28 / 04 / 2024

Balyan Ailesinin eserleri

Balyan Ailesinin eserleri

2002 yılında Balyan Ailesi'nin inşa ettiği tarihi evi butik bir otele dönüşecekmiş. Ortaköy Vapur İskelesi'nin yanında bulunan tarihi eser Mimar Philippe Starck tarafından dizayn edilecekmiş.

Çiller ailesinin Kilyos’taki arazisi için yeni plan hazırlandı! 

Çiller ailesinin yönetimde olduğu sırada Marsan Holding’e ait olan Kilyos’ta doğal sit alanında kalan 30 dönümlük araziyi otel imarına açan planlar iptal edilmişti. Bakanlık alan için yeni bir plan hazırladı ve askıya çıkardı. İşte detaylar...

Paralı ailesinin miras davası için karar çıktı!

Ünlü Paralı ailesinin milyar liralık miras davası için son karar verildi. Mahkemeye göre Ömerhan Kuru haksız bulunurken sanıklar beraat etti. 69 gayrimenkul ise yasal mirasçılara verildi. 

Beckham ailesinin modern Beckingham Sarayı!

Beckham ailesinin yıllardır çocuklarıyla birlikte yaşadığı malikane İngiltere Kraliçe'nin yaşadığı ‘Buckingam Sarayı'na’ benzetiliyor. Öyle ki 9 odadan oluşan malikaneye ‘Beckingham Sarayı’ ismi takıldı. Ünlü çift bu ismi haketmek için evlerine her türlü yatırımı yapmaktan geri kalmıyorlar.

Mercedes Kadir'in ailesinin yaşadığı evi Belediye yeniledi!

Malatya'da gününü "araba" zannettiği sopanın üzerinde geçiren ve 18 Nisan'da yaşamını yitiren "Mercedes Kadir" lakaplı 36 yaşındaki Fatih Kaydı'nın ailesinin yaşadığı ev Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi. 

İzmit Belediyesi Meclisi’nden Ekşi ailesinin arazisi için imar değişikliği!

İzmit Belediye Meclisi Toplantısı’nda Ekşi ailesinin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki arsa için imar planı değişikliği teklifi oy birliğiyle geçti. İmar planına göre;  Ekşi ailesinin arsasında dört kat olan imar izni sekiz kata çıkmış oluyor ve çatı katı yapılmasına ise izin verilmiyor.

İrem Derici ailesinin yanına taşındı!

Saplantılı hayranını savcılığa şikayet eden İrem Derici, korktuğu için evinden taşınma kararı aldı. Derici, ailesinin yanına yerleşti.

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, kira gelirleriyle eski eserleri onarıyor!

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, vakıf mülklerinden aldığı kira gelirleriyle hem eski eserleri onarıyor hem de bazı sosyal yardımlar yapıyor.

Trabzon'da şehit ailesinin ev mutluluğu!

Trabzon’un Maçka ilçesinde şehit Jandarma Er Hasan Yiğit’in ailesinin evi, Maçka Belediyesi tarafından yenilendi.

Kraliyet ailesinin yeni ev endişesi!

İngiliz kraliyet ailesinin yeni gelini Meghan Markle ve kocası Prens Harry'nin yeni ev planları alt üst oldu. Yakında bir bebek sahibi olmaya hazırlanan çifti yeni ev endişesi sardı.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Saray Mimarları Balyan Ailesi'ne anıt!

18. ve 19. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuştu.

Balyan Ailesinin eserleri Haberi

Balyan Ailesinin eserleri



Ortaköy Vapur İskelesi'nin yanındaki 100 yıllık bina bir butik otele dönüşecek 


Balyan Ailesi'nin tarihi evini ünlü tasarımcı Starck ele aldı 


Philippe Starck adı tasarım dünyası için bir marka, hatta logo. Aslında bir mimar; ama tatil köyünden limon sıkacağına, butik otelden lavaboya kadar aklınıza gelebilecek her şeyi tasarlıyor.

Fransız asıllı, Londra'da yaşıyor, Amerika'da ev yapıyor, İstanbul'da otel tasarlıyor. Bu ünlü tasarımcı şimdi Türkiye'ye de el attı. İstanbul Ortaköy Vapur İskelesi'nin yanında son dönem Osmanlı mimarisinin yıldız ismi Balyan Ailesi'nin inşa ettiği tarihi...