02 / 05 / 2024

balkon büyütme

balkon büyütme

İkamet ettiği meskende daha büyük balkon olmasını isteyen malikler, yaz aylarının yaklaşması ile balkonlarını genişletmek isteyebiliyor. Peki, bir meskende balkon nasıl genişletilir? Hangi izinler gerekir?

Binalarda her katta büyüyen balkon yapılır mı? İşte örneği! 

Depreme dayanıklı binalar ve yönetmeliğe uygun olmayan binaların görselleri sosyal medyada sık sık paylaşılıyor. Her katta balkonları büyüyen binaya yorum yağdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

2020'de cam balkon talepleri yüzde 70 arttı!

2020’de “cam balkon” talepleri yüzde 70 büyüyerek rekor kırdı. Bunun sebebi ise, evde geçirilen zaman arttıkça, evle ilgili ertelenen planların hayata geçirilmesi oldu.

Topkapı Sarayı’ndaki restoran büyüyor!

Topkapı Sarayı'nda bulunan Karakol Restoran'da büyütme çalışması başlatıldı. Restoran eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yeğeni Emre Kocadağ tarafından işletiliyor. 

Çukurova Balkon'da yüzde 12 indirim fırsatı!

Çukurova Balkon'da yüzde 12 indirim fırsatı devam ediyor. SON Grup bünyesindeki Çukurova Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen projede  toplam 261 daireye yer veriliyor. 

Çukurova Balkon’da büyük fırsat! 31 Mart'a kadar!

Konut seferberliği kapsamında geçerli olan 5 yıl 0 faiz, 10 yıl 0,45 ve 20 yıl 0,79 faiz oranına iki seçenekli ödeme kampanyasını da dahil eden Çukurova Gayrimenkul, 31 Mart’a kadar Kartal’ın merkezinde konumlanan projesi Çukurova Balkon’da büyük fırsat sunuyor.

Küçük balkonlar nasıl büyük gösterilir?

Dünyanın en büyük şehirlerinde çok katlı konutlarda yaşayan milyonlarca kişi yaratıcı çözümlerle küçük balkonlarını daha yaşanabilir hale getiriyor. Mimar Funda Varlık ve İç Mimar Oya Çavdar, zevkle uygulayabileceğiniz küçük balkon tasarım fikirlerini anlattı.

Tire Küçük Sanayi Sitesi büyüyor!

Tire Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nde yatırım bayramı yaşanıyor. 32 yıl önce küçük ve orta ölçekli esnafın bir araya gelerek kurduğu kooperatif, siteyi büyütme kararı aldı.

Whirlpool, Manisa'daki fabrikasını büyütecek!

Amerikalı beyazeşya üreticisi Whirlpool, Türkiye'deki yatırımlarını arttırıyor. Manisa'daki fabrikasını büyütme kararı alan şirket 11 milyon TL yatırımla bayi ayağını büyütecek. 300 yeni Hotpoint mağazası açılacak

Antalya Büyükşehir'den En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere yarışma düzenliyor. “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”nda toplam 35 bin lira para ödüllü verilecek.

MODEKO yüzde 50 büyümeyi hedefliyor!

İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda 26'ncı kez gerçekleştirilen MODEKO tamamlandı. Beklentinin üzerinde iş bağlantıları gerçekleştiren katılımcılar, Fuar İzmir Alanı'nda düzenlenecek MODEKO 2016 için stant büyütme talebinde bulundu.

Kardex ve Ajan Elektronik iş birliğini büyütüyor!

Kardex ve Ajan Elektronik iş birliğini büyütüyor. Kardex Remstar sistemlerini kullanmaya başlayan Ajan Elektronik'in İhracat Müdürü Nihat Çınarlı, Kardex Remstar ile olan iş birliklerini büyütme kararı aldıklarını söyledi

Mehmet Akkuş: Arap turistler Güney Marmara’ya büyük ilgi gösteriyor!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Arap turistlerin Güney Marmara’ya son 3 yıldır büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Gazipaşa Havaalanı terminali büyüyor!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ ın açılışını gerçekleştirdiği Gazipaşa Havaalanı’ nda çalışmalar aralıksız sürüyor. 2 ay önce başlanan terminal binası büyütme çalışmaları yüzde 70 oranında tamamlandı...

balkon büyütme Haberi

balkon büyütme

Balkon nasıl genişletilir?

İkamet ettiği meskende daha büyük balkon olmasını isteyen malikler, yaz aylarının yaklaşması ile balkonlarını genişletmek isteyebiliyor. Balkon genişletme işlemi, balkonun bulunduğu salon veya odada gerekli tadilatın yapılması ile mümkün olabiliyor.


Ancak bu iş sanıldığı kadar kolay olmuyor. Malikler kendi bağımsız bölümlerinde yapacağı bu değişiklik için diğer maliklerden ve belediyeden izin almak zorunda kalıyor. Zira izin alınmadan genişletilen balkonun yıkılması söz konusu olabiliyor.


Sonradan balkon eklenmesi..

İskanı alınmış bir yapıda onaylı mimari projeye aykırı olarak yapılacak her türlü inşai faaliyet kaçak muamelesi görüyor. Bu nedenle, onaylı mimari projesinde balkon olmayan bir yapıya balkon yapmak için belediyeye müracaatta bulunmak gerekiyor.


Ancak öncelikle, belediyeden ruhsat alınmadan önce kat maliklerinin de olurunun alınmış olması gerekiyor. Kat maliklerinin rızası olmadan Kat Mülkiyeti Kanununa göre, böyle bir...