kulis faaliyeti yapan 15'e yakın hekim bulunmaktadır. Halen hastane Nişantaşı Hastanesi Başhekimi İsmail Atuk tarafından tedvir edilmektedir. Paşabahçe Hastanesi Başhekimi Hikmet Aydemir, Eyüp Hastanesi Başhekimi Ferruh Ergene, İstanbul Hastanesi Başhekimi Saim Aksan'ın aday gösterildiği başhekimliğe Ankara'dan bir tayin yapılması muhtemel görünmektedir.


(1970 yılında Reşat Altın 208 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 16 Ekim 1970



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön