29 / 04 / 2024

balkonu içeri almanın cezası

balkonu içeri almanın cezası

Apartmanlarda bağımsız bölümlerin içerisinde yer alan balkonlar, malikler tarafından pimapenle kapatılarak içeriye dahil edilebiliyor. Peki bunun için izin almak gerekir mi? Balkonu içeri almak yasal mı?

Halk GYO Şişli Binası'nın 2023 yılı değeri 152 milyon 556 TL!

Halk GYO'nun Şişli Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 152 milyon 556 TL oldu.

Yüksek maaş almanın formülü tek tek ortaya çıktı! Yüksek maaş için en önemli husus ne?

Emeklilikte düşük maaş almak milyonlarca vatandaşın endişesi. Özellikle son zamanlarda, kimi EYT’den emekli olan kişiler düşük emekli aylıklarından şikâyet ediyor. Peki emeklilikte yüksek maaş almanın formülü ne? İşte detaylar...

Gram altın bugün yarın 2.000 TL'yi görür mü? Yatırımcılar bu haberi okumadan kuyumcudan içeri girmeyin!

Gram altın bugün Kaplaıçarşı'da 1.663 TL seviyesini test etti. Yeni rekora imza atan gram altın için 2.000 TL seviyesi bekleniyor. Peki gram altın bugün yarın 2.000 TL'yi görür mü? Yatırımcılar bu haberi okumadan kuyumcudan içeri girmeyin!

Dev bankadan euro tahmini geldi! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin! Euro 30 gün sonra tam bu kadar olacak

Dev banka Commerzbank Türkiye'de seçimlerin piyasalara etkisine yönelik euro/TL kuru ile ilgili tahminde bulundu.  Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin! Euro 30 gün sonra tam bu kadar olacak.

Doların 4 gün sonra geleceği rakam şimdi açıklandı! Dolar yatırımcıları bu habere bakmadan dövizciden içeri girmeyin

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala doların geleceği rakam şimdiden belli oldu. Dolar yatırımcıları bu habere bakmadan dövizciden içeri girmeyin. Dolar seçimden sonra ne kadar olacak?

Dolar 7 gün sonra bu kadar olacak! Doları olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin

Sınırlı değer kaybını devam ettiren dolar/TL kuru Amerika Merkez Bankası Fed faiz kararınıa odaklandı. Yatırımcılar doların yönünü merak ediyor. Dolar 7 gün sonra bu kadar olacak! Doları olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin.

Altında fren patladı! Nedeni ortaya çıktı! Bu haberi okumadan kuyumcunun kapısından içeri girmeyin

Altın fiyatı 2000 doları geçti. Altında fren patladı. Yatırımcılar ise altın fiyatlarının neden yükseldiğini merak ediyor. Bu haberi okumadan kuyumcunun kapısından içeri girmeyin.

Ehliyet fiyatlarına dev zam geldi mi? 2023'te ehliyet almanın maliyeti ne kadar? İşte 2023 ehliyet fiyat listesi

Yeni yılın gelmesiyle birlikte ehliyet fiyatları merakla konusu oldu. Peki 2023'te ehliyet fiyatlarına zam gelecek mi? 2023'te ehliyet almanın maliyeti ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Halk GYO Şişli binasının 2022 değeri belli oldu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan İstanbul Şişli binasına ilişkin 2022 yıl sonu değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO Şişli binasının değeri ne kadar oldu? İşte Halk GYO Şişli binası ile ilgili ayrıntılar ve değeri...

İç giyimde aradığın ne varsa BİM’de! Bim 4 Ekim 2022 fiyat listesi

Bim market 4 Ekim Salı günü için yeni bir katalog yayınladı. İki sayfalık yeni kataloğun içeriğinde iç giyime dair pek çok ürün var. İşte Bim 4 Ekim 2022 fiyat listesi..

Yüksek emekli promosyonu almanın formülü belli oldu! Süre dolmadan hemen harekete geçin!

Emekli promosyonunda bankalar arası yarış son sürat devam ederken yüksek promosyonunu kapmak isteyen emekliler için süre kısaldı. Bazı bankalar 30 Eylül'de kampanyalarını sonlandıracak. Peki, yüksek emekli promosyonu almanın förmülü nedir? Başka bir bankaya maaş taşımanın şartları neler? Emekliler c

Bosch’tan çamaşır kurutma makinesi almanın tam zamanı! Benzersiz kalite ve şıklık sizinle! 7 Eylül 2022 fiyat listesi

Dünyanın bir numaralı markalarından olan Bosch’tan çamaşır kurutma makinesi almanın tam zamanı. Üstelik bunu yapmak için Bosch mağazalarına da gitmeye gerek yok. Bosch’un resmi web sitesine girmeniz yeterli. İşte detaylar…

Halk GYO Şişli binasının değeri ne kadar?

Halk GYO Şişli binasının takdir edilen piyasa değeri 28 milyon TL oldu. Gayrimenkulün tamamının aylık toplam KDV hariç kira değeri 143 bin 500 TL olurken, KDV dahil toplam satış değeri 33 milyon 40 bin TL oldu. 

balkonu içeri almanın cezası Haberi

balkonu içeri almanın cezası

Balkonu içeri almak yasal mı?

Apartmanlarda bağımsız bölümlerin içerisinde yer alan balkonlar, malikler tarafından pimapenle kapatılarak içeriye dahil edilebiliyor. Böylece balkondan feragat eden malik ilgili oda veya salonda daha çok kullanılabilir alan elde etmiş oluyor.


Ancak bu tadilatın yapılması bazı maliklerde soru işareti bırakabiliyor. Bu tadilat için maliklerden ve belediyeden izin alınması gerekiyor mu? Balkonu içeri almak yasal mı?


Kapatma olayında, balkonun gömme balkon olması, taban alanının artmaması, taşıyıcı unsurların ve çekme mesafelerinin etkilenmemesi durumunda, balkonun camla kapatılmasında, yasaya aykırılı olmadığına karar veriliyor.


Kapatılan balkonlarla ilgili olarak, Danıştay’a intikal eden uyuşmazlıklarda, Danıştay’ca;


3194 sayılı İmar Kanunu’nun 21. maddesinin 3. fıkrasında, derz, iç ve dış sıva, boya badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik, sıhri tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması...