14 / 05 / 2024

balkon kapatma imar affı

balkon kapatma imar affı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 8 Haziran'da başlattığı imar barışı uygulaması ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, balkon kapatma imar barışına girer mi?

Pandemide ev tadilatları arttı!

Pandemi sebebiyle evde kalan vatandaşlar tadilata yoğunlaştı. Bu dönemde en çok boya ekipman satışları artış gösterdi. Bunu balkon kapatma ve koltuk döşeme izledi...

Balkon kapatma hangi şartlarda imara aykırı sayılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Balkonların kapatılması gibi ortak alanlara müdahale, imara aykırı da olsa genel kurul kararı alınırsa sorun çıkmaz diyorlar. Ben ‘imara aykırı’ diye belediyeye şikayet edersem, belediye “Genel kurul kararı var, ben bunu yıkamam” mı diyecek?' sorusunu yanıtladı.

Balkon kapatma işlemine müteahhidin yetkisi var mı?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''cephe balkonlarının kapatılması'' hakkında sorulan soruyu yanıtladı...

Balkon kapatma imar barışına girer mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 8 Haziran'da başlattığı imar barışı uygulaması ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, balkon kapatma imar barışına girer mi?

Balkon kapatanlar imar barışına başvurabilir mi?

Balkon kapatanlar imar barışına başvurabilir mi? Balkon kapatanlar bağımsız bölümleri için yapı kayıt belgesi alabilir mi?

Balkon kapatma yargıtay kararı 2017!

Yargıtay’dan çıkan emsal karara göre balkon kapatılabilmesi için ilgili binadaki tüm kat maliklerinin onayı gerekiyor. İşte balkon kapatma yargıtay kararı 2017..

Winperax'tan yeni açılır kapanır otomatik tente!

‘Cam balkon kapatma sistemleri’ ve ‘kendinden perdeli cam balkon’ üretmek amacıyla 2003 yılında kurulan Wİnperax Cam Balkon ve Gölgelendirme Sistemleri, ürün yelpazesine ‘açılır kapanır otomatik tente’ ürünlerini de ekledi..

Balkonu pimapenle kapatmak yasal mı?

Taban alanının artmaması, taşıyıcı unsurların ve çekme mesafelerinin etkilenmemesi durumunda balkon kapatma olayı yasak mı? Balkonu pimapenle kapatmak yasal mı? İşte Balkon kapatma ile ilgili yargıtay kararı örneği..

Balkon kapatmak yasal mı?

Apartmanda balkon kapatma hususu, kat malikleri arasında problem yaşanmasına neden olabiliyor. Peki apartmanda balkon kapatmak yasal mı? Şikayet üzerine kapatılan balkon yıkılabilir mi? İşte yanıtı...

İmar yönetmeliği balkon!

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde inşa edilecek yapılarda uyulması gereken standartlar belirleniyor. 8 Eylül'de yapılan değişikliklere göre artık balkonlar daire metrekaresinden sayılmıyor. İşte İmar yönetmeliği balkon hükümleri...

Fethiye eski Rum evleri için imar planı bekliyor!

Turizm beldesi Fethiye'ye bağlı Kayaköy'de, eski Rum evlerinin ülkeye kazandırılması için koruma amaçlı imar planı bekleniyor.

Dev cami projesi için hazırlanan imar planına itiraz edildi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca Tepesi’ne yapılacağını açıkladığı İstanbul’un her yerinden görülecek dev cami projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planına itiraz edildi

Ünlüler evlerinde en çok balkon ve bahçeye önem veriyor!

Ünlülerin bahçeleriyle balkonları tek kelimeyle şahane. Hepsi tablo gibi, hepsi yaşanılası mekanlar. Sizlere, zirvenin bazı yıldızlarını, bahçe ve balkon halleriyle sunuyoruz

balkon kapatma imar affı Haberi

balkon kapatma imar affı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 8 Haziran'da başlattığı imar barışı uygulaması ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Aynı zamanda kaçak yapıların ihtilaflı durumları da son buluyor.

İmar barışına müracaat ederek yapı kayıt belgesi alanlar yapılarına iskan almış sayılıyor. Böylece abonelikler alınabiliyor. Ayrıca yıkım ve para cezası varsa bundan da vazgeçiliyor. Kat maliklerinin onay vermesi halinde kat mülkiyetine geçilmesi de mümkün oluyor.

Bilindiği üzere bir apartman içerisindeki daire sahipleri oybirliği olmadan evinin balkonunu, terasını kapatarak odayla bütünleştirebiliyordu. Ancak geçtiğimiz yıl Yargıtay’dan çıkan emsal bir karar gereğince balkon kapatılabilmesi için ilgili binadaki tüm kat maliklerinin onayı gerekli oldu.

Peki, bu şekilde balkon kapatanlar imar affından yararlanabilir mi? Balkon kapatma imar barışına girer mi?

Balkon kapatanlar imar barışına başvurabiliyor. Balkon kapatma işlemi bir bağımsız bölümü ilgilendiren...