05 / 05 / 2024

bandırma 110 yıllık tarihi bina

bandırma 110 yıllık tarihi bina

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde 110 yıllık tescilli binanın yanına yapıldığı için davalık olan inşaat, alanın dışına kaydığı için mühürlendi. Mirza, periyodik denetimler sırasında inşaatta bir metrelik yola taşma tespit edildiğini söyledi.

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

120 yıllık veriler açıklandı! Korkutan deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, 120 yıllık kayıtlara göre Türkiye'de her 6 yılda bir büyük deprem olduğundan bahsederek, önemli uyarılarda bulundu.

Ümraniye'de yıllık 220 bin TL'ye kiralık mesire alanı!

İstanbulluların nefes aldığı nadir yerlerden biri olan Ümraniye'de bulunan Hekimbaşı mesire alanı 10 yıllığına kiraya verilecek. Yıllık muhammen kira bedeli 220 bin TL olarak belirlenen ihale açık artırma usulüyle gerçekleşecek.

Kanal İstanbul'dan geçecek gemilerden alınacak para yıllık 1 milyar dolar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Hesaplarımıza göre Kanal İstanbul'dan geçecek gemilerden alacağımız para, asgari yıllık net 1 milyar dolar civarında." diye konuştu...

Kanal İstanbul'un yıllık geliri ne kadar olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul'dan yıllık ne kadar gelir elde edileceğini açıkladı. İşte Kanal İstanbul'un yıllık geliri...

Türkiye'de yıllık 160 milyar dolarlık konut satılıyor!

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, Türkiye'de yıllık 110 milyar dolarlık konut satıldığını ve konut satışlarında vergi kaybının olduğunu söyledi. 

Aydın Söke'deki 110 yıllık tarihi bina çöktü!

Aydın Söke'de başlatılan inşaat çalışmaları Aydın Caddesi’nde yer alan 110 yıllık tarihi binayı çökertti. Göçükte herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadı.

Beyoğlu'nda 110 yıllık binada emlakçı davası!

İtalyan Hayır Derneği, 110 yıldır kullandığı binayı, tapuda sahibi olan Prens Tomasso’nun Brezilya’daki mirasçılarından satın almaya çalışan emlakçılarla davalık oldu.

Bandırma’da davalık olan tarihi binanın yanındaki inşaat mühürlendi!

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde 110 yıllık tescilli binanın yanına yapıldığı için davalık olan inşaat, alanın dışına kaydığı için mühürlendi. Mirza, periyodik denetimler sırasında inşaatta bir metrelik yola taşma tespit edildiğini söyledi.

110 yıllık Karaköy Tütün Han satılıyor!

Coldwell Banker Angel Gayrimenkul’ün portföyünde bulunan ve ‘Tütün Han’ olarak bilinen tarihi Union Han bu hafta satışa sunulacak. 110 yıllık yapının büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Sivas'taki 110 yıllık Abadan Camii restore edildi!

Sivas'ta, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ettirilen Abadan Camii dualarla ibadete açıldı. 110 yıllık caminin ibadete açılması nedeniyle cuma namazı öncesi tören düzenlendi.

İstanbul trafiğinin yıllık maliyeti 6 milyar TL!

İBB Ulaştırma Danışmanı Profesör Mustafa Ilıcalı, İstanbul'da sıkışık trafiğin 1 yıllık maliyetinin 6 milyar TL olduğunu açıkladı. Ilıcalı, İstanbul’un toplu taşıma konusunda belli bir mesafe aldıktan sonra servislerin kaldırılacağını söyledi...

1949 yılında Yenikapı'da 55 metrekarelik arsanın yıllık kirası 50 liraymış!

Reşat Altın'ın 44 lira olduğu 1949 yılında İstanbul Defterdarlığı, Yenikapı'da iki parça arsayı açık artırma usulüyle kiraya verecekmiş. 55 metrekare arsa için istenilen bir yıllık kira bedeli sadece 50 liraymış.

bandırma 110 yıllık tarihi bina Haberi

bandırma 110 yıllık tarihi bina

 BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde 110 yıllık tescilli binanın yanına yapıldığı için davalık olan inşaat, alanın dışına kaydığı için mühürlendi. Bandırma Belediye Başkanı CHP’lyi Dursun Mirza, periyodik denetimler sırasında inşaatta bir metrelik yola taşma tespit edildiğini söyledi.

Bandırma’nın Yalı Caddesi’nde Turgut Çepoğlu’na ait tescilli binanın yanında başlayan inşaat, geçen mart ayında tartışmalara neden oldu. Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun izniyle Bandırma Belediyesi tarafından verilen ruhsat uyarınca başlayan inşaata tepki gösteren tarihi binanın sahibi Turgut Çepoğlu, inşaat yapılan arsanın daha önce yeşil alan olduğunu iddia etti. Turgut Çepoğlu, arsayı yeşil alandan çıkardığını ve inşaat ruhsatı verdiğini öne sürdüğü  belediye hakkında Balıkesir İdari Mahkemesi’nde dava açtı.  

Mevcut yerin bahçeli değil, bitişik nizam konumunda olduğunu belirten inşaat sahibi İnşaat Mühendisi Emel Kurt ise, 50...