29 / 04 / 2024

balkon kapatma iskan

balkon kapatma iskan

Taban alanının artmaması, taşıyıcı unsurların ve çekme mesafelerinin etkilenmemesi durumunda balkon kapatma olayı yasak mı? Balkonu pimapenle kapatmak yasal mı? İşte Balkon kapatma ile ilgili yargıtay kararı örneği..

Pandemide ev tadilatları arttı!

Pandemi sebebiyle evde kalan vatandaşlar tadilata yoğunlaştı. Bu dönemde en çok boya ekipman satışları artış gösterdi. Bunu balkon kapatma ve koltuk döşeme izledi...

Balkon kapatma hangi şartlarda imara aykırı sayılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Balkonların kapatılması gibi ortak alanlara müdahale, imara aykırı da olsa genel kurul kararı alınırsa sorun çıkmaz diyorlar. Ben ‘imara aykırı’ diye belediyeye şikayet edersem, belediye “Genel kurul kararı var, ben bunu yıkamam” mı diyecek?' sorusunu yanıtladı.

Balkon kapatma işlemine müteahhidin yetkisi var mı?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''cephe balkonlarının kapatılması'' hakkında sorulan soruyu yanıtladı...

Çukurova Balkon 0,98 faiz kampanyası için son gün 31 Ekim!

Çukurova Gayrimenkul’den Çukurova Balkon projesinde yüzde 10 peşin ve banka kredisiz 10 yıl 0.98 faizle iskanı alınmış, tapusu hazır, hemen teslim konut fırsatı. Son gün 31 Ekim...

Çukurova Balkon'a ister hemen taşın ister kiraya ver!

Çukurova Gayrimenkul, Çukurova Balkon ile konut sahibi olmak isteyenleri iskanı alınmış, tapusu hazır, hemen teslim, dolayısıyla hemen oturulabilecek ya da kiraya verilebilecek ev sahibi yapıyor. 

Balkon kapatma imar barışına girer mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 8 Haziran'da başlattığı imar barışı uygulaması ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, balkon kapatma imar barışına girer mi?

Balkon kapatma yargıtay kararı 2017!

Yargıtay’dan çıkan emsal karara göre balkon kapatılabilmesi için ilgili binadaki tüm kat maliklerinin onayı gerekiyor. İşte balkon kapatma yargıtay kararı 2017..

Winperax'tan yeni açılır kapanır otomatik tente!

‘Cam balkon kapatma sistemleri’ ve ‘kendinden perdeli cam balkon’ üretmek amacıyla 2003 yılında kurulan Wİnperax Cam Balkon ve Gölgelendirme Sistemleri, ürün yelpazesine ‘açılır kapanır otomatik tente’ ürünlerini de ekledi..

İskan harcı hesaplama 2015!

Bir inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyeye yapının tamamlandığının bildirilmesi ve iskan belgesi talebinin yapılması gerekiyor. Peki, iskan harcı ne kadar? İşte iskan harcı hesaplama 2015 formülü..

İskan alınmamış bina için ne yapılmalı?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında müteahhitin iskan almadığı binada oturan okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Reysaş GYO Bolu'daki lojistik deponun iskanını aldı!

Reysaş GYO Bolu'daki lojistik deponun iskanını aldı. Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Reysaş GYO Bolu'daki lojistik deponun iskanını aldı.

Kayacity Başakşehir'de iskan alındı!

Hemen teslim dairelerin yer aldığı Kayacity Evleri'nde iskan alındı. Yüzde 85'i satılan Kayacity Evleri'nde 2+1 dairelerin fiyatları 320 bin TL'den başlıyor. Kayacity'de son 35 konut kaldı...

Nurolpark Ofis'te balkon ve teraslı ofis seçenekleri yer alıyor!

NUROL GYO, İstanbul Güneşli’de hayata geçirdiği Nurol Park projesinde ‘nefes alan ofisler’ hayata geçiriyor. 4 metre tavan yüksekliği ve açılır pencereleri ile öne çıkan projede balkon ve teraslar da yer alıyor.

balkon kapatma iskan Haberi

balkon kapatma iskan

Balkonu pimapenle kapatmak yasal mı?

Apartmanda balkonu pimapenle kapatarak dairenin içine dahil edilmesi, kimi malikler tarafından yasaya aykırı bir durum iken; kimi maliklere göre ise yasaya aykırılık teşkil etmeyen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Peki bu işin doğrusu nedir? Balkonu pimapenle kapatmak yasal mı? Balkonu kapatma ruhsat gerektirir mi? Balkonu kapatma iskana engel teşkil eder mi?


Kapatma olayında, balkonun gömme balkon olması, taban alanının artmaması, taşıyıcı unsurların ve çekme mesafelerinin etkilenmemesi durumunda, balkonun camla kapatılmasında, yasaya aykırılı olmadığına karar veriliyor.


Kapatılan balkonlarla ilgili olarak, Danıştay’a intikal eden uyuşmazlıklarda, Danıştay’ca;


3194 sayılı İmar Kanunu’nun 21. maddesinin 3. fıkrasında, derz, iç ve dış sıva, boya badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik, sıhri tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ve yönetmeliğe...