16 / 05 / 2024

balkon emsale dahil edilir mi

balkon emsale dahil edilir mi

Bir evin gerçek kullanım alanını net metrekare söylüyor. Peki açık çıkmalar olarak nitelendirilen balkonlar metrekareye dahil edilir mi? Balkon metrekareye girer mi? İşte sorularınızın yanıtı...

Çatı bahçesi nedir? Emsale dahil mi?

Çatı bahçesi ile ilgili esaslar, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çatı bahçesi nedir? Çatı bahçesi emsale dahil mi?

Yeni imar yönetmeliğinde emsale dahil edilmeyen alanlar!

Yeni imar yönetmeliği kapsamında emsal alanları yeniden şekillendiriliyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinde emsale dahil edilmeyen alanlar nelerdir?

Çukurova Balkon’da büyük fırsat! 31 Mart'a kadar!

Konut seferberliği kapsamında geçerli olan 5 yıl 0 faiz, 10 yıl 0,45 ve 20 yıl 0,79 faiz oranına iki seçenekli ödeme kampanyasını da dahil eden Çukurova Gayrimenkul, 31 Mart’a kadar Kartal’ın merkezinde konumlanan projesi Çukurova Balkon’da büyük fırsat sunuyor.

Ümraniye Canpark AVM'nin inşaat alanı arttı mı?

CANPARK AVM ve Hilton Garden INN Ümraniye adlı otelin yükseldiği arazide emsale dahil 37 bin 626 metrekare inşaat alanı bulunuyordu. Ancak yapımı tamamlanan projedeki inşaat alanı 126 bin metrekareye ulaştı.

Çukurova Balkon'da kişiye özel tasarım imkanı!

Çukurova Gayrimenkul’un tüm dairelerini “Balkon”lu olarak tasarladığı, Kartal’da deniz, adalar ve orman manzaralı yeni projesi Çukurova Balkon, “Private Home” özelliğiyle dikkat çekiyor.

Gayrimenkul ve yatlar hacize dahil edilecek!

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın e-haciz sistemine yeni uygulamayla uçak, gayrimenkul ve yatlarda dahil olacak.

Çukurova Balkon Evleri satılık daire fiyatları ne kadar?

Çukurova Gayrimenkul'ün iştiraki Çukurova Kent Yapı'nın yeni projesi Çukurova Balkon'da ön talep süreci sonrası resmi satışlar başladı.Kartal Soğanlık'ta yükselen Çukurova Balkon projesi 2 blokta 245 konuttan meydana geliyor.

Çukurova Balkon'da teslimler Haziran 2017'de!

Çukurova Gayrimenkul'ün Çukurova Balkon projesinde teslimlerin 2017 yılı Haziran ayında gerçekleşmesi planlanıyor. Toplam 240 adet daireden oluşan projede konutların metrekare birim fiyatı 3 bin 800 TL'den başlangıç gösteriyor.

Çukurova Balkon'dan lansmana özel kampanya!

Kartal'da yükselen Çukurova Balkon projesinde bayrama özel peşinatsız ve ödemeye bir yıl sonra başlayarak konut sahibi olunabiliyor.Tüm dairelerin balkonlu olduğu projede 1+1'den 4+1'e kadar seçenekler yer alıyor.

Çukurova Balkon'da ödemeler 1 yıl sonra!

Çukurova Balkon’da, Ramazan Bayramı kampanyası kapsamında yüzde 1’lik peşinat hiç ödenmeden bedelin yüzde 17’si vade farksız olarak bir yıl sonra, diğer yüzde 17’si ise vade farksız olarak iki yıl sonra ödenebiliyor.

Çukurova Balkon'da 3+1'ler 568 bin TL'ye!

Dekorasyondan ödeme seçeneklerine kadar her yönüyle kişiselleştirilmiş butik bir proje olmasıyla dikkat çeken Çukurova Balkon’da kampanyalı fiyatlar ve ödeme seçenekleri Ramazan Bayramı’nda da sürüyor.

Çukurova Balkon'da kampanya bayramda da devam ediyor!

Çukurova Balkon'da kampanyalı fiyatlar ve ödeme seçenekleri Ramazan Bayramı’nda da sürüyor. Geniş balkonları ile dikkat çeken proje 8 bin metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçiriliyor.

Çukurova Balkon'da bayram kampanyası!

Kartal’da konumlanan deniz, adalar ve orman manzaralı Çukurova Balkon’un lansmana özel kampanyası Ramazan Bayramı’nda da devam ediyor. Projeden, peşinatsız ve ödemeye bir yıl sonra başlayarak konut sahibi olmak mümkün.

balkon emsale dahil edilir mi Haberi

balkon emsale dahil edilir mi

Balkon metrekareye girer mi?

Bir evin gerçek kullanım alanını net metrekare söylüyor. Peki açık çıkmalar olarak nitelendirilen balkonlar metrekareye dahil edilir mi, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Net metrekare hesabında, açık çıkmalar yani balkonlar metrekareye girmez. Peki hangi alanlar net metrekareye dahil ediliyor, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alan oluyor. Net alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar, duman, çöp, atık, tesisat ve hava bacaları ile ışıklıklar, bağımsız bölüm içindeki asansör ve galeri boşlukları, tesisat odası, merpenlerin altlarında 1.80 m. yüksekliğinden az olan yerler, tek bağımsız bölümlü müstakil binalarda bağımsız bölüm içindeki otopark, sığınak, odunluk, kömürlük, hidrofor ve arıtma tesisi alanı, su ve yakıt deposu ve kazan dairesi dahil edilmiyor.


Bunun yanı...